» »

Odgovor na novico o Windowsih od Alien-W-ja

Odgovor na novico o Windowsih od Alien-W-ja

Jeebs ::

Alien-W, najprej en lep pozdrav!
Dovoli, da se ti najprej opravičim, če sem bil premalo jasen v mojem prejšnjem odgovoru oz.
občasno celo malo žaljiv. Hotel sem samo povedati svoje in verjemi, da moj namen ni bil koga žaliti ali ''tlačiti
Slo-Tech'' v drek. Sicer pa mislim, da si kot ''pisun'' tako dobre strani kot sicer je Slo-Tech razumel mojo kritiko. Pa pojdimo lepo po vrsti:
1. Ok, ok, moja zmota, če se je vprašanje glasilo ''Katere Windowse uporabljate''. Mislim pa, da
tako vprašanje NI PRIMERNO za stran kot je Slo-Tech. Glede na to, da so obiskovalci Slo-Techa med drugim tudi taki ljudje, ki znajo računalnik uporabiti tudi za kaj drugega, ne samo za nabijanje špilov, je treba predvidevat, da si glede na področje uporabe (se opravičujem, če se
nerodno izražam) izberejo enega od mnogih operacijskih sistemov in ne samo Windowse in zaradi tega mislim, da je tako vprašanje popolnoma neprimerno za na Slo-Tech. Kaj pa Linux, OS/2....???
2. Članek vs. Novica... Sej ni pomembno. Glede tvojega računalnika... Drugič pač povej, da tvoje mnenje o WinME izhaja iz izkušenj na owerclockanem računalniku. Jaz jih poganjam na računalniku, ki ga še nisem navijal in na njem delajo odlično. Verjamem, da je na navitem sistemu popolnoma
druga pesem kar se tiče stabilnosti. Tako da se glede tega ne bi kregala. ''Folk stopa v korak s
časom''. Je in ni res. Mislim, da si WinME prekmalu poslal med zgodovinske OS-je. Sej ne rečem,
Win95 (k se ga itaq več ne dobi v štacunah kokr jst vem), pa Win98, ta dva sta res zgodovinska, WinME, pa mislim da je zaenkrat še vedno kolikor toliko ''in'', saj ga še vedno lahko dobiš pri novem računalniku. Prav tako moraš upoštevati ''zrelost'' posameznega sistema. Res je, da so bili WinME na začetku precej nestabilni, danes pa so, če poskrbiš za update in te stvari popolnoma
stabilen sistem (no ja, pretiravam). Pri WinXP na primer pa so kakor jaz vem v prvih dneh našli ogromno varnostno luknjo, da o Win2k rajši ne govorimo. Tako da glede na ta kriterij jaz uvrščam:
Win95 (čista zgodovina, podn na kvadrat, ne glede na trud ki ga vložiš vanje)
Win98 (dokaj dober sistem, vendar ne za zdajšnje sisteme, precej bolj stabilen od 95-ke)
WinME (ko dobiš najpomembnejše update in malce poskrbiš za sistem so za moje pojme pri ne-owerclockanem računalniku najbolj stabilen in uporaben sistem)
Win2k (z njimi sicer še nisem imel opravka ampak kakor slišm okol, so v zadnjem cajtu jih mal popravl. Glede na moje dosedanje izkušnje z Windowsi pa grem stavit, da so še zmer luknjasti k švicarski sir)
WinXP (dejmo počakat še mal, k so praktično še dojenček v pleničkah.)
Tko, če se kdo s kero oceno ne strinja nej napiše. Zdej pa samo še en lep pozdrav vsem skupaj, pa mir z vami.:D
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

Mercier ::

Js bi ti malo oporakal glede uporabnikov. Uporabnik v osnovi ni računalničar ali dober poznavalec računalništva. Je nekdo, ki računalnik uporablja. Ne le za igranje, tudi za zelo resno delo in mogoče mu je računalništvo zadnja briga.

MSovi OSi so še vedno najenostavnejši glede uporabe in vzdrževanja.

