Forum » Omrežja in internet » Zamenjava telefonskega kabla
Zamenjava telefonskega kabla
Mitch ::
Zdravo!
Imam eno malce bolj tehnično vprašanje. Zanima me, če moram pri štukanju/zamenjavi telefonskega kabla poklicati na Telekom in jih prositi za trenutni izklop linije v času "popravila", ker baje pri ISDN priklučju je ~110V na liniji? Problem je v tem, da gre sedaj glavni vod(parica)+ISDN+analogni signal(NT+AB) vse po istem ploščatem kablu, katerega bi sedaj zamenjal z UTP ali STP kablom, ker se mi sedaj pri IP televiziji pojavlja preveč "artefaktov" na ekranu. Torej je potreben klic na Telekom ali ne?
Hvala!
Mitch
Imam eno malce bolj tehnično vprašanje. Zanima me, če moram pri štukanju/zamenjavi telefonskega kabla poklicati na Telekom in jih prositi za trenutni izklop linije v času "popravila", ker baje pri ISDN priklučju je ~110V na liniji? Problem je v tem, da gre sedaj glavni vod(parica)+ISDN+analogni signal(NT+AB) vse po istem ploščatem kablu, katerega bi sedaj zamenjal z UTP ali STP kablom, ker se mi sedaj pri IP televiziji pojavlja preveč "artefaktov" na ekranu. Torej je potreben klic na Telekom ali ne?
Hvala!
Mitch
AndrejS ::
Pri navadni parici te je streslo, če te je kdo klical, drugače pa ni bilo panike. Samo pazi da ne boš naredil kratkega stika!
balocom ::
kakor jst vem je na isdn-ju baje ~100V... ...streslo te bo edin če se boš obeh žičk naenkrat dotaknil
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man
Phoebus ::
Balocom: ne, 10kV je na ISDN
ISDN ima 40V linijo, ki ni dovolj da te rukne.
Rukne te pa analogna linija ko zvoni, ampak ne močno. Ti kar poštukaj, samo ne imej predolgo v stiku (itak je zaščita v centrali tako da če za sekundo narediš šlus po nesreči ni krize).
ISDN ima 40V linijo, ki ni dovolj da te rukne.
Rukne te pa analogna linija ko zvoni, ampak ne močno. Ti kar poštukaj, samo ne imej predolgo v stiku (itak je zaščita v centrali tako da če za sekundo narediš šlus po nesreči ni krize).
'FireSTORM' ::
Phoebus že dolgo nima več 40V...
in daj jezik gor na žičke jaz bom te pa poklical
pa boš videl če te bo malo streslo al ne...
in daj jezik gor na žičke jaz bom te pa poklical
pa boš videl če te bo malo streslo al ne...
Those penguins.... They sure aint normal....
Zgodovina sprememb…
- spremenil: 'FireSTORM' ()
Mitch ::
Hvala za odgovore!
Ko bom menjal kabel bom za hec z voltmetrom zmeril napetost na liniji. Me prav zanima kakšna je voltaža...
LP, Mitch
Ko bom menjal kabel bom za hec z voltmetrom zmeril napetost na liniji. Me prav zanima kakšna je voltaža...
LP, Mitch
balocom ::
-47,7V (JA, minus) na analogni liniji... ...~24V je sicer dost da eni čutmo
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ADSL brez ISDN - končno (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 17227 (11854) | Tr0n |
» | ADSL in prazniki (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 6743 (4147) | CaqKa |
» | Govorice o ADSL na analognih linijah resnične? (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 4529 (3404) | swar |
» | koliko voltov v telefonski vtičniciOddelek: Pomoč in nasveti | 2158 (1858) | lepi joker |
» | Prikaz identifikacije klica - PIKOddelek: Loža | 1560 (1211) | jure1873 |