Forum » Loža » Pravilna izgovorjava
Pravilna izgovorjava
Hammer123 ::
Kako se Java pravilno izgovori: Java kot j ali kot angleški j(đej)?
Danes smo imeli v šoli kanadčana, pa sva se neki pogovarjala pa je reku java kot đ.
Zdej pa ne vem kako je pravilno?
Razumem, da on pač ne reče tako kot mi, ker je pač drugače navajen, samo kako je pa pravilno?
Danes smo imeli v šoli kanadčana, pa sva se neki pogovarjala pa je reku java kot đ.
Zdej pa ne vem kako je pravilno?
Razumem, da on pač ne reče tako kot mi, ker je pač drugače navajen, samo kako je pa pravilno?
Bob Rock ::
Java se uporablja na jugu ZDA kot izraz za kavo, in tam izgovarjajo kot đava (vsaj tak je nam profersor na faksu razlozil). Tak, da pomoje je tak izraz pravil (ceprav js tut recem java in ne đava)
Bob Rock ::
Ja, baje. Tak je nam reku profesor, tak, da ce si je on to zmislu, pol tut js zdej bedarije govorim
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Bob Rock ()
Damjan Jagar ::
Po mojem mnenju je "java" poslovenjen izraz original besede "đava".
Podobno kot če pogledaš programski jezik C, ki ga slovensko izgovarjamo "c" oz. "ce", v originalu (angleščini) pa "si".
Podobno kot če pogledaš programski jezik C, ki ga slovensko izgovarjamo "c" oz. "ce", v originalu (angleščini) pa "si".
http://jagar.si
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Damjan Jagar ()
DominusSLO ::
Original je seveda đava, ne vidim pa nič slabega v poslovenjenem izrazu pri nas-java...
Hammer123 ::
No saj meni drugače glede tega čist dol visi! Samo, ko se pogovarjal z njim, prvo sekundo sploh nisem takoj dojel, ko se ga poslušal.
Matev ::
java je tudi otok
đava mi pa deluje preveč tuje
kak slavist bi verjetno rekel, da še ni definirano
đava mi pa deluje preveč tuje
kak slavist bi verjetno rekel, da še ni definirano
Roadkill ::
To zato, ker sta tako stara. :)
Java naj bi se izgovarjala kot kava, torej "đava", sam ko sem jaz ugovotil, da java == kava, se mi je "java" že preveč usidrala v um, da bi nenadoma spremenil izgovorjavo.
Če kdo šteka, kaj sem hotu povedat :)
Java naj bi se izgovarjala kot kava, torej "đava", sam ko sem jaz ugovotil, da java == kava, se mi je "java" že preveč usidrala v um, da bi nenadoma spremenil izgovorjavo.
Če kdo šteka, kaj sem hotu povedat :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Programski jezik za vse operacijske sisteme (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 16235 (13559) | Grumf |
» | [Debata] JavaScript in jeziki z prototipnim dedovanjem (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 7626 (7492) | zigomir |
» | Kateri programski jezik?Oddelek: Programiranje | 4536 (3149) | kopernik |
» | Spletne urice: DjangoOddelek: Novice / Kiberpipa | 4204 (3423) | Nerdor |