Predstavljaj si podjetje, ki uporablja CAD in GIS programe in je brez računalničarja. Katri OS bodo uporabili?

alien-w ::

No, lepo da si napisal tale post, ker me je prav zanimalo, kako se boš odzval. Ugotovil sem, da nisi eden tistih, ki samo kritizirajo pa nimajo pojma zakaj. Ker če mi gre pa kaj na živce so to ljudje, ki se v neko napako zapičijo in jo potem kar naprej mečejo naprej in o njej ne vedno povedati ničesar drugega, kot to da je grozna in oh in sploh napačna. No, zdej pa še pojasnila na tvoj odgovor:
1.) Kar se tiče ankete, "katere winse uporabljate" sem jo postavil zato, ker je bila predhodna anketa "kateri OS uporabljate" in je dala naslednje rezultate:
Anketa (15:45) | popravi novico | na začetek
Kateri OS uporabljate?
- Windows 80% (762);
- Linux 13% (120);
- Dos 4% (39);
- BeOS 1% (12);
- Unix 1% (11);
- nič od naštetega 1% (10).
Opravičujem se za to, ker nisem omenil nekaterih operacijskih sistemov kot je Macov MacOS in podobno, toda uporabnikov le teh je zgleda vseeno le 1%. Ker sem pričakoval podobne rezultate vas sedaj sprašujem še katere Windowse uporabljate.

vir: Slo-tech | št. komentarjev: 19 | avtor: alien-w


Kot vidiš kar 80% Slo-Techerjev uporablja Windows operacijske sisteme in zato se je naslednja anketa nanašala na teh 80%. Zato sem izpustil vse ostale operacijske sisteme v tej sporni anketi.
2.) Ok, tukaj sem bil dlakocepski, toda razumeti me moraš, da sem precej nagle jeze. 0:)
3.) Stabilnost je reč, o kateri bi se lahko pogovarjali, toda strinjam se s tabo, da je popolnoma odvisna od tega ali je sistem overklokan ali ne. Ker pa sem že dokaj dolgo član slo-techa ter sem napisal tudi že nekaj člankov o svojem računalniku verjamem, da vsaj nekateri vedo, da je moje računalo navito. Če pa ne, pa lahko sklepajo, da ima večina slo-techerjev tako ali tako navite abake. (Dobra ideja za naslednjo anketo.)
4.) Kar se tiče tvoje opredelitve OSjev, se z začetkom povsem strinjam, nato pa se moje mnenje malce spremeni, toda tu o tem ne bom razpravljal, ker je spet vse odvisno od potreb ter pogojev, ki jih računalu postavljamo.

Še enkrat, oprosti za malce grd in prenagljen napad, upam pa da sva sedaj razčistila. Nobenih zamer z moje strani, tako da živel rek: "Na napakah se učimo".

PS: še za tiste, ki ne veste, katera novica in anketa sta bili sporni, tukaj je quote:
Katere Windowse uporabljate? (19:38) | popravi novico | na začetek
- XP (44%);
- 2000 (22%);
- 98 (18%);
- ME (10%);
- 3.11 (2%);
- nekaj tretjega, 95 in NT (vsak po 1%).
Pohvalno je to, da vas veliko stopa v korak s časom z Windowsi XP in 2000, tisti pa, ki imate razne MEje in 98ke ter celo 3.11 pa počasi razmišljajte o nadgradnji, če vam vaš hardware dovoljuje seveda. Anketo je izpolnilo 1542 ljudi.

vir: Slo-tech | št. komentarjev: 19 | avtor: alien-w

nojus ::

--> Jeba1: Res, da se me ta post nič ne tiče, ampak bi rad nekaj dodal.
To kar si povedov je isto kot bi poslušal dva 15 letna mulca med šolskim odmorom! Poleg tega da je tvoje osebno ocenjevanje winsov zelo dramatično si jih kar precej spustil. Zgodovina so win3.1 in ne win85. Če si dobu prvi comp leta 95 in s tem winse 95 to ni prvi win OS. (mogoče pri tebi)!!! BTW glede stabilnosti si pozabil win98SE, ki so zelo drugačni od prve različice 98 in veliko bolj stabilni. (Domača naloga:pozanimaj se koliko hroščev je bilo odpravljenih)
Sam uporabljam WinME in WinXP. Sprva sem bil zelo razočaran nad XP-ji glede podpore driverjev in uporabnostjo. Sedaj mi pa na misel ne pride da bi lavfal kej druzga, ker so te težave v večini odpravili. Ne vem a se mi sam dozdeva al je res da: winsi ratujejo vedno bolj podobni Linuxom in Linux winsom. Vem pa da Bill Gates je že podoben pingvinu:D


To je samo moje mnenje. Povejte, če se motim, pa brez zamere!:)

Jeebs ::

