Forum » Navijanje » Do kolk °C lohka zgrejem Athlona 1600+XP?
Do kolk °C lohka zgrejem Athlona 1600+XP?
billz ::
Moja nova mašinca ma zdej Athlona 1600 XP+, pa mi med navadnim delom kaže temperaturo procesorja okoli 56°C.
Je to normalno al bo treba kakšen boljši cooling sistem opedenat? Od kod naprej se začnejo pogubne temperature za procesorje?
Je to normalno al bo treba kakšen boljši cooling sistem opedenat? Od kod naprej se začnejo pogubne temperature za procesorje?
slon ::
AMD Ryzen7 5900x & MSI MAG 570x TOMAHAWK
& Asus TUF 3080 & 32 GB 3200MHz@3600MHz
& Samsung 970 Evo plus 1TB & LG 27GL850
& Asus TUF 3080 & 32 GB 3200MHz@3600MHz
& Samsung 970 Evo plus 1TB & LG 27GL850
Krofojed ::
Pri starejsih Athlonih so se ze pri kakih 60°C mnogim zacele tezave, za XPje pa ne vem. Bolj varno bi bilo izboljsati hlajenje, se posebej ker bodo poleti temperature visje. Sicer ti crknil ne bo, utegne pa postati nestabilen.
ChiefThunder ::
vsekakor probaj zadevo držat pod 60°, po potrebi dokupi še kakšen ventilator in mogoče močnejši kuler za procesor. katerega maš pa zdej?
... po liniji najmanjšega odpora. ;)
mikkaa ::
Nekaj je narobe s tvojim PCjem.
Jas mam isti procesor pa je temperatura:
procesora 45C
okolja (znotraj ohisja) 35C
ventilator je noname (za 3K sit) dela na 6000 obratih.
zamenjaj ventilator, če si ga sam montiral si ga zmontiral prav?
Jas mam isti procesor pa je temperatura:
procesora 45C
okolja (znotraj ohisja) 35C
ventilator je noname (za 3K sit) dela na 6000 obratih.
zamenjaj ventilator, če si ga sam montiral si ga zmontiral prav?
billz ::
Zadevo sem trenutno rešil tako, da sem odprl kišto. Drugače pa imam hladilnik Titan, pa še dodatni ventilator, ki je namontiran na ohišje. Vse skupaj so mi zmontiral v Megahitu. Je pa res, da mi ventilator laufa samo na 3000-3500 obratih. A se ga da s kakšno kontrolo kje zbrcat ljenčino jedno?
Pa še punci moram rečt, da naj da rajš kakšen pulover gor, kot pa da je skos v kratkih rokavih in da ima centralno na full.:P
Pa še punci moram rečt, da naj da rajš kakšen pulover gor, kot pa da je skos v kratkih rokavih in da ima centralno na full.:P
element ::
Pr 60°C se začni praskat po glavi in razmisli o novem külerju, pr 70°C pa začni paniko zganjat. :D
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Zračno hlajenje] Kateri hladilnik za Socket A (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 19337 (16460) | Wofk |
» | Koliko se greje vaš mlinčekOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2103 (1401) | tx-z |
» | hlajenje... moj amd!Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2506 (1433) | Cuoresportivo |
» | Vulcano 6cu VS 6cu+Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1619 (1206) | Jux |
» | Elite K7S5A in temperaturaOddelek: Pomoč in nasveti | 1317 (975) | cyber |