Forum » Pomoč in nasveti » [html] barva linka
[html] barva linka
iMark ::
Pozdravljeni!
Mam en problemčič...spletno sm delal v dreamweaverju, in sm določil eno barvo za "a: link" (a:link { color: #54A703;)...kodo za barvo linka se da v head, zdj me pa zanima, če je možno, in kako se naredi da lahko določim še drugo barvo za link na isti strani (druga barva bi bla bela)?
Če želim spremeniti barvo linka v designu (spremenit barvo kot navadnemu tekstu) mi to prepreči-ne dovoli. Se da to s kodo rešit?
Mam en problemčič...spletno sm delal v dreamweaverju, in sm določil eno barvo za "a: link" (a:link { color: #54A703;)...kodo za barvo linka se da v head, zdj me pa zanima, če je možno, in kako se naredi da lahko določim še drugo barvo za link na isti strani (druga barva bi bla bela)?
Če želim spremeniti barvo linka v designu (spremenit barvo kot navadnemu tekstu) mi to prepreči-ne dovoli. Se da to s kodo rešit?
- spremenil: iMark ()
R33D3M33R ::
Če narediš nov class boš lahko določil tudi alternativno barvo. Recimo:
Če pa pod "druga barva", misliš obiskan link pa uporabi
a.bela { color: #ffffff; }
Če pa pod "druga barva", misliš obiskan link pa uporabi
a:visited { color: #ffffff; }
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:
R33D3M33R ::
Ja, če maš interni style sheet - torej med <style></style>. Drugače je pa class vse kar zgleda kot .ime { }
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali. (strani: 1 2 3 4 … 23 24 25 26 )Oddelek: Izdelava spletišč | 345815 (4952) | sunniegoldie |
» | HTML in CSS - lastnosti povezavOddelek: Programiranje | 869 (711) | RatedR |
» | CubeCart 2.0.7 PomočOddelek: Izdelava spletišč | 1108 (974) | Puzo |
» | Izdelava menija? (strani: 1 2 )Oddelek: Izdelava spletišč | 7211 (6218) | Jackass |
» | Oblikobvanje besedila s CSS na web straniOddelek: Izdelava spletišč | 1539 (1465) | pivmik |