Forum » Omrežja in internet » netgear wgt624 v3 težava?!
netgear wgt624 v3 težava?!
MagElan ::
zdravo!
pred kratkim sem kupil to zadevco in je prva ki sem jo kadarkoli držal v rokah. tako da bo morda nekaj prejec smesnih vprasanj :P
no zadeva je taka. ko sem povezal router, modem in računalnik je vse delalo kot mora, vse lepo in prav. sprobam wireless, še vedno tak kot mora delat. potem pa spet (tisti ki ste že prebrali kakšen moj post verjetno že veste v čem je težava - moja prepametna sestra) ko se sestra poveže in vklopi svoj bitcomet me začne ven metat za par sekund. potem se avtomatsko vzpostavi povezava in je kot mora bit za par minut. ZELO nadležno ko igram kake igre preko neta ... da je kriva ona je več kot očitno. sam si vžgem svojega utorrenta in uploadam tudi z 50kb/s in me nič ne meče ven, ko pa ona uporablja bitcometa pa meni prekinja, čeprav poslušam samo radio. ma sicer nastavljen max nivo oddajanja na 10kb/s samo po mojem je problem v povezovanju, ker ima vec kot 10 aktivnih torrentov in na vsakega se ljudje ki downloadajo od nje povezujejo v nedogled.
--------------
Ali je možno da to tako zafila linijo da mene ven vrze za kratek čas?
--------------
podobne probleme sem imel prej ko sva bila povezana preko dveh mrežnih. zadevo sem rešo z bandwidth controllerjem.
--------
ali obstaja način, da na routerju nastavim bandwidth limit samo za njo?
--------
kot sem že omeno zadevo sem dobil v roke prvič pred dobrim dnevom za to taka vprašanja :P
nekaj sem že slišal o QoS samo pojma nimam kaj je to in kako deluje ter kako to naredit :P
zadovoljen bi bil že z kakim linkom na router for newbies strani, karkoli =) samo da se rečim te nadloge.
čeprav bi koga tako sovražil mu ne bi privoščil met take sestre, kot jo mam jaz ... misli da je Bog in batina, pa da obvlada računalništvo v nulo ... (verjetno abak pa še za tega močno dvomim da ga sploh zna).
---------------------------------
če se zdi komu pomembno.
ISP triera - arnes
DL speed 4Mbit
UL speed 512kbit/s
pred kratkim sem kupil to zadevco in je prva ki sem jo kadarkoli držal v rokah. tako da bo morda nekaj prejec smesnih vprasanj :P
no zadeva je taka. ko sem povezal router, modem in računalnik je vse delalo kot mora, vse lepo in prav. sprobam wireless, še vedno tak kot mora delat. potem pa spet (tisti ki ste že prebrali kakšen moj post verjetno že veste v čem je težava - moja prepametna sestra) ko se sestra poveže in vklopi svoj bitcomet me začne ven metat za par sekund. potem se avtomatsko vzpostavi povezava in je kot mora bit za par minut. ZELO nadležno ko igram kake igre preko neta ... da je kriva ona je več kot očitno. sam si vžgem svojega utorrenta in uploadam tudi z 50kb/s in me nič ne meče ven, ko pa ona uporablja bitcometa pa meni prekinja, čeprav poslušam samo radio. ma sicer nastavljen max nivo oddajanja na 10kb/s samo po mojem je problem v povezovanju, ker ima vec kot 10 aktivnih torrentov in na vsakega se ljudje ki downloadajo od nje povezujejo v nedogled.
--------------
Ali je možno da to tako zafila linijo da mene ven vrze za kratek čas?
--------------
podobne probleme sem imel prej ko sva bila povezana preko dveh mrežnih. zadevo sem rešo z bandwidth controllerjem.
--------
ali obstaja način, da na routerju nastavim bandwidth limit samo za njo?
--------
kot sem že omeno zadevo sem dobil v roke prvič pred dobrim dnevom za to taka vprašanja :P
nekaj sem že slišal o QoS samo pojma nimam kaj je to in kako deluje ter kako to naredit :P
zadovoljen bi bil že z kakim linkom na router for newbies strani, karkoli =) samo da se rečim te nadloge.
čeprav bi koga tako sovražil mu ne bi privoščil met take sestre, kot jo mam jaz ... misli da je Bog in batina, pa da obvlada računalništvo v nulo ... (verjetno abak pa še za tega močno dvomim da ga sploh zna).
---------------------------------
če se zdi komu pomembno.
ISP triera - arnes
DL speed 4Mbit
UL speed 512kbit/s
-=MagElan=-
- spremenil: MagElan ()
amigo_no1 ::
Sestra ima kot predvidevam svoj računalnik, povezan na router ?
Na hitro sem preletel navodila za tvoj router:
http://kbserver.netgear.com/pdf/wgt624v...
Qos je omenjen samo na strani 138
Nimaš pa kaj nastavljati
Zapri ji porte na routerje (portforwarding in izklopi UPNP).
In naj začne uporabljati utorrent
Njen bitcomet je kot izgleda nastavljen na več kot 80 povezav hkrati (utorrent je na 80).
Na hitro sem preletel navodila za tvoj router:
http://kbserver.netgear.com/pdf/wgt624v...
Qos je omenjen samo na strani 138
Nimaš pa kaj nastavljati
Zapri ji porte na routerje (portforwarding in izklopi UPNP).
In naj začne uporabljati utorrent
Njen bitcomet je kot izgleda nastavljen na več kot 80 povezav hkrati (utorrent je na 80).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [P2P] BitTorrent - Naslednja generacija P2P (strani: 1 2 3 4 … 35 36 37 38 )Oddelek: Omrežja in internet | 487902 (38038) | Rias Gremory |
» | windows 7 vs. XPOddelek: Pomoč in nasveti | 8873 (8708) | dree |
» | bandwidth limitOddelek: Omrežja in internet | 1215 (929) | SasoS |
» | Bitcomet "ubija" internet povezavo?Oddelek: Omrežja in internet | 4726 (3334) | jan01 |
» | Kateri firmware uporabiti za router LinkSys WRT54G (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 6985 (5058) | plavko61 |