Forum » Strojna oprema » Nakup napajalnika
Nakup napajalnika
janezek101 ::
Stari napajalnik LC6550 se mi je pokvaril. Zadne dni sem moral stokrat prtisnit gumb, da se je prizgal. Danes je pa dokoncno crknil.
Zato me zanima, kateri NE LCPOWER napajalnik bi bil v redu, pa čim cenejši, ker ne navijam, a vseeno ne najcenejši. Imam pa Athlona 64bit če ma to kej povezave, pa do zdej sem mel tega LC6550 pa poleg tega da je crknu sm bil zadovoljen z njem. Starost - 2 leti, mogoce je pa njegova zivljenska doba pretekla?
V glavnem, katero znamko napajalnikov se priporoca?
Lp.
Zato me zanima, kateri NE LCPOWER napajalnik bi bil v redu, pa čim cenejši, ker ne navijam, a vseeno ne najcenejši. Imam pa Athlona 64bit če ma to kej povezave, pa do zdej sem mel tega LC6550 pa poleg tega da je crknu sm bil zadovoljen z njem. Starost - 2 leti, mogoce je pa njegova zivljenska doba pretekla?
V glavnem, katero znamko napajalnikov se priporoca?
Lp.
KandazaR ::
Če si bil zadovoljen z njim ne vidim noben druge možnosti kot nakup novega lc 550W. Boljši napajalnik je šele enermax liberty 500w. Sam ta stane pa okol 110€.
Calligula ::
Verjetno ti sploh ni crknil. Mas nforce 3 plato in navit sistem?
Resetiraj bios in probaj naviti malo manj ali malo bolj.
Ali pa na default za foro, da vidis, ce je res crknil.
Ker zna kdaj zajebavat z NF platami. Meni prav tako ne prizge racunalnika, ce mam navitega na 2550Mhz, ce pa ga dam na 2500 ali 2600 pa brez tezav z prve. Ponavadi je to zaradi ne najboljsega razumevanja med plato in napajalnikom oz zaradi majhnih bios problemov.
Skratka resetiraj bios na plati pa probaj. Ali pa ga daj v drug PC.
Resetiraj bios in probaj naviti malo manj ali malo bolj.
Ali pa na default za foro, da vidis, ce je res crknil.
Ker zna kdaj zajebavat z NF platami. Meni prav tako ne prizge racunalnika, ce mam navitega na 2550Mhz, ce pa ga dam na 2500 ali 2600 pa brez tezav z prve. Ponavadi je to zaradi ne najboljsega razumevanja med plato in napajalnikom oz zaradi majhnih bios problemov.
Skratka resetiraj bios na plati pa probaj. Ali pa ga daj v drug PC.
Danes grem po novega. Nimam nič navitega. Imam pa DFI NF4. Tko da nevem kaj bi spremenil v biosih? Baterijo iz matične sem dal ven pa spet not pa se ni popravil. Sicer sem včeraj navil grafično, a mi je crknil že pred tem.
SIcer pa nevem zakaj se mi je navijanje grafične ustavilo, ker ko navijem več kot za 45hz, mi napiše v rivatunerju da ne gre z driverji da je tok navit. Pa nevem kako bi še navil?
Lp
SIcer pa nevem zakaj se mi je navijanje grafične ustavilo, ker ko navijem več kot za 45hz, mi napiše v rivatunerju da ne gre z driverji da je tok navit. Pa nevem kako bi še navil?
Lp
Mogoce pa je res defekten primerek. Bos videl z novim, ce bo kaj drugace.
Meni na naviti masini LC 550w ze dve leti brez tezav vse laufa.
Meni na naviti masini LC 550w ze dve leti brez tezav vse laufa.
Kupil sem tanovega LC in sicer 6550GP verzijo, in moram reči, da sem se spet opekel s tem LC.
Navita grafična dela kot da je nenavita.
V 3dMarku mi pokaže ogromno manj točk kot prej s Chieftecom, ki sem ga uporabljal med tem, ko mi stari napajalnik ni delal, do zdaj, ko sem kupil tega LC.
Pa v Everestu mi napiše da imam dejanski GPU takt 550Hz, kljub temu, da imam grafiko navito na 603.
Ta LC more bit res prvovrstno sranje sodeč po izkušnjah, ki sem jih imel do zdaj z njimi.
