» »

p4 prescott na 78°C!!!

p4 prescott na 78°C!!!

zverinca ::

Naredila sem neumnost:
- imela sem p4 2.6 HT northwood in sem "nadgradila" na 3.0 HT prescott (z mal več predpomnilnika kot ta star)
- se mi pozna na hitrosti, tko da ne bi glih nazaj zamenjala
- zamenjan je sam procesor, tko da je hladilnik še od prejšnega (sem uporabla pasto in prah pobrisala)
problem: SLEČEN MA V MIROVANJU > 60°, SEM GA ZAČELA TESTIRAT Z EVERESTOM, JE V 15sek PRŠU DO 78°, POL SM PA RAJŠ NEHALA

A SE DA KEJ ZRIHTAT S KAKŠNIM RABLJENIM HLDILNIKOM AL S ČIM DRUGIM DO 20 EVROV?
da se mi nou kej stopil :O

PS: mam S478

Orbit89 ::

Jaz ti srčno priporočam, da menjaš matično in proc za nekaj od AMD.
Sam sem imel opravka z enakim procesorjem, kot ti in mi je samo žru živce, ko je zamrznil na tovarniških frekvecah.

Čim prej se ga znebi in isto velja za matično, ter kupi kakšnega poceni Athelon-a 64.

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Orbit89 ()

bzp ::

78 je mal overkill, meni enak procesor ne prileze čez 55 s stock hladilnikom.
Boljša ventilacija ohišja (po možnosti stranski ventilator direkt na proc) + pravilno nanešena pasta za začetek.

dfi ::

Lahko da sama površina hladilnika ni ravna, to pa se pri naked procu zelo pozna, probaj še enkrat nanesti pasto, da pa bi kupovala neki poceni AMD pa mislim da nima smisla.
Malo poglej za kakšen rabljen zalmanov hladilnik.

lp

sid911 ::

je hladilnik na otip vroč?
1. Asus P8P67 LE | i3 2100 | HD 3850 | 2x4GB | 320 GB + 2 TB
2. FSC Amilo PRO V3515 ( T2060;2 GB;80GB)

PINki ::

jah pred menjavo (ce je proc rabljen) bi lahko tud mal ga sprobala ane!

A bi pomagal ventilatorji, ce je računalnik že slečen, al kaj?
Pac nisem se dost pozanimala, zgleda, da majo ravno teji procesorji ful visoke temperature..

pasto sem nanesla po celi površini, ne predebelo. kak se pa pravilno nanese?

se mi splača kupit (kr itak enga morm) dobr hladilnik in ga navit?

zdej (ko imam odprta sam firefox) je na 61°, hladilnik pa se mi ne zdi vroč, je bolj "zelo topel"

bluefish ::

tale tvoj "nanos po celi površini" mi deluje rahlo napačno. Na sreo procesorja kapni za riževo zrno, ali malenkost več, termalne paste. Potem pa pritrdi hladilnik.

vse sem nrdila še enkrat, namazala sem zelo zelo natanko po celi površini (en mi je še prej tko reku),
zdej je po 2 min 100% obremenjenosti na 75°C, brez obremenitve pa še kr na 61°. Zgleda, da bo treba neki nrdit..
še enkrat sprašujem, vrjetno se tega ne splača navit? (če že itak morm hladilnik kupt)

M-XXXX ::

Še zdaj pa nisi odgovorila če je hladilnik na otip vroč?
Sam sem imel enkrat z P4 enake probleme- pomagalo je da sem dal procesor vn pa notr, ter nanovo namazal pasto!

Urc ::

še enkrat sprašujem, vrjetno se tega ne splača navit? (če že itak morm hladilnik kupt)

Jah po temperaturah sodeč trenutno nimaš kaj navijat, kvečjemu odvijat. Najprej kupi hladlnik če misliš in potem če bo temperatura padla lahko razmišljaš o navijanju ?:\

Mogoče tudi senzor ne kaže prav če hladilnik lahko držiš z roko. Drugače pa se mi zdi da pasta takoj po nanosu nima 100 % učinka ampak je treba en čas počakat...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Urc ()

bluefish ::

Pasta takoj po nanosu res nima 100% učinka, vendar pa dokaj manj tudi ne.

Odgovorila sem, da hladilnik ni ravno vroč. Mislim, da 62° ni težko držat z roko, sej ni ravni velke stične površine..
Ja, dobr bi se blo prej odločt za navijanje zaradi kvalitete (--> cene) hladilnika.

HyperGL ::

če ga lahko držiš z roko... potem je kr slab stik med procesorjem in hladilnikom... jst hladilnika na staremu AMD thunderbirdu ne morem držat več kot 20-30sekund... temperature so tudi nekje tam... med 60-70 stopinj... (če se motim naj me kdo popravi)

Ja, mislim, da je tam nekje temperatura
prej sem ga držala zgoraj za rebra, ob strani pa se bol čuti. Sam men ni problem 30s držat..
Kot sem že povedla, sem danes na novo, previdno in zelo natanko spet namazala pasto.
ampak itak zdej nimam obremenjenga procesorja (62°), na 75° CPU-ja pa nisem probala hladilnaka držat

HyperGL ::

hmmm saj ni problem v pasti... morda se pa hladilnik ne uleže pravilno na površino procesorja (slab stik)... pa ne uspe odvajat odvečne "vročine" :)

če lahko, pofotkaj situacijo, pa dodaj link do fotke (naj bo shranjena na kakšni 3. strani: shrani.si, imagehack.com,...)

http://www.heatsink-guide.com/content.p...

tu sicer pišejo max temp za procesorje :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: HyperGL ()

miha666 ::

jz sm mev isti problem. mev sm pa 68-72 stopinj pri obremenitvi istega procesorja. problem je največkrat v stiku hladilnika in procesorja, ker je S478 zelo "zanič" podnožje. problem stika lahko odpraviš s hladilnikom, ki ga pritrdirš z vijaki (jz naredo) ali pa (lažja varianta) s termalnim trakom, ki ga pritrdiš na procesor (navodila na starni slo-tech). pa lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Termalna pasta

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
285510 (929) fujtajksel
»

Pregrevanje laptopa po novem nanosu paste

Oddelek: Pomoč in nasveti
353297 (2322) MrStein
»