» »

Davki, davki davki.

Davki, davki davki.

1
2
3

perci ::

Boeing: Nisem rekel, da so vsi nabasani s pivom. Imam pa precej izkusenj z njimi. Poznam vse ljubljanske. Večkrat sem jih videl pri delu na samem terenu. Vem kaj govorim. Lahko mi ne verjameš, samo to je bolj tvoj problem kot moj.

Podrobnosti pa ravno ne bi v javnosti, sej najbrz razumes.

Brane2 ::

Brane2, to je meni popolnoma jasno. Sem vložil nekaj truda v offshore znanost nekaj časa nazaj. In ugotovil, da se mi ne splača. Ne še.


Na kaj si potem mislil s tem :

Offshore je zakon. Kajmani, Vanuatu, Sejšeli... jebeš našo zafurano davčno...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Boeing ::

Brane, točno to kar sem napisal. Gre se za to, da do neke meje se to ne splača.
Ko pa in seveda če prideš v tisto fazo, ko se začne denar malo bolj konkretno obračati in država zahteva vedno več, obenem pa te vedno bolj omejuje, takrat se pa takšni heci seveda splačajo.

Nekateri to rešujejo tako, da ne plačujejo davkov... nekateri ne plačujejo prispevkov za zaposlene... nekateri enostavno po domače povedano kradejo.

Takšnih štosov se pa jaz ne grem.



Sicer pa smo konkretno offtopic.
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

suprpp ::

Obujam staro temo.

@perci, problem je torej v momentu, ko zase osebno zacnes porabljati denar, ki sicer lezi na offshore accountu? Pred tem pa panike ni, ker je denar od firme? Ja?

Torej, teoreticno, lahko delas 10-20 let in vse spravljas na tisti offshore account (sem in tja si privoscis kaj na stroske firme, to je normalno), po 20 letih pa spremenih drzavljanstvo.

In sele takrat zacnes zase uporabljat ta denar. Je to sporno? Te terjajo za kes nazaj?

perci ::

Kaj je zate sploh offshore account?

Ponavadi offshoring poteka tako, da slov. firma, ki ne želi plačevati slovenskih davkov, nakaže plačilo za neko navidezno storitev offshore firmi. Zdej, do tu je vse OK. Ko pa tebi ta offshore firma izplača dobiček, si dosegel t.i. svetovni dohodek in si ga dolzan prijaviti pri dohodnini (letos bos moral dati ugovor na informativni izračun dohodnine).

Vendar je problem tudi v tem, da ima DURS seznam t.i. davčnih oaz. Če slo firma posluje s firmo, ki ima sedež v davčni oazi in ji plačuje za neke storitve, se to plačilo avtomatsko šteje za izplačilo dobička.


Tako da offshoring se vedno manj splača.

perci ::

Kaj se bo zgodilo čez 20 let, pa živ bog ne ve. Mogoče bomo do takrat že vsi v "Protokolu".

suprpp ::

Zame je offshore account podjetje in bancni racun na [offshore lokacija]. Varianta, ki sem jo omenil, torej ni realna, ker ti tisti racun obremenijo s takim davkom, da nisi nic pridobil?

- 20 let je bila res malo prehuda
- vem, da imajo seznam, vendar ga nikakor ne uspem najti. Imas mogoce povezavo do tega seznama (naj bi bil javno objavljen na spletu)

V mojem primeru nikakor ne gre za navidezne storitve. Za vsak racun iz offshore obmocja bi bilo dejansko opravljeno doloceno stevilo ur dela, ki bi ga lahko tudi podkrepil z izvornimi datotekami in evidenco delovnih ur.

STASI ::

Zanimiv članek glede raznih davčnih malverzacij je možno prebrati v zadnji številik Mladine.
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

zee ::

Zdi se mi, da postaja izogibanje plačevanja davkov prav poseben nacionalni šport, zatorej v premislek ponujam naslednjeČ Zakaj država preprosto ne bi zmanjšala davkov in se obenem potrudila, da bi te manjše davke bolj uspešno pobrala?

