Forum » Omrežja in internet » kombinirano brezzicno in zicno omrezje - en desktop, 2 laptopa, - strojna oprema?
kombinirano brezzicno in zicno omrezje - en desktop, 2 laptopa, - strojna oprema?
hm, hm ::
Lep pozdrav. Prebral sm si clanke o postavitvi domacega omrezja. Me zanima, ce je za zgoraj navadeno omrezje (a je sploh mozno kombinirano?) vse to dovolj: ene par utp kablov, koncentrator, wireless router, in mrezne navadne in brezzicne kartice, ki jih itak vsak laptop ima. A mi lahko kdo pove, v cem je razlika med routerjem in koncentratorjem; ce ni to ista stvar? Hvala lepa.
crazyboy ::
Kombinirano omrežje je 100% možno.
Sosed ima doma wireless router in anteno. Jaz sem do njega povezan prek UTP kabla,
prijatelja ki sta približno 350m od njega, pa sta povezana z nijm prek antene.
Glede anten je tako; antene ki pridejo zraven mrežnih kartic niso dovolj močne
za razdaljo (če se ne motim) več kot 30m. Sosed ima wireless router + anteno (15dB)
prijatelj ima prav tako.
Stroški: wireless router približno 80€, antena pa okrog 40€
Če sem se kaj zmotil naj me kdo popravi
Sosed ima doma wireless router in anteno. Jaz sem do njega povezan prek UTP kabla,
prijatelja ki sta približno 350m od njega, pa sta povezana z nijm prek antene.
Glede anten je tako; antene ki pridejo zraven mrežnih kartic niso dovolj močne
za razdaljo (če se ne motim) več kot 30m. Sosed ima wireless router + anteno (15dB)
prijatelj ima prav tako.
Stroški: wireless router približno 80€, antena pa okrog 40€
Če sem se kaj zmotil naj me kdo popravi
Mavrik ::
Da, je čisto dovolj. Praktično vsi wireless routerji majo tudi 4 navadne UTP porte, tako da lahko žično gor priklopiš 4 mašine + še več preko wirelessa. S konfiguracijo praktično ni težav.
The truth is rarely pure and never simple.
hm, hm ::
Ja, ok, hvala, sm ze nabavil en wireless router, za katerega pise in pravijo, da z lahkoto prebije 4 stene (je neka antena ze gor). lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 568571 (5400) | c23po |
» | Postavitev brezžičnega omrežja - MnenjeOddelek: Omrežja in internet | 3684 (3251) | schtr4jh |
» | Wireless router canyon cn-wf514Oddelek: Omrežja in internet | 7307 (5312) | jancus |
» | Kako postaviti WLAN/LAN v mojem primeruOddelek: Omrežja in internet | 2474 (2406) | [SkA] |
» | Začetek brezžične povezave!Oddelek: Omrežja in internet | 1992 (1425) | Brane2 |