» »

Podjetja in Windows Vista : korak za korakom

Podjetja in Windows Vista : korak za korakom

Cokolesnik ::

Strokovnjaki, kot poročajo v IT rubriki Financ, podjetjem svetujejo, naj ne hitijo z nakupom novega operacijskega sistema Vista, med drugim zaradi nekaterih pomembnih popravkov v tem letu, v letu 2008 pa se pričakuje strma rast prodaje Viste. Windows XP bo na voljo še leto in pol, Pisarna 2003 pa do junija 2007. Pri Microsoftu so pogumni z oceno, da Vista prinaša do 63 odstotkov nižjih stroškov letnega vzdrževanja računalnika, še bolj natančni pa so v poslovni šoli Helsinki, kjer napovedujejo do 22 odstotkov več zanesljivosti pri uporabi Viste.

Analitiki so si enotni predvsem v višji stopnji varnosti, ki jo prinaša Vista, kot tudi lažjim delom skrbnikov informacijskih sistemov. Kljub obljubam o varovanju varnosti v varnem operacijskem sistemu, ki je domevno najbolj varen doslej, naj bi že odkrili prvo resno pomanjkljivost. Poznavalci tudi priznavajo, da so informatiki v podjetjih še kako seznanjeni s tem, da Vista pomeni nakup nove strojne opreme in da je slednjo smotrno obnavljati v 3-4 letnem ciklu, zlasti če se ta cikel zaključi v naslednjem letu. Temu pritrjujejo denimo v Gorenju, Abanki in Merkurju. V večjih podjetjih se bojda izplača tudi najem računalniške strojne in programske opreme, v manjših okoljih ali tam, kjer novih operacijskih sistemov ne dobavljajo v manj kot 7 letih, pa tovrstna izposoja ni smotrna.

Še aktualna statistika:
- računalniške opremljenosti podjetij v Sloveniji: pri povprečno 19 zaposlenih imajo povprečno 17 računalnikov, od tega 14 namiznih in 3 prenosne. O nakupu se podjetniki pozanimajo najpogosteje pri svojih dobaviteljih in internetu
- polovica domačih računalnikov ni znanih blagovnih znamk, računalnik ima 63 odstotkov slovenskih gospodinjstev, večina uporabnikov šteje med 30 in 50 let, značilni so uporabniki z najmanj višjo izobrazbo in dohodkom nad 835 EUR.

Uporaba Viste pa je zagotovo že danes smiselna za IT podjetja, saj tam praviloma stranke niso korak pred, temveč korak za njimi. Trenutno se lahko uvarjajo s projektom, kako Janezek z Visto mimogrede pokvari svojo Applovo igračo iPod.

Številne kritike, hvalnice in druge ugotovitve o Visti lahko spremljate tudi v aktualnih forumskih temah: 1 in 2.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

darkolord ::

prvo resno pomanjkljivost

LOL 8-)
To je še v laboratoriju težko reproducirat. Moraš imet vklopljen speech recognition, moraš imeti na glas zvočnike, moraš biti gluh, moraš imeti mikrofon usmerjen točno v zvočnike, moraš imet izklopljen izhod mikrofona na zvočnike in moraš kalibrirat recognition z glasom napadalca. Nič lažjega :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows XP so zares šteti dnevi (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
13015915 (11194) tinlad3n
»

Windows Vista proti Windows XP (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
17923517 (11928) levaky
»

Internet Explorer je bil v letu 2006 ranljiv 284 dni

Oddelek: Novice / Varnost
334261 (2821) darkolord
»

Apple Mac Os

Oddelek: Operacijski sistemi
241800 (1161) sash
»

Razvoj računalniške tehnologije dolgoročno

Oddelek: Znanost in tehnologija
332916 (2330) Yohan del Sud

Več podobnih tem