Forum » Omrežja in internet » bandwidth limit
bandwidth limit
MagElan ::
mene zanima če pozna kdo kakšen program ki bi omejil prenos drugemu računalniku v omrežju.
doma imam namreč kabelski internet in sem povezan s svojim računalnikom direktno na modem, drugi računalnik pa je preko mojega povezan na internet. imam 2 mrežni kartici.
in zdaj bi rad omejil prenos tistemu drugemu računalniku, da bi jaz kljub DL-danju na onem lahko normalno brskal po internetu in igral igre,...
namreč na onem je sestra in ko vžge svoj bitcomet s svojimi butastimi nastavitvami mi požre celi bandwidth, tako da meni šteka radio ki ga poslušam preko neta.
bi pa rad to naredil čimbolj diskretno torej samo na svojem računanliku, da ona o tem ne bi vedela kaj dosti razen da ne bi dosegala max hitrosti
tnx
doma imam namreč kabelski internet in sem povezan s svojim računalnikom direktno na modem, drugi računalnik pa je preko mojega povezan na internet. imam 2 mrežni kartici.
in zdaj bi rad omejil prenos tistemu drugemu računalniku, da bi jaz kljub DL-danju na onem lahko normalno brskal po internetu in igral igre,...
namreč na onem je sestra in ko vžge svoj bitcomet s svojimi butastimi nastavitvami mi požre celi bandwidth, tako da meni šteka radio ki ga poslušam preko neta.
bi pa rad to naredil čimbolj diskretno torej samo na svojem računanliku, da ona o tem ne bi vedela kaj dosti razen da ne bi dosegala max hitrosti
tnx
-=MagElan=-
MagElan ::
netlimiter mi ne dela :s oz mam pregled nad dogajanjem samo mojega racunalnika, za ono mrezno sem nastavo limit pa je prepuščalo, tak da netlimiter ni bil vredu.
-----------
te nastavitve ji sproti spreminjam, ko pa ona to opazi si jih nazaj spremeni .... in bi to rad reso na trajen nacin
-----------
bandwidth controller: sem pogruntal nastavitve, zdaj je pa v fazi testiranja ;)
LP
-----------
te nastavitve ji sproti spreminjam, ko pa ona to opazi si jih nazaj spremeni .... in bi to rad reso na trajen nacin
-----------
bandwidth controller: sem pogruntal nastavitve, zdaj je pa v fazi testiranja ;)
LP
-=MagElan=-
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MagElan ()
#000000 ::
Tvoja rešitev je router ki ima bandwith limiter, mislm da ga vsak nima, tko da ne kupit najcenejšega, pa tud če je dost p2p tud ne bo vsak dober. Mogoče je najboljš kaka stara škatla za cca 30-50 € vanjo daš dve mrežni kartici in naložiš nek linux router/firewall, se mal pomatraš z nastavitvami in pol je ona mrzla, lahko nastavlja kar hoče, vendar dokler ne sheka routerja ne bo nič.
Če te moti še en porabnik in malo brenčanja, si pač nabavi neko tovarniško zadevo, samo to bo občutno dražje. LP
Če te moti še en porabnik in malo brenčanja, si pač nabavi neko tovarniško zadevo, samo to bo občutno dražje. LP
dolenc ::
Ma še najbolj učinkovito in poceni je, če sestri v bitcometu nastaviš globalno omejitev down/up, ter število povezav, pa je.
SasoS ::
Če si ti direktno vklopljen na kab. modem, potem inštaliraj netlimiter pri sebi, omejitev daj pa na tisto kartico ki gre na drug komp :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows + omejitev up/downOddelek: Omrežja in internet | 1030 (898) | Vice |
» | Dva racunalnika v internet - NADZOROddelek: Omrežja in internet | 1384 (1216) | SimplTech |
» | omejitev prenosaOddelek: Omrežja in internet | 1220 (1025) | MagElan |
» | KAko v brezžično mrežo spraviti 25 uporabnikov + ADSLOddelek: Kaj kupiti | 1774 (1225) | HellRaiseR |
» | Mula se na enem pcju muli, na drugem ne?Oddelek: Omrežja in internet | 1107 (976) | Bakunin |