Forum » Omrežja in internet » Internet pri notesnikih!
Internet pri notesnikih!
splinter21 ::
ja sej če maš kabel, kako pa nastaviš internet v notesniku kateri ima vgrajeno internet kartico??
AndrejS ::
Jaz vklopim, pa mi dela internet sam od sebe, niti kabla ne rabim Je pa res da mi ne dela vsepovsod- le kaj bi bilo narobe
Yacksy ::
OK, očitno nimaš blage veze ...
Kaj sploh hočeš?
Vspostaviti wireless povezavo (Wireless kartica)?
Vspostaviti žično LAN povezavo (mrežna kartica)?
Vspostaviti dial-up povezavo (modem)?
Imaš usmerjevalnik? Če ga imaš, kakšen je model.
Pa ne bo te ubilo, če si malo pregledaš stare teme, ker osnove povezovanja so bile že velikokrat obdelane in mislim, da ga ni junaka, ki ti bo šel šel še enkrat detaljno pisat kako se kaj postavi ...
Drugače pa bi mogoče bilo tudi pametno da pogledaš user guide od prenosnega računalnika. Saj veš tista knjiga, ki je bila v škatli zraven prenosnega računalnika, ki je nisi niti odprl ...
Kaj sploh hočeš?
Vspostaviti wireless povezavo (Wireless kartica)?
Vspostaviti žično LAN povezavo (mrežna kartica)?
Vspostaviti dial-up povezavo (modem)?
Imaš usmerjevalnik? Če ga imaš, kakšen je model.
Pa ne bo te ubilo, če si malo pregledaš stare teme, ker osnove povezovanja so bile že velikokrat obdelane in mislim, da ga ni junaka, ki ti bo šel šel še enkrat detaljno pisat kako se kaj postavi ...
Drugače pa bi mogoče bilo tudi pametno da pogledaš user guide od prenosnega računalnika. Saj veš tista knjiga, ki je bila v škatli zraven prenosnega računalnika, ki je nisi niti odprl ...
Shit happens
zravn notesnika ni bilo nobene knige, drugače se pa pač opravičujem če sm kaj narobe naredu, ker sm pač čisto novi na tem forumu!
drugače pa hvala za informacijo!
LP
drugače pa hvala za informacijo!
LP
'FireSTORM' ::
vseeno nisi odgovoril na njegovo vprašanje
prvo sploh kakšen internet maš
Klicni dostop(plačaš impulze koliko si na internetu, arnes, siol, volja...)?
DSL (ADSL ali VDSL, SiOL, T-2, Amis, Volja, Sinfonika...)?
Kablski internet(Telemach, Arnes...)?
Če maš klicni dostop preskoči to vprašanje
Kakšno opremo maš doma?
samo modem
router, žični
router brezžični...
če maš DSL in router in ti router drži povezavo(če ga maš tako nastavljenega), ali maš pa samo kablski internet:
samo ustvari novo povezavo
moj računalnik -> moja omrežna mesta(na levem seznamu) -> Ogled omrežnih povezav(isto na levem seznamu) -> Ustvari novo povezavo(tudi na levem seznamu
tam pa izberi:
Želim vzpostaviti povezavo z internetom -> Povezavo želim vzpostaviti ročno -> Širokopasovni internet brez up. imena in gesla
če maš pa samo DSL modem
narediš isto kot zgoraj
in še enkrat isto povezavo samo da na koncu namesto Širokopasovni internet brez up. imena in gesla
izbereš Širokopasovni internet z uporabo up. imena in gesla
vpišeš svoje uporabniško ime in geslo
upam da ti to kaj pomaga
prvo sploh kakšen internet maš
Klicni dostop(plačaš impulze koliko si na internetu, arnes, siol, volja...)?
DSL (ADSL ali VDSL, SiOL, T-2, Amis, Volja, Sinfonika...)?
Kablski internet(Telemach, Arnes...)?
Če maš klicni dostop preskoči to vprašanje
Kakšno opremo maš doma?
samo modem
router, žični
router brezžični...
