Forum » Strojna oprema » Opteron 170 neaktivno jedro
Opteron 170 neaktivno jedro
hanibal1 ::
Pozdravljeni
Nabavil sem procesor Opteron 170 na 939.Problem je pa sledeč:
V XP-jih imam drugo jedro neaktivno.Biosi mi zaznajo procesor kot dualcore Opteron 170 kar je tudi pravilno tako,da sumim ,da je problem v XP-jih.(a se morda motim?) Sem že poskušal na več načinov aktivirati drugo jedno pa mi ni uspelo na noben način.Poskušal sem z "CPI" ukazi v Boot.ini pa mi pri nobenem ne delata obe jedri.Nato sem v XP-jih v sistemu pod Computer manualno nastavil na ACPI-Multiprocessor pc in naložil gonilnike toda drugo jedro še vedno ni aktivno(Task-Manager ne prikazuje dva grafa in pa tudi Cpu-Z kaže enojedrni procesor)Sem poskušal naložiti gonilnike z AMD-jeve strani pa mi setup javi,da se jezika ne ujemata ter se mi setup konča.Igral sem se tudi z Knoppix-om pa mi tudi ni uspelo izvedeti kaj pametnega.
Xp-jev pri manjavi CPU-ja nisem na novo nameščal.Biosi so F5 različica.
Moj sistem:
Plata Gigabyte GA K8VT890-9 Rev.1.1
XP sp2
Opteron 170 na 939
Prosil bi če mi laho pomagate pri rešitvi problema.
Hvala
Nabavil sem procesor Opteron 170 na 939.Problem je pa sledeč:
V XP-jih imam drugo jedro neaktivno.Biosi mi zaznajo procesor kot dualcore Opteron 170 kar je tudi pravilno tako,da sumim ,da je problem v XP-jih.(a se morda motim?) Sem že poskušal na več načinov aktivirati drugo jedno pa mi ni uspelo na noben način.Poskušal sem z "CPI" ukazi v Boot.ini pa mi pri nobenem ne delata obe jedri.Nato sem v XP-jih v sistemu pod Computer manualno nastavil na ACPI-Multiprocessor pc in naložil gonilnike toda drugo jedro še vedno ni aktivno(Task-Manager ne prikazuje dva grafa in pa tudi Cpu-Z kaže enojedrni procesor)Sem poskušal naložiti gonilnike z AMD-jeve strani pa mi setup javi,da se jezika ne ujemata ter se mi setup konča.Igral sem se tudi z Knoppix-om pa mi tudi ni uspelo izvedeti kaj pametnega.
Xp-jev pri manjavi CPU-ja nisem na novo nameščal.Biosi so F5 različica.
Moj sistem:
Plata Gigabyte GA K8VT890-9 Rev.1.1
XP sp2
Opteron 170 na 939
Prosil bi če mi laho pomagate pri rešitvi problema.
Hvala
gfighter ::
Prvo posodobi BIOS na zadnjo verzijo, nato inštaliraj XP-je, dualcore hotfix in dualcore optimizer. Ta procedura je pri meni vedno delovala.
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam
Tako instaliral sem tale Hotfix in pa dual-core optimizer in mi še zmeraj ne dela.Tako,da mislim da bom mogel nanovo instalirati XP-je ter poskusiti še enkrat .
A mislite,da je problem samo v Xp-jih ali je tudi lahko bios kriv?Aja pa bios je najnovejši.
A mislite,da je problem samo v Xp-jih ali je tudi lahko bios kriv?Aja pa bios je najnovejši.
Izi ::
Poglej še v Device Manager
Start -> Run -> devmgmt.msc
Tam doli pod "Processors" poglej koliko procesorjev to Windows zazna.
Notri moraš videti dva procesorja, vsakega v svoji vrstici.
Če pa je samo eden pa je verjetno nekaj narobe v BIOS-u.
Start -> Run -> devmgmt.msc
Tam doli pod "Processors" poglej koliko procesorjev to Windows zazna.
Notri moraš videti dva procesorja, vsakega v svoji vrstici.
Če pa je samo eden pa je verjetno nekaj narobe v BIOS-u.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Izi ()
In na kaj bi moral biti v bios-u pozoren?Kajti v Xp-jih imam pod Processors le DualCore AMD Opteron processor.
Izi ::
Če imaš res najnovejši BIOS verzije F5 potem ni druge kot, da probaš namestiti Windows popolnoma nanovo.
Backup, Format in sveža instalacuja.
Jaz druge rešitve ne vidim.
Backup, Format in sveža instalacuja.
Jaz druge rešitve ne vidim.
Ja bios je verzije F5 (v bios-u pritisnem F8).Tako,da zgleda,da res ne bom imel druge rešitve kot da nanovo namestim XP-je ter upam,da bo po namestitvi res delovalo.
Jaffa ::
Jp, ziher je nekaj v Win. Sem imel že tak problem. Na novo naložen Windows je pravilno spoznal oba jedra. Pred tem noben dualcore opt./driver ni pomagal ...
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K
Dr_M ::
cudno. jest use kar sm mogu nardit, je to, da sm resetiru bios in 1x rebootu win, pa je sm mel obe jedri aktivni
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
chucki ::
Js isto kot Dr_m vendar sem vseen naredu format.
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | AMD izdal nova procesorjaOddelek: Novice / Procesorji | 6283 (3882) | huelz |
» | V windowsih se noče navitOddelek: Navijanje | 1175 (1175) | markxxx |
» | Navijanje Opterona 939 (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Navijanje | 31943 (16113) | GUFY |
» | zamenjava AMD Athlon 64 za x2, ali bo delaloOddelek: Kaj kupiti | 1774 (1107) | ender |
» | Dualcore DA ali NE? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5468 (4646) | ricola78 |