Upam, da popravim težavo in posledično izboljšam mnenje o LC napajalnikih...
Lp, janezek101.
Navita grafična dela kot da je nenavita.
V 3dMarku mi pokaže ogromno manj točk kot prej s Chieftecom, ki sem ga uporabljal med tem, ko mi stari napajalnik ni delal, do zdaj, ko sem kupil tega LC.
Pa v Everestu mi napiše da imam dejanski GPU takt 550Hz, kljub temu, da imam grafiko navito na 603.
Ta LC more bit res prvovrstno sranje sodeč po izkušnjah, ki sem jih imel do zdaj z njimi.
Upam, da popravim težavo in posledično izboljšam mnenje o LC napajalnikih...
Lp, janezek101.
Nočjo. So eni taki judi zgleda... Un tip je skoz gobcou, odprta škatla, ne bomo vzel nazaj.
A mozno, da je pokvarjen?...
A mozno, da je pokvarjen?...
msedem ::
nocjo... je skoz gobcu... skatla je odprta...
upam da si ga poslal v pm in potem se brcno v koleno! v
upam da si ga poslal v pm in potem se brcno v koleno! v
Mja, bolj težko...
Še v navodila od plate sm pogledu kje vse se da za napajat, pa če dam v chiefteca na isti način pa chieftec normalno dela, more bit ta LC neki gniu. Mogoče je pokvarjen al so pa pač vsi LC-ji gnili.
Vklopu sm notr use tko k se zagre, pol pa tko serje.
Če je pa to en state of the art napajalnik k ga morš na posebn način pršraufat na ohišje, pa pod kotom XX stopinj vtaknt v plato, pa tud nevem če je kej vredn.
Kar na plano z idejami kaj narobe delam. Po pošti pošljem pivo domov tistemu ki ugotovi kako popravt to. =P
Lp, janezek101.
Še v navodila od plate sm pogledu kje vse se da za napajat, pa če dam v chiefteca na isti način pa chieftec normalno dela, more bit ta LC neki gniu. Mogoče je pokvarjen al so pa pač vsi LC-ji gnili.
Vklopu sm notr use tko k se zagre, pol pa tko serje.
Če je pa to en state of the art napajalnik k ga morš na posebn način pršraufat na ohišje, pa pod kotom XX stopinj vtaknt v plato, pa tud nevem če je kej vredn.
Kar na plano z idejami kaj narobe delam. Po pošti pošljem pivo domov tistemu ki ugotovi kako popravt to. =P
Lp, janezek101.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: janezek101 ()
AngelOfDeath ::
Kot kaže imaš pokvarjen napajalnik razen če nisi kakega kabla na plato priklopil...
edit: Slovnica
Meni tole smrdi po softwerskem problemu. Z LCjem se da bogo pluzno od 6600 graficne navijat do neba pa se cez.
LC kot tak torej ni problem. Probaj resetirat bios na plati pa vse se enkrat nastavi.
LC kot tak torej ni problem. Probaj resetirat bios na plati pa vse se enkrat nastavi.
AngelOfDeath ::
@Calligula
Glede na to da nič ne spreminja razen napajalnika in mu enkrat dela drugič ne, problem nemre bit drugje kot v napajalniku ali ?
Glede na to da nič ne spreminja razen napajalnika in mu enkrat dela drugič ne, problem nemre bit drugje kot v napajalniku ali ?
edit: Slovnica
zrihtal. Hvala Caligula :) resetiral biose, pa dela...
Bi ti poslal pivo po pošti sam bi blo škoda ker bi ga najbrž dobil premešanga pa postanga. :)
Lp, janezek101.
Bi ti poslal pivo po pošti sam bi blo škoda ker bi ga najbrž dobil premešanga pa postanga. :)
Lp, janezek101.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Graficna kartica ?!Oddelek: Kaj kupiti | 2253 (1697) | IksPEEkju |
» | Katera komponenta je povzročila hud pok in restart? (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5721 (4560) | Mitja358 |
» | LC6550GP mi ne navije graficneOddelek: Strojna oprema | 1664 (1219) | janezek101 |
» | 7800GT se ne navijaOddelek: Navijanje | 2235 (1084) | macgajver |
» | LC Silent Power napajalniki (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kaj kupiti | 12070 (8212) | Alec999 |