» »

Računalnikus

Računalnikus

hitri123 ::

Haj

Rač: proc: AMD athlon 64 3500+ (AM2)
plata: MSI K9n neo nforce 550
rami: Patriot 5300 667
grafa: Nvidia GeForce 5700GS 256Mb
nap: 550W
sistem: Win XP SP2

Sistem se kaže kot da deluje vse pravilno. Nekaj časa oziroma kak ga prime laufa normalno, potem pa mi brez razloga zapre programe.
xxxxxx has encoutered a problem and needs to close. Če restartam pol ponavad laufa sam spet neki cajta pol pa spet agadir.
Sformatiral 7x, upgradal biose, najnovejše driverje, nastavlal timinge ramov itd...

ne vem kaj naj še probam. je pa res annoying ko mi skos zapira recimo winamp al pa firefox.

Please help!

kixs ::

Ali ti je ram crknil (testiraj z memtest) ali pa se ti procesor pregreva. Ta dva vzroka sta najbolj pogosta za to napako.

Lahko je seveda se kaj drugega... (konflikti z napravami, kaksna druga hardverska napaka).

lp

`ripper` ::

zakaj folk updata biose pa instalira linuxe, pa ne vem kaj use se, to, da uporablamo windowse, je cist pokvarlo terminologijo ;)
ampak, ok, offtopic, vem =)
bibl bubl babl ble
tukej sicer napišeš, kaj maš v ohišju, sam mene je mal sram... :)

hitri123 ::

memtest najde napake. sam zaj ne vem al je plata tak smotana, ker na strani

(http://www.msicomputer.com/product/p_sp...
piše:

Due to the High Performance Memory design, motherboards or system configurations may or may not operate smoothly at the JEDEC (Joint Electron Device Engineering Council) standard settings (BIOS Default on the motherboard) such as DDR2 voltage, memory speeds and memory timing. Please confirm and adjust your memory setting in the BIOS accordingly for better system stability.

Nebi rad da kupim nove rame pa bo težava še vedno prisotna. pol raj plato zamenjam.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ECC RAM v "navadni" plati

Oddelek: Strojna oprema
333369 (2170) MrStein
»

problem s stalnim sesuvanjem računalnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
311433 (1051) zzokyy
»

DFI NF 4 & Twinmos Speed Premium novosti (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Navijanje
75843862 (19539) sirotka
»

Malo pomoči pri navijanu

362203 (1595) gofra
»

MSI K8N Neo PLATINUM problem!

10920 (686) nightman

Več podobnih tem