Nekolme: Se opravičujem, vidm, da sm res nerodno uporabil izraz ''uporabnik'', saj se lahko pod to besedo skriva vsak, tako raačunalniški genij, kot tudi froc, k prvič vidi kompjuter. Glede tvoje izjave o Microsoftovih operacijskih sistemov pa se ne strinjam popolnoma, saj iz izkušenj
vem, da ravno njihovi sistemi potrebujejo precej skrbi. Seveda, če hoče uporabnik računalnika res vse imeti več ali manj brezhibno delujoče. Tvoje vprašanje pa je kar malce retorično, saj vsak ve
da bi podjetje brez pravega računalničarja izbralo M$-jeve op. sisteme. A ja, tole vprašanje, ki si mi ga postavil je v bistvu prov smešno... Podjetje, ki uporablja CAD in GIS (za GIS priznam, da ne vem kaj je) in nima zaposlenega NOBENEGA, ki bi se vsaj malo spoznal na stvar? Only in your
dreams boy!
Alien-w: Najprej hvala za pohvale in morm rečt, da se 100% strinjam s tabo. Za prejšnjo anketo z naslovom ''Kateri OS uporabljate'' na žalost nisem vedel, zato se mi je tista z naslovom ''katere Windows uporabljate'' zdela nesmiselna in malce smešna. Naslednjič bom absolutno preveril, kaj je bila prejšnja anketa, preden se bom lotil kritike tiste, ki bo takrat aktualna. Moram pa priznati, da me rezultati, ki jih navajaš (80% Windows) kar malce presenečajo. :) Opravičilo sprejeto, pa ne se preveč sekirat za to ''napakico''. V bistvu si ravnal čisto pravilno, jaz pa sem se očitno spozabil, da je slovenski ''računalniški prostor'' precej majhen. Vseh OS-jev je itaq preveč, da bi vse omenjal. Glede tvoje ocene WinME se ne sekiraj. Povedal si pač svoje na svoj način. Kam bi pa prišli, če bi bili vsi enaki?! Če se WinME ne obnesejo na navitem sistemu se pač ne obnesejo in vso pravico imaš, da izraziš svoje mnenje o svojih izkušnjah. 3. Se čist strinjam. Brezveze, da se tle še kej kregava, jst sm pač ugotovil, da so na ''običajnem'' računalniku čist cool sistem, ti pa da se na owerclockanem sesuvajo. Predlagam pa ti, da v prihodnje vsi Slo-Techarji napišete za koliko imate mašine navite, če je govora o tem. P.S.: Kaj pomeni izraz ''abak''? 4. Spet maš čist prov. Še enkrat poudarjam, da lahko vsak izrazi svoje mnenje in moje ste si pač na Slo-Tech lahko prebrali. 5. Kakšen napad? Nč se ne sekirat, sej sva se čist lepo zmenila, sicer se morm pa jst opravičt, ker sm bil na začetku preveč zatežen, čeprav to ni bil moj namen. Peace with you Alien-w... Rek ''Na napakah se učimo'' pa itaq velja že odkar ljudje obstajamo. :)
Nojus: Zdej pa res ne vem, kako naj vzamem tvoj komentar. Upam, da nisi eden izmed tistih, ki bi se radi samo kregali. Nikol nism trdil, da so Win95 prvi M$-jev op.sistem, z njimi sem enostavno začel, ker sem imel z njimi precej opravka. No ja, iz glave sta mi ušla še dva malce bolj zgodovinska sistema Windows s katerima sem imel opravka in sicer Windows 3.11 (upam, da sem prav napisal, ker jih že lep čas nisem videl), ter Windows For Workgroups, ki sem jih imel na moji nekdanji 486-ki. Za Windows 3.11 moram reči, da mi niso bili nikoli preveč všeč, medtem, ko so bili Windows For Workgroups za moje pojme precej boljši, in na splošno precej bolj prijazni do uporabnika. Moram pa posebej OPOZORITI, da sem iz moje prejšnje kritike sedaj navedena sistema izpustil preprosto zaradi tega, ker sem z njima delal, ko sem bil še praktično PC začetnik in jih zaradi tega enostavno ne morem dovolj natančno kritizirati, saj so mi bili pojmi, kot je na primer ''stabilnost sistema'' in še mnogo drugih stvari potrebnih za kolikor toliko dobro kritiko praktično neznani (če so se Windowsi takrat obesil, sem pač pritisnil tipko RESET). 2. Moja ocena Windowsow je bila samo splošna glede na dosedanje izkušnje! Če bi že hotel podati vsaj približno bolj strokovno mnenje o Windows sistemih, verjemi, da bi se potrudil toliko, da bi dobil vse verzije Windows-ov kar jih je bilo kdaj izdanih in bi jih testiral na različnih računalnikih in o tem napisal obsežen članek. To, da je bilo v Win98SE v primerjavi z prvo 98-ko odpravljenih veliko hroščev sem tudi seznanjen, razlog da tega nisem omenil pa je spet isti kot zgoraj. Enostavno jih nikoli nisem uporabljal in nečesa česar ne uporabljaš ne moreš kritizirati! Saj zato pa je Forum, da še drugi poveste mnenje! Ok, ostalo kar si napisal se mi zdi, da ni potrebno komentarja, vsak ima pač svoje mnenje in potrebe. Če ti ustrezajo WinXP jih pač uporabljaj. A ja, mene B. Gates bolj spominja na žabo. :) A ja, pa ne mi pisat neumnosti v stilu ''saj se me nič ne tiče''! Forum je JAVNA zadeva, torej se stvar, ki je tam objavljena tiče vsakega, ki odgovori na thread, prebere pa lahko napisano itaq vsak...

