Forum » Navijanje » Softmod X1900XT -> FireGL
Softmod X1900XT -> FireGL
suntrace1 ::
Odločil sem se softmodati (če se to sploh da izvesti), X1900XT 256Mb v FireGL kartico. Pri delu z večjimi objekti ima grafična probleme z izrisom in namesto da kupujem drugo / profi grafično za 300€, bom raje probal izvesti softmod, saj sem z X1900XT res zadovoljen, čeprav se boste nekateri zmrdovali.
Če ima kdo kakšen uporaben napotek ali je to že izvedel sam, naj deli svojo izkušnjo, kakor jo bom tudi v primeru (ne)uspeha delil sam.
Če ima kdo kakšen uporaben napotek ali je to že izvedel sam, naj deli svojo izkušnjo, kakor jo bom tudi v primeru (ne)uspeha delil sam.
t3hn0 ::
kokr sm se jst s tem igral pred 2 letoma z mojim radeonom 9600pro je bil rezultat tak da sem 3x zaflesal graficno, kar je bilo potrebno resevati z dodatno graficno na pci vodilu...jst sm se naucu da rajs ne sicer ce mas dodatno kartico na pci vodilu, lahko mal stestiras..zadeve so nekje na netu => poisc pa si mal preber o tem.
^.^
No, pa mi je uspelo - nič flešanja kartice, samo malo prepričevanja preko gonilnikov in imam v enem ohišju X1900XT za igre IN FireGL V7350, kadar delam - super!
Potrebuješ samo Riva Tuner, skripto za modanje gonilnika od FireGL, vnos ID# od grafične v INF datoteke ter gonilnik v8.263. Še linki, kjer vse piše kako in kaj
PatchScript for FireGL
Softmod R5xx to fireGL
How to convert ATI...
in še screenshot
Potrebuješ samo Riva Tuner, skripto za modanje gonilnika od FireGL, vnos ID# od grafične v INF datoteke ter gonilnik v8.263. Še linki, kjer vse piše kako in kaj
PatchScript for FireGL
Softmod R5xx to fireGL
How to convert ATI...
in še screenshot
Trenutno v Geomagicu lepim skupaj površine.
Pred modom je začela kartica opazno pešati pri 100.000 trikotnikih - izgubljanje tekstur in opazen padec pri izrisu sličic, recimo na uč okoli 10-15 fps, kadar sem manipuliral z objekotm (zoom/rotacija/translacija).
Zdaj brez zatikanja dela z več kot 1.500.000 trikotniki in ima še lufta. Gibanje je povsem fluidno in zato tudi manj utrudljivo za oči - super
Zdaj mi je šele jasno, zakaj so posebne CAD/CAM kartice, po taki ceni - zato ker delajo tisto za kar so namenjene zelo dobro!
Po mojem zelo luštna zadeva za vse navdušence z oblikovanjem. Sicer je nekaj mučenja okoli gonilnikov, ampak se je na koncu izplačal =D Mod dela z večino modelov x1900/1950 in x1600/1650 grafik.
Nič, grem nazaj delat - luštno presenečenje je tale grafična
Cena V7200 , grafi , test V7350
Pred modom je začela kartica opazno pešati pri 100.000 trikotnikih - izgubljanje tekstur in opazen padec pri izrisu sličic, recimo na uč okoli 10-15 fps, kadar sem manipuliral z objekotm (zoom/rotacija/translacija).
Zdaj brez zatikanja dela z več kot 1.500.000 trikotniki in ima še lufta. Gibanje je povsem fluidno in zato tudi manj utrudljivo za oči - super
Zdaj mi je šele jasno, zakaj so posebne CAD/CAM kartice, po taki ceni - zato ker delajo tisto za kar so namenjene zelo dobro!
Po mojem zelo luštna zadeva za vse navdušence z oblikovanjem. Sicer je nekaj mučenja okoli gonilnikov, ampak se je na koncu izplačal =D Mod dela z večino modelov x1900/1950 in x1600/1650 grafik.
Nič, grem nazaj delat - luštno presenečenje je tale grafična
Cena V7200 , grafi , test V7350
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: suntrace1 ()
SasoS ::
Moram priznati da mi nikoli ni bilo jasno kako lahko enaka kartica dela enkrat slabo drugič pa ok...a zanalašč prodajajo zaklenjene?
Ne vem zakaj, razen da imajo večje cene za profi kartice. Res škoda da jih ne združujejo skupaj v ''gamer/worker'' serije, saj nas je (IMHO) kar nekaj starih prdcev tukaj, ki bi plačali ceno 500€ za tak luksuz.
Ena slikca od skeniranega kalupa. Brez tega moda, bi bilo naresti kaj takega veliko težje.
Ena slikca od skeniranega kalupa. Brez tega moda, bi bilo naresti kaj takega veliko težje.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | False color pri WMV videihOddelek: Pomoč in nasveti | 736 (680) | MrStein |
» | grafična: softmod vs. originalOddelek: Navijanje | 2080 (1770) | x45 |
» | Sistem za CAD in 3D modeliranjeOddelek: Kaj kupiti | 1490 (1218) | sloxl8 |
» | Zanimivost: Najboljša delovna postaja za 3D v letu 2007...Oddelek: Strojna oprema | 1696 (1171) | JIM22 |
» | nVidia Quadro vs. ATI FireGLOddelek: Novice / Grafične kartice | 4784 (3928) | PrimozR |