Samo kot predlog, za katerega verjamem, da znotraj obstoječe tako koalicijske kot opozicijske garniture ni izvedljiv - na škodo države Slovenije, kakopak.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

kekz ::

To je še korak premalo.

Pravilno bi bilo, zakaj država ne zniža davkov in bi namesto 2 milijona davkoplačevalcev pridobili vsaj 10 milijonov ali več. In to z vrha dohodkovne lestvice.
Zdaj, ko smo v EU, smo najbrž to že zamudili in bi pri tem imeli kup ovir. Ampak lahko bi se sklicevali na našo majhnost in si priborili posebne pogoje. Menda ima Luksemburg tudi posebno ugodne davke za kapitalske firme (holdingi), ki jih zato tam kar mrgoli.

perci ::

Zame je offshore account podjetje in bancni racun na [offshore lokacija]. Varianta, ki sem jo omenil, torej ni realna, ker ti tisti racun obremenijo s takim davkom, da nisi nic pridobil?
Obremenijo ti firmo, ki jo imas v Sloveniji. Izplacilo za storitev offshore firmi se šteje kot izplačilo dobička.

Link do seznama drzav, ki so v taki obravnavi.

V mojem primeru nikakor ne gre za navidezne storitve. Za vsak racun iz offshore obmocja bi bilo dejansko opravljeno doloceno stevilo ur dela, ki bi ga lahko tudi podkrepil z izvornimi datotekami in evidenco delovnih ur.
Nima veze. DURS to ne zanima In ce smo iskreni, zakaj ne bi nabavil podobnih storitev v SLO ali drugje v EU? Niso nic drazje kot na kajmanih ali sejšelih. Vsem je jasno, kaj je tvoj namen.

suprpp ::

Ja, do podobnih zakljuckov sem prisel tudi sam. Tnx za link, nisem ga nasel po 3 urah googlanja :\

Zakaj ne bi nabavil storitev drugje? Zaradi tocno tega razloga, ki ga imas v mislih.

fosil ::

Sej ne morem verjet da so dejansko napisal Lihtenštajn.
Tako je!

kekz ::

Aja, a Švica pa lahko napišejo?
Pa Francija, Španija, Hrvaška...(še skoraj vse države sveta).
Kakšna zelo izjemna pa je ta država, da bi moralo pisati Liechtenstein?

zee ::

- ker nismo Srbi
- ker je sprejeto, da se nekaterih lastnih ne sloveni
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

perci ::

- ker je sprejeto, da se nekaterih lastnih ne sloveni
Nekaterih med katerimi Lihtenštajn ni.

Arrivo ::

Trenutno najbolj aktualna offshore destinacija je Velika Britanija.

Promet ustvarjen izven UK ni obdavčen.
Ja ja to drži !!!

perci ::

EM? Kaj točno si hotel povedat s tem, da promet ustvarjen izven UK ni obdavčen? Če imam jst firmo v UK in ji iz SLO firme nakažem keš za določene storitve, dobiček ustvarjen iz tega keša ne bo obdavčen? Motiš se.

suprpp ::

Ga obdavci Slovenija ali GB?

perci ::

Firmo v UK normalno obdavči UK.

Je pa res, da je v okviru UK en kup neodvisnih območij npr. otok Mann, Kanalski otoki itd ki pa imajo svoje davčne stopnje.

kekz ::

Zanimivo, da je spisek tako kratek.
Pred leti smo imeli samo en posel z neko firmo v Delaware v ZDA. Smo se z davkarji kar dosti kregali, ker so nam hoteli naprtiti nečedne posle.
V resnici pa je šlo ravno obratno, za popravek nečednih poslov, ki se ga ni dalo urediti z drugim dobaviteljem od drugod.
Italijani so nam namreč prodali en softver skupaj z dosti drugih stvari, ko pa smo rabili nadgradnjo zaradi nekih posodobitev (proizvajalec softvera je iz Delaware), se je ugotovilo, da so nas Italijani nabrisali in nam prodali črno verzijo. Potem smo to pač morali legalizirati.
V resnici je res malo čudno, da plačaš nekomu in dobiš v zamenjavo samo račun in nič drugega.

