» »

Kratkotrajno prekinjanje wlan mreze

Kratkotrajno prekinjanje wlan mreze

danielka84 ::

Na vasi imamo postavljen wlan pri vsaki bajti je Asusov Wl500g nastavljen kot WDS, ki komunicirajo do osrednjega Asusa wl500g.

Mreza je bila neobremenjena, prvo sem sem prenasal datoteko od soseda A in B prenosi so bili konstantni brez prekinitev.
Pri sosedu C se pa pojavijo tezave, prenasam datoteko, vendar vmes prekinja, prenasam kar v windows file sharing.. datoteko le prenese in NE napise da omrezno mesto ni na voljo. Graf prenosa je pa takle:

Ima kdo kasno idejo? vsi asusi so identicno nastavljeni, vsak ima vnesen MAC osrednjega APja, ta pa MACe ostalih .

korenje_ver2 ::

hoho... kdo bi si mislu da je wlan tolk pocasn... raje povleci kable do bajt.

ta sosed C je oddaljen 500m, tako da se mi zdi kar soliden prenos za wlan. Trije v neposredni blizini pa imajo prenose 2.8MB/s. Tako da zadeva kar sluzi svojemu namenu - sheranje 12M/2M net povezave. Za medsebojno lokalno prenasanje je pa tud ok, ker ce bi bile hitrosti okol 10MB/s, potem ti ze kar konkretno pozere resourse...

No med tema dvema APjema je 500m razdalje, pri osrednjem je omni antenca, pri drugem pa yagi usmerjena.
Antene so home-made po nekih nacrtih na netu..

Zgodovina sprememb…

amigo_no1 ::

Kateri firmware imate na routerjih ?

firmware je original asusov, tanovi 1.9.5.0.

Spajky ::

to mi diši na velik SWR; prečekirat kable, konektorje, pigtail, anteno, pri uporabniku C 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

kaj bi naj blo to SWR? kaksne motnje ali kaj podobnega?

precekirali smo kable, odvili privili, pa isto..

ena zanimiva zadeva, prenos gor pa ne preinja, slika prenos gor in dol pri istem pcju.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[Router] Asus WL500g Premium FAQ (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Omrežja in internet
61983223 (14984) brez-imenko
»

Nakup Ruterja (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
12713102 (9700) Pyr0Beast
»

kter Wi-Fi kupt

Oddelek: Kaj kupiti
433573 (2338) trnvpeti
»

Sheranje interneta preko WLAN povezave?