Lep pozdrav vsem skupaj,
Anže Švajger (Jeba1):D
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jeebs ()

nojus ::

Se popolnoma strinjam. Friends forever???:))

alien-w ::

abak(us) - računska tablica iz antičnih časov; ponekod v Aziji jo uporabljajo še danes.

Jest besedo abak uporabim namesto "računalnik", da zbijem monotonost.

Jeebs ::

Nojus: Friends forewer itaq!
Alien-W: Zanimivo, dobra ideja za popestritev. Keep up the good work!:D
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

Mercier ::

Geografsiki Informacijski Sistem, recimo tole

Predstavljaj si npr. Access, ki zna podatke prikazati v prostoru, potem pa recimo kak pokvarjen politik naredi poizvedbo, kje se najbolj splača prirejati predvolilne shode. :D

Mimogrede, ArcExplorer je ena taka đabe verzija. Seveda se s tem ne da veliko postoriti, se pa lahko z njo podatki preglejujejo in nekaj poizvedb se tudi da narediti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mercier ()

Jeebs ::

Nekolme, hvala za pojasnillo!:D
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

BigFoot ::

Win 3.1 (in 3.11) niso OS!
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12

Jeebs ::

Uppss... Očitno sem šel preveč v zgodovino pri Windowsih. Se oproščam, 3.1 in 3.11 res niso (bili) operacijski sistem...:\
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

Justy ::

Ja pol pa naj ze en zavraga pove kaj so!?

nojus ::

Win 3.1(3.11) naj bi bili software. Program deluje v okolju DOS in ni samostojen, tako da res ne more biti OS.
Saj se verjetno spomniš tega c:\win in win3.1 se zaženejo :))

Gh0st ::

Windows 3.x so u bistvu samo kukr en command shell u Linuxu (ce kdo kej pozna). To je neke vrste interface z DOS, ki ima GUI.
Primerjas ga lahko z Linuxovimi atermi, xtermi, rxvt-ji, e-termi,....

Sej to so tud Win95 in Win98. Oba delujeta na DOS platformi (kar je zalostno), le da lepse zgledata in sta bolj enostavna za uporabo. Sej vsi windowsi tecejo na DOS-u, tako da tudi zdej ce imate Win98, WinME, WinNT, Win2000 (za WinXP nevem) in mislite da imate state-of-the-art OS, se motite. Ker vsak tece na ze zdavnaj pokopanem DOS-u, le da je le-ta malo izboljsan in uporabnejsi (beri: dodatni moduli in interfaci).

Jest pravm: Ni ga cez Linux!!!
you might start believe in Gh0st stories. you're in one. :)

Justy ::

Ja sej tu zdaj men ni jasno kaj eni mislijo s tem da niso OS, ker ce gledamo z tega stalisca (DOS interface) potem tud XP-ji niso os?

Nekateri bi lahko svojim izjavam dodali se ustrezne argumente....

Mercier ::

Če mi še spomin nese, se je takrat govorilo o okolju. Pa da je brezveze ker se itak da vse naredit v DOSu. :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Advanced user anketa [REZULTATI OBJAVLJENI] (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Operacijski sistemi
16214990 (10072) Eru
»

Kateri operacijski sistem ste že imeli

Oddelek: Operacijski sistemi
382510 (1793) nicjasno
»

Težave z win98SE

Oddelek: Operacijski sistemi
191488 (1193) Donheled
»

Katere Windowse uporabljate?

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
192173 (2173) BigFoot
»

kateri windows

Oddelek: Operacijski sistemi
262592 (2220) IgiS

Več podobnih tem