Forum » Operacijski sistemi » Prenos sistemskega diska na drugo konfiguracijo
Prenos sistemskega diska na drugo konfiguracijo
Raptorus ::
Ker sem si omislil nov precej vecji disk...Bom starega 60GB-nega podaril bratu...
Sedaj me pa zanima ce se da ta disk sam vzet iz moje masine ven in vstavt v njegovo? Seveda bi prej pobrisal driverje za graficno, zvocno ter se par ostalih stvari (MP, mrezne,...)
No njegov sistem je zelo posoben mojemu (pol man rama, man diska ter razlicna maticna, svohnej proc ).
Catch je pa v tem da se mi ne da dveh sistemov postavlat na "frisno" ker moj deluje lpo in gladko ^^
No ce je imu kdo ze kksne izkusne s tem naj jih prosm deli zmano.
Hvala!
Sedaj me pa zanima ce se da ta disk sam vzet iz moje masine ven in vstavt v njegovo? Seveda bi prej pobrisal driverje za graficno, zvocno ter se par ostalih stvari (MP, mrezne,...)
No njegov sistem je zelo posoben mojemu (pol man rama, man diska ter razlicna maticna, svohnej proc ).
Catch je pa v tem da se mi ne da dveh sistemov postavlat na "frisno" ker moj deluje lpo in gladko ^^
No ce je imu kdo ze kksne izkusne s tem naj jih prosm deli zmano.
Hvala!
rebro ::
OK, disk lahko prestaviš iz svojega v bratov comp, vendar, če matične niso osti tip, bodo vindowsi mogoče res delovali, vendar bo brat imel težave, ker so winsi na disku skonfigurirani za tvojo matično in bodo kar problemi z drugačnimi driverji, tak da naj brat lepo nafrišno naloži Winse, bo imel še najmanj težav.....
Kar se pa tvojega compa tiče, pa lahko uporabiš orodja za izdelovanje varnosstih kopij particij in s tem preneseš sistem iz starega na nov disk....Jaz uporabljam prog. Ghost, ki se mi zdi zelo enostaven za uporabo, brez problema pa deluje tudi na vseh starejših winsih, jaz uporabljam verzijo 2003....PRIPOROČAM!
Kar se pa tvojega compa tiče, pa lahko uporabiš orodja za izdelovanje varnosstih kopij particij in s tem preneseš sistem iz starega na nov disk....Jaz uporabljam prog. Ghost, ki se mi zdi zelo enostaven za uporabo, brez problema pa deluje tudi na vseh starejših winsih, jaz uporabljam verzijo 2003....PRIPOROČAM!
roli ::
Ja problem bo z matično ploščo.Če nista enaka modela se stvar ne bo zagnala.Lahko poizkusiš varni način in odstraniš gonilnike za matično ploščo (nekje na netu je program za to) vendar pa ni tu nobene garancije,da bo kaj delalo.Priporočam ponovno namestitev kar bo še najbolje in najhitreje.Win in vse gonilnike,programčke imaš nameščene v dveh urah.
P.S: Tole imajo Winsi zelo slabo urihtano,da so tako vezani na matične plošče.
P.S: Tole imajo Winsi zelo slabo urihtano,da so tako vezani na matične plošče.
http://www.r00li.com
Raptorus ::
Eh probat ne bo greh ^^
No ce ne bo delal bom se zmer lohk format in clean install. Bom povedal kaj bo ratal iz tega
No ce ne bo delal bom se zmer lohk format in clean install. Bom povedal kaj bo ratal iz tega
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Star prenosnik-windows xp ali 8 (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 15344 (11608) | Spajky |
» | Problem! Nerazumljivo nizki fps na high-end računalinku!Oddelek: Pomoč in nasveti | 2096 (1106) | The Player |
» | Microsoft dnevno komunicira z vašim računalnikom (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Zasebnost | 13390 (10003) | CaqKa |
» | Potrebe po več kot 4GB rama!? (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 6690 (4424) | Crimson_Shadow |
» | 2xMaxtor 120GB(2MB) v RAID-0 *Nooro*! (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Strojna oprema | 14413 (10017) | matrix2 |