Forum » Elektrotehnika in elektronika » led diode
led diode
Bethrezen ::
a mi loh tuki en nariše skico kk bi jst vezu 10 takih ledic (MODRE, 15.000mcd, 5mm, Ohišje: prozorno, Svetilni kot: 120°, Napetost: 3,2V ~3.4V)in če se to sploh da? men ne gre elektrotehnika tok dobr da bi to znou pa bi rd vidu da mi en pomaga
Highlag ::
Zvežeš jih lahko kakor ti paše.
Si pa omejen z napetostjo s katero jih misliš napajati. Ta podatek si pa slučajno izpustil.
Si pa omejen z napetostjo s katero jih misliš napajati. Ta podatek si pa slučajno izpustil.
Never trust a computer you can't throw out a window
Mikron ::
Vezavo, ki sem ti jo pripel zgoraj lahko priključiš tudi na 12V. Morda ti ne bo odvečen podatek, da bo to vezje vleklo okoli 200mA toka.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mikron ()
Bethrezen ::
in kva nj bi to pomenil? lej js bi sam to da mi en nariše kk se veže teh 10 ledic na tak kabl (če se sploh da), če je pa ta prava slika pa tut prou
Azrael ::
>a un r je upor?
Da, oznaka R na shemi ki jo je prilepil uporabnik Mikron pomeni upor.
Da, oznaka R na shemi ki jo je prilepil uporabnik Mikron pomeni upor.
Nekoč je bil Slo-tech.
Mikron ::
Bethrezen glede na to, da si omenil da se ne spoznaš, vsaj upam da veš kaj o pravilni polarizaciji LED dijode (kje je + in -). Če boš zamenjal + in - potem ne bo delovalo.
- je tam kjer je LED dioda odrezana, nožica pa je krajša + pa je pri daljši nožici.
Polarizacija led diode se lahko ugotovi tudi po zgradbi led diode:
+ je tam kjer je anoda, v dijodi se vidi člen ki je manjši od tistega pri pri (-) katodi.
Se pravi ANODA +, KATODA - !!!
- je tam kjer je LED dioda odrezana, nožica pa je krajša + pa je pri daljši nožici.
Polarizacija led diode se lahko ugotovi tudi po zgradbi led diode:
+ je tam kjer je anoda, v dijodi se vidi člen ki je manjši od tistega pri pri (-) katodi.
Se pravi ANODA +, KATODA - !!!
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: Azrael ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kakšna dioda je to? (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 6603 (4763) | boset |
» | Knight rider led (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 15941 (10732) | T0RN4D0 |
» | Problem z LM914NOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2138 (2061) | Azrael |
» | LEDice na 12VOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2231 (1633) | Pudding |
» | LED diode za modifikacijo - kaksne?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2630 (2426) | Neo32 |