» »

obratomer

obratomer

LordTado ::

a ma kdo kaki načr kako nardit obratomer z ledcami.

ajde

zlabo ::

poglej med uporabne povezave

jernejc ::

Živjo!

Jst bi se spravu narest TALE led obratomer na 40 ledic, pa me zanima, če kdo ve kako to deluje, zanima me precej nastavitev obratov, a se z potenciometrom ki je noter, nastavi koliko so max. obrati al kako? Zanima me tud ce je kdo to ze delal, in mi lahko kej pove, npr. kaksno je osvezevanje (priziganje ledic) a se prizigajo ena za drugo, al se npr. vsako sekundo "refresha" in se pac pokaze trenutno stanje obratov?

Hvala

snow ::

Z očetom sva glih ta vikend štimala obratomer za kolega in sicer je zadeva narejena na 8 ledic in pic16f876 (28 pin) mikrokontroler.

Zadeva se osvežuje na vsak obrat, obrate pa izračuna iz časa med enim in drugim impulzom.

Meri pa od 500 - 7500 rpm... dalo bi se tudi več ampak je to meja mašine :)
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

_pobesneli_ ::

jernejc


kako deluje dobis na tem linku nekje nek video posnetek LINK tisti potenciometer se mi pa zdi da je za nastavitev točnosti.
Gregor

jernejc ::

Aha sm najdu filmcek super hvala:)
No mene v glavnem najbl zanima, ko ga bom jst naredu, če bom lahko "naštelu" do kolk obratov bo tazadna diodica, ker bom to dal v Clio-ta 1.2 , da se mi nebo nakonc samo prve 20 diodic przigal al pa kej tazga. A ma to ze fiksne obrate al se da nastimat do kolk obratov je? Ce kdo zna nemšk lahk tud mal prebere za vajo pa mi obnovo pove :D

hvala

serdzodj ::

zdravo
vidim da je od objave zadnjega posta preteklo že kar nekaj časa in me zanima če je komu uspelo narediti ta obratomer s 40ledicami. gledal sem tisto nemško stran, vendar mi je nemščina "španska vas" zato bi prosil če bi mi kdo povedal kam se priključi signal na motorju. pri mojem avtu(swift, letnik 91) je obratomer povezan v motor z "zajlo" če se ne motim in mi ni jasno kam priključim digitalni obratomer.
lp, tomaž

Azrael ::

Kam priklopiti obratomer je odvisno od izvedbe motorja.

Za kaj več moraš povedati še tip motorja: Otto (nekoliko še opiši vžigalni sistem, ima motor vbizgavanje ali vplinjač?) ali Diesel (ima neko elektronsko vbrizgavanje ali je enostavna Bosch pumpa?). Skratka čim več podatkov, letnik in znamka sama zase ne povesta dovolj.
Nekoč je bil Slo-tech.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Azrael ()

serdzodj ::

Motor je 1.6 GLXi 16V, mislim da ima elektronski vbrizg goriva, ker ima tudi lambda sondo. to je vse kar vem trenutno povedat, upam da bo dovolj


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

obratomer

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
161952 (1521) Azrael
»

led obratomer + prikazovalnik prestave

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
455852 (4267) DimmniBurek
»

Prikazovalnik prestave na motorju(125ccm)

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
263836 (3078) madboy
»

R.P.M. meter

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
81276 (1056) Azrael

Več podobnih tem