Forum » Operacijski sistemi » Linux-ATI-TV Out
Linux-ATI-TV Out
roli ::
Imam manjšo težavico.Včeraj sem se spomnil,da lahko sedaj,ko imam LCD na moj linux sistem končno namestim ATIjeve gonilnike za grafično kartico (prej sem imel CRT in to ni bilo mogoče zaradi čudne resolucije).Grem lepo na AMD/ATI spletno stran poberem gonilnike in jih namestim.Po ponovnem zagonu vse deluje.Vklopim kabel v grafično kartico in v TV in ugotovim,da nimam pojma kako omogočiti TV-Out.Grem v ATI control center,ki pa ob zagonu vrže neko sporočilo o nečem in napiše,da ne bodo navoljo vse možnosti control centra.In potem se control center zažene vendar pa brez kakršnih koli podatkov o grafiki... samo ATI logotip.Pa tudi vsi zavihki so manjkali.Sem malo gledal po spletu in našel nek nasvet kako omogočiti TV Out.V Xorg.conf sem dodal tole:
# === TV-out Management ===
Option "NoTV" "no"
Option "TVFormat" "PAL-B"
Option "TVStandard" "PAL-B"
Option "TVHSizeAdj" "0"
Option "TVVSizeAdj" "0"
Option "TVHPosAdj" "0"
Option "TVVPosAdj" "0"
Option "TVHStartAdj" "0"
Option "TVColorAdj" "0"
Option "GammaCorrectionI" "0x06419064"
Option "GammaCorrectionII" "0x07d1905b"
Ko sem končal sejo pa ni bilo slike ne na TVju in tudi na Monitorju ne.Odklopim TV in ponovno se je pojavila slika na LCDju.Vendar je bila slika čudna.Okraski oken,ki so ponavadi bolj bele barve so postali sivi (kot pri Win 95).Vendar pa so bile barve OK tako pri filmih kot pri ostalih stvareh.Samo to je bilo drugačne barve.Ponovno zaženem računalnik,na monitorju pritisnem gumb za avtomatsko nastavljanje in nič.Potem pa grem v Control center in opazim,da so se pojavile nove možnosti.Control center je izpisal ime grafike in pod monitors sem imel opcije monitor1,monitor2 vendar ne TV.Seveda pa TV ni bil prikljopljen na PC,ker potem ni bilo slike nikjer.Vendar bi ta opcija morala obstajat,ker včasih je bila tudi,če nisem imel TVja priključenega.Seveda pa sem imel takrat možnost monitor1 in TV,ker sem imel drugo grafično kartico.Zaradi tistih okraskov sem odstranil ATI gonilnike in povrnil stari xorg.conf.
Sedaj me zanima kako usposobiti TV out!
Par informacij o sistemu:
Suse linux 10.0
Grafična kartica ATI Radeon x800 GTO
# === TV-out Management ===
Option "NoTV" "no"
Option "TVFormat" "PAL-B"
Option "TVStandard" "PAL-B"
Option "TVHSizeAdj" "0"
Option "TVVSizeAdj" "0"
Option "TVHPosAdj" "0"
Option "TVVPosAdj" "0"
Option "TVHStartAdj" "0"
Option "TVColorAdj" "0"
Option "GammaCorrectionI" "0x06419064"
Option "GammaCorrectionII" "0x07d1905b"
Ko sem končal sejo pa ni bilo slike ne na TVju in tudi na Monitorju ne.Odklopim TV in ponovno se je pojavila slika na LCDju.Vendar je bila slika čudna.Okraski oken,ki so ponavadi bolj bele barve so postali sivi (kot pri Win 95).Vendar pa so bile barve OK tako pri filmih kot pri ostalih stvareh.Samo to je bilo drugačne barve.Ponovno zaženem računalnik,na monitorju pritisnem gumb za avtomatsko nastavljanje in nič.Potem pa grem v Control center in opazim,da so se pojavile nove možnosti.Control center je izpisal ime grafike in pod monitors sem imel opcije monitor1,monitor2 vendar ne TV.Seveda pa TV ni bil prikljopljen na PC,ker potem ni bilo slike nikjer.Vendar bi ta opcija morala obstajat,ker včasih je bila tudi,če nisem imel TVja priključenega.Seveda pa sem imel takrat možnost monitor1 in TV,ker sem imel drugo grafično kartico.Zaradi tistih okraskov sem odstranil ATI gonilnike in povrnil stari xorg.conf.
Sedaj me zanima kako usposobiti TV out!
Par informacij o sistemu:
Suse linux 10.0
Grafična kartica ATI Radeon x800 GTO
http://www.r00li.com
roli ::
Ja s tem se se igračkal pol ure pa še vedno ne vem kako omogočit TV out.
http://www.r00li.com
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | TV out in linuxOddelek: Operacijski sistemi | 1317 (1035) | roli |
» | radeon 9200 suse10 brightness problemOddelek: Operacijski sistemi | 1968 (1784) | roli |
» | Ati radeon, Xorg in XvOddelek: Operacijski sistemi | 1445 (1317) | MasterMind |
» | Gentoo setup problemOddelek: Operacijski sistemi | 1759 (1583) | G2 |
» | Linux / ATI Radeon / problem z driverjiOddelek: Operacijski sistemi | 1762 (1579) | ahac |