če maš DSL in router in ti router drži povezavo(če ga maš tako nastavljenega), ali maš pa samo kablski internet:
samo ustvari novo povezavo
moj računalnik -> moja omrežna mesta(na levem seznamu) -> Ogled omrežnih povezav(isto na levem seznamu) -> Ustvari novo povezavo(tudi na levem seznamu
tam pa izberi:
Želim vzpostaviti povezavo z internetom -> Povezavo želim vzpostaviti ročno -> Širokopasovni internet brez up. imena in gesla
če maš pa samo DSL modem
narediš isto kot zgoraj
in še enkrat isto povezavo samo da na koncu namesto Širokopasovni internet brez up. imena in gesla
izbereš Širokopasovni internet z uporabo up. imena in gesla
vpišeš svoje uporabniško ime in geslo
upam da ti to kaj pomaga
Those penguins.... They sure aint normal....
mi dost pomaga, ampak jz nimam rutarja pa nimam na kabel, ampak je samo vgrajena kartica in modem notm, poleg pa nism dubil nobenih navodil pa niti nobenga kabla!
am...
mislil sem kablski internet kot je kablska televizija
pa maš sploh internet naročen kje?
mislil sem kablski internet kot je kablska televizija
pa maš sploh internet naročen kje?
ja jz sm prek kablske naročen na internet ampak ta internet mam na osebnem računalniku!
ko pa sem šov kupovat notsnik pa so mi rekel da je v njem vgrajena kartica za brezžičen internet!
sam kolikor sem gledav je nisem nikjer našel, zato pa vas sprašujem kako nastaviti internet na brezžični kartici, ki naj bi bila not
ko pa sem šov kupovat notsnik pa so mi rekel da je v njem vgrajena kartica za brezžičen internet!
sam kolikor sem gledav je nisem nikjer našel, zato pa vas sprašujem kako nastaviti internet na brezžični kartici, ki naj bi bila not
najprej rabiš brezžični(WLAN) router
kupi tam nekje v rangu 100€, ti bo čisto dovolj
in potem iz modema priklopiš kabl na WLAN router, iz routera kabl na desktop računalnik, nastaviš z desktop računalnikom WLAN povezavo, se povežeš gor še z laptopom preko WLANa in to je to ;)
kupi tam nekje v rangu 100€, ti bo čisto dovolj
in potem iz modema priklopiš kabl na WLAN router, iz routera kabl na desktop računalnik, nastaviš z desktop računalnikom WLAN povezavo, se povežeš gor še z laptopom preko WLANa in to je to ;)
Brainstorm ::
Da si malo sposodim temo, k je ravno naslov notesnik in internet.
Kaj bi lahko bil vzrok da mi na laptopo počasneje downloada, kot na desktopu in to iz iste strani, obe mašini pa so prikloplene na switch, sem že prestavu kable na drug port na switchu, vendar ni razlike.
Če sta oba na netu, desktop odžre laptopu skoraj vso pasovno širino. Je pa hpjev laptop nanj so naložene zadnje verzije gonilnikov, pa še utp kabel do laptopa je original, ne doma naret.
Kaj bi lahko bil vzrok da mi na laptopo počasneje downloada, kot na desktopu in to iz iste strani, obe mašini pa so prikloplene na switch, sem že prestavu kable na drug port na switchu, vendar ni razlike.
Če sta oba na netu, desktop odžre laptopu skoraj vso pasovno širino. Je pa hpjev laptop nanj so naložene zadnje verzije gonilnikov, pa še utp kabel do laptopa je original, ne doma naret.
switch al router?
dinamični IP?
saj nima veze če je original kabl al ne...
pa prej zalaufaš download na desk ali na laptop?
če prej na desk, probaj obratno...
dinamični IP?
saj nima veze če je original kabl al ne...
pa prej zalaufaš download na desk ali na laptop?
če prej na desk, probaj obratno...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 569719 (6548) | c23po |
» | Po zamenjavi modema internet preko wirelesa ne dela (zelo zanimiv problem) (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 23331 (22247) | MTB |
» | Povezava z internetom!Oddelek: Omrežja in internet | 3342 (3162) | amigo_no1 |
» | povezava brez routerjaOddelek: Omrežja in internet | 1164 (1049) | Opkow |
» | Switch ali router???Oddelek: Omrežja in internet | 3700 (2694) | Ursus |