» »

kombinirano brezzicno in zicno omrezje - en desktop, 2 laptopa, - strojna oprema?

kombinirano brezzicno in zicno omrezje - en desktop, 2 laptopa, - strojna oprema?

hm, hm ::

Lep pozdrav. Prebral sm si clanke o postavitvi domacega omrezja. Me zanima, ce je za zgoraj navadeno omrezje (a je sploh mozno kombinirano?) vse to dovolj: ene par utp kablov, koncentrator, wireless router, in mrezne navadne in brezzicne kartice, ki jih itak vsak laptop ima. A mi lahko kdo pove, v cem je razlika med routerjem in koncentratorjem; ce ni to ista stvar? Hvala lepa.

crazyboy ::

Kombinirano omrežje je 100% možno.
Sosed ima doma wireless router in anteno. Jaz sem do njega povezan prek UTP kabla,
prijatelja ki sta približno 350m od njega, pa sta povezana z nijm prek antene.
Glede anten je tako; antene ki pridejo zraven mrežnih kartic niso dovolj močne
za razdaljo (če se ne motim) več kot 30m. Sosed ima wireless router + anteno (15dB)
prijatelj ima prav tako.

Stroški: wireless router približno 80€, antena pa okrog 40€

Če sem se kaj zmotil naj me kdo popravi :)

Mavrik ::

Da, je čisto dovolj. Praktično vsi wireless routerji majo tudi 4 navadne UTP porte, tako da lahko žično gor priklopiš 4 mašine + še več preko wirelessa. S konfiguracijo praktično ni težav.
The truth is rarely pure and never simple.

hm, hm ::

Ja, ok, hvala, sm ze nabavil en wireless router, za katerega pise in pravijo, da z lahkoto prebije 4 stene (je neka antena ze gor). lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793568571 (5400) c23po
»

Postavitev brezžičnega omrežja - Mnenje

73684 (3251) schtr4jh
»

Wireless router canyon cn-wf514

257307 (5312) jancus
»

Kako postaviti WLAN/LAN v mojem primeru