Forum » Hlajenje in modifikacije » pentium d945 + zalman cnps7700-Cu = 80°+ ??
pentium d945 + zalman cnps7700-Cu = 80°+ ??
Red_Man ::
Pozdravljeni,
menjal sem procesor, iz D920(2,8) na D 945(3,4).
Že pri 920 se mi je zdela temp malo previsoka idle cca 50° mac load cca 65°. Sedaj pa mi 945 dela idle tudi cca 50° na max load pa preseže celo 80°-81° kar se mi glede na to da je gor zalman cnps7700-cu(baker) zdi zelo pretirano, Hladilna pasta je lepo nanešena, hladilnik ima stik z procom...
Temperaturo pa spremljam v speedfan in sandri.
Ali je možno da je kaj narobe z senzorjem ker sam hladilnik na otip ni niti približno tako vroč??
LP
P.S. Plata je Asus P5pl2 (945pl)
menjal sem procesor, iz D920(2,8) na D 945(3,4).
Že pri 920 se mi je zdela temp malo previsoka idle cca 50° mac load cca 65°. Sedaj pa mi 945 dela idle tudi cca 50° na max load pa preseže celo 80°-81° kar se mi glede na to da je gor zalman cnps7700-cu(baker) zdi zelo pretirano, Hladilna pasta je lepo nanešena, hladilnik ima stik z procom...
Temperaturo pa spremljam v speedfan in sandri.
Ali je možno da je kaj narobe z senzorjem ker sam hladilnik na otip ni niti približno tako vroč??
LP
P.S. Plata je Asus P5pl2 (945pl)
- spremenil: Red_Man ()
dxx ::
Lahko je zanič senzor. Je hladilnik na otip vroč da se spečeš in ga ne moreš držati? Če ni tako vroč ti svetujem da vseeno preveriš stik.
Red_Man ::
Stik je ok, ker se pasta prime na proc in na hladilnik tako da se morata dotikati in tako je po vsej površini, hladilnik pa na otip ni vroč, niti približno, BP lahko prst držim malenkost od stika z procom ter mi ni vroče.
Imaš kakšno idejo kako 100% preverit stik?
Imaš kakšno idejo kako 100% preverit stik?
dxx ::
Če je hladilnik hladen na otip, potem je možnost ali slab stik ali pa pokvarjen senzor. Ker praviš da se pasta in procesor primeta po celi površini, predvidevam da je po vsej verjetnosti stik dober, tako da ti verjetno "laže" temperaturni senzor.
Poskusi z novejšim BIOS-om, nekaterim platam pomaga.
Poskusi z novejšim BIOS-om, nekaterim platam pomaga.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | asus laptop problem z ventilatorjemOddelek: Pomoč in nasveti | 892 (752) | proxy18 |
» | Core i7 pregrevanjeOddelek: Strojna oprema | 1927 (1464) | mat xxl |
» | Problemček s hlajenjem i7 920 CPEOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1926 (1521) | TOP |
» | Koliksna je lahko max temperatura plosce in cpuja? (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 9080 (6479) | Vuli |
» | p4 prescott na 78°C!!!Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1531 (1192) | miha666 |