Forum » Omrežja in internet » Domača mreža (problem)!?
Domača mreža (problem)!?
crazyboy ::
Imam 3 računalnike; eden je prenosnik. Prenosnik je že lep čas povezan z domačo mrežo (prek routarja imamo s prijatelji skupni internet).
Problem je pri drugih dveh računalnikih; oba računalnika se prek UTP (cross over) kabla povežeta s prenosnikom ali med seboj,
prek switcha (ali rutarja) pa ne! Vedno napiše "Cable is unplaged".
IP naslovi so različni, kabel 100% dela (preizkusil sem več UTP kablou - cros-over in normalnih), switch in router tudi delata,
mrežne kartice očitno tudi, drugače se ne bi povezala prek cros-over kabla, firewall sem tudi že sklopil!
Na vseh računalnikih imam XP+SP2, računalniki delujejo brezhibno, strojna oprema tudi (tako vsaj piše).
Je mogoče da so težave, ker so gonilniki mrežnih kartic nameščeni kar avtomatsko (ko sem zagnal računalnik,
so mi XPji zaznali mrežno in sami namestili gonilnike za mrežno)!
Bi moral sam namestiti gonolnike s CDja ali diskete, ampak to ne gre, ker ni podpore za Xp!
Na domači strani sem dobil gonolnike za mrežno, ko sem pa pogledal za gonolnike ki so kompaktibilni
z XPji, mi je napisalo da so že na CDju XPjev!
Za začetek bi želel odpraviti napako, da se bodo računalniki sploh povezali prek switch (routerja) med seboj.
Kasneje mislim enega povezati na net, kot sem že naredil pri prenosniku.
Hvala za vse odgovore!
Problem je pri drugih dveh računalnikih; oba računalnika se prek UTP (cross over) kabla povežeta s prenosnikom ali med seboj,
prek switcha (ali rutarja) pa ne! Vedno napiše "Cable is unplaged".
IP naslovi so različni, kabel 100% dela (preizkusil sem več UTP kablou - cros-over in normalnih), switch in router tudi delata,
mrežne kartice očitno tudi, drugače se ne bi povezala prek cros-over kabla, firewall sem tudi že sklopil!
Na vseh računalnikih imam XP+SP2, računalniki delujejo brezhibno, strojna oprema tudi (tako vsaj piše).
Je mogoče da so težave, ker so gonilniki mrežnih kartic nameščeni kar avtomatsko (ko sem zagnal računalnik,
so mi XPji zaznali mrežno in sami namestili gonilnike za mrežno)!
Bi moral sam namestiti gonolnike s CDja ali diskete, ampak to ne gre, ker ni podpore za Xp!
Na domači strani sem dobil gonolnike za mrežno, ko sem pa pogledal za gonolnike ki so kompaktibilni
z XPji, mi je napisalo da so že na CDju XPjev!
Za začetek bi želel odpraviti napako, da se bodo računalniki sploh povezali prek switch (routerja) med seboj.
Kasneje mislim enega povezati na net, kot sem že naredil pri prenosniku.
Hvala za vse odgovore!
"rock and roll baby"
BIG_Yack ::
Najboljše si bi bilo priskrbet par antenc pa en wireless oddajnik... In stvar bi čisto lepo delovala. Tako je pri meni doma, ker nisem hotel po celi hiši vlečti kablov ali delati novih vtičnic.
crazyboy ::
Finta je v tem da mam jaz za povezat računalnike ki so maximalno 3m narazen!
Računalnike (prenosni in še enega) bom imel v isti sobi!
Kako naj vem da bodo stvari delovale, če pa se mi nočejo povezati prek routerja (switcha)!
Dva računalnika se prek kabla povežeta, mreža deluje uredu, ko pa jih želim
povezati prek switcha (routerja) ne deluje! Kabli so 100% delujoči, so bili
preizkušeni pri sosedu!
Računalnike (prenosni in še enega) bom imel v isti sobi!
Kako naj vem da bodo stvari delovale, če pa se mi nočejo povezati prek routerja (switcha)!
Dva računalnika se prek kabla povežeta, mreža deluje uredu, ko pa jih želim
povezati prek switcha (routerja) ne deluje! Kabli so 100% delujoči, so bili
preizkušeni pri sosedu!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 568573 (5402) | c23po |
» | Kako se poveze 2 racunalnika med seboj?Oddelek: Pomoč in nasveti | 11320 (9825) | win64 |
» | 1gbps mrezna povezavaOddelek: Omrežja in internet | 2525 (1598) | fRiK0 |
» | ADSL ?Oddelek: Omrežja in internet | 7931 (4662) | BlazP |
» | ADSL in HUBOddelek: Pomoč in nasveti | 1809 (1506) | cmocko |