Forum » Omrežja in internet » SPF + Sender ID
SPF + Sender ID
Microsoft ::
Kako se vam kaj dopade tale stvar? Mogoce kdo uporablja to in ce, kako je kaj ucinkovio. Sem malo bral, pa skoraj da je vec tezav, kot koristi.
Jst sem malo gledal po netu, pa je komaj da najdit koga, ki ima to v DNSju poslihtano. ST, Google, Microsoft, pa se kak, potem se pa kar konca. Prava zalost.
by Miha
Jst sem malo gledal po netu, pa je komaj da najdit koga, ki ima to v DNSju poslihtano. ST, Google, Microsoft, pa se kak, potem se pa kar konca. Prava zalost.
by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr
Bakunin ::
ni tako trivialno za postaviti, ce imas uporabnike razprsene po svetu...
poleg tega vecina smtp ne preverja spf zapisov.
se najboljse "orozje" je greylisting.
poleg tega vecina smtp ne preverja spf zapisov.
se najboljse "orozje" je greylisting.
sasox ::
Je OK proti spoofingu. Za boj proti spamu ne bi bilo učinkovito v večini primerov (razen, ko fejkajo domeno). Na žalost pa dosti malo folka to uporablja...
Sam imam nastavljeno, da e-mail rejectne v primeru, da ima domena spf zapis, poslan mail pa ne ustreza spf zapisom. Domene brez spf-a grejo normalno skozi. Kaj pridobim sploh s tem? Edino to, da ne morejo spoofat tistih domen, ki imajo sfp zapise. Seveda, ce imajo pravilno napisane sfp.
Sam imam nastavljeno, da e-mail rejectne v primeru, da ima domena spf zapis, poslan mail pa ne ustreza spf zapisom. Domene brez spf-a grejo normalno skozi. Kaj pridobim sploh s tem? Edino to, da ne morejo spoofat tistih domen, ki imajo sfp zapise. Seveda, ce imajo pravilno napisane sfp.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problem privat domene in e-pošteOddelek: Omrežja in internet | 4425 (3686) | atlet |
» | Vnos SPF zapisaOddelek: Omrežja in internet | 773 (682) | neskoncno |
» | Hotmail z novimi metodami za varovanje elektronskih predalovOddelek: Novice / Varnost | 6672 (5609) | MrStein |
» | Vprašanje glede pošiljanja maila z raličnih domenOddelek: Omrežja in internet | 1015 (905) | c3p0 |
» | SPF zapis(pravilna konfiguracija)Oddelek: Omrežja in internet | 1779 (1717) | Maximus |