Arrivo ::

Firma s sedežem v Londonu, kupi delnice na Ljubljanski borzi in jih, kadarkoli kasneje, z dobičkom proda.
Ta firma od dobička ne plača državi, kjer ima sedež, nobenih dajatev.

Podobno velja z ostalimi posli za podjetja registrirana v Veliki Britaniji.

Najbolj zanimive so nepremičninske zadeve.
Saj že vsi poznamo tiso, da so " angleži" kupili neko hišo.

Če pa si ti lasnik družbe v Londonu in si si kot lastnik izplačal dobiček moraš tega kot rezident R. Slovenije tu prijaviti.

Malo bolj prebrisani pa ustanovijo firmo nekje drugje. Ta pa ustanovi firmo v Veliki B. .
Ja ja to drži !!!

perci ::

Firma s sedežem v Londonu, kupi delnice na Ljubljanski borzi in jih, kadarkoli kasneje, z dobičkom proda. Ta firma od dobička ne plača državi, kjer ima sedež, nobenih dajatev.
Ne plača davka na kapitalski dobiček. To ga tudi pri nas ne. Torej, da se razumemo - firma s sedežem v SLO ne plača nobenega davka od delnic, ki so bile prodane dražje kot kupljene. Plača pa davek od dohodka pravnih oseb, ki pa je odvisen od višine poslovnega izida podjetja.

Najbolj zanimive so nepremičninske zadeve. Saj že vsi poznamo tiso, da so " angleži" kupili neko hišo.
Kaj točno je zanimivega? In to, da anglež pri nas kupi hišo, ni nič spornega. Davek na promet nepremičnin je vezan na lokacijo nepremičnine. Tako plača davek na promet nepremičnin tudi anglež, ki proda nepremičnino v SLO.

Če pa si ti lasnik družbe v Londonu in si si kot lastnik izplačal dobiček moraš tega kot rezident R. Slovenije tu prijaviti.
Res je.

Arrivo ::

Očitno nočeš razumet...

@perci: Kaj točno je zanimivega? In to, da anglež pri nas kupi hišo, ni nič spornega. Davek na promet nepremičnin je vezan na lokacijo nepremičnine. Tako plača davek na promet nepremičnin tudi anglež, ki proda nepremičnino v SLO.

To je zanimivo, da dobiček, ki ga je ustvaril pri tem, ni obdavčen v VB.
Ja ja to drži !!!

perci ::

Eno je davek na promet nepremičnin, drugo pa kapitalski dobiček, ki je del dohodnine oz. personal income tax. Ta je seveda v UK obdavčen (tudi ce je dosezen v SLO) in ga mora anglež v angliji (predpostavljamo, da je rezident anglije) prijaviti.

Arrivo ::

Motiš se. Ni obdavčen v Britaniji.

Vzroki za tako zakonsko stanje v Veliki B. izhaja še iz kolonijalnega časa, da se je izognilo dvojnemu obdavčevanju in velja še danes.
Ja ja to drži !!!

perci ::

Ti torej trdiš, da rezident UK sploh ne plačuje dohodnine od kapitalskih dobičkov? Ali trdiš, da rezident UK ne plačuje dohodnine od kapitalskih dobičkov doseženih v tujini? Kolonialni časi? WTF?

LINK

Loki ::

Do sedaj se je recimo OHOHO kradlo pri nakazovanju študentskih napotnic za fejk opravljeno delo. To je blo simpl ko pasulj. Sedaj prihaja na vrsto pravo davčno svetovanje, kjer bo luknjice malo težje najti.

kako to mislis do sedaj? so v kratkem casu (dve leti recimo) napovedane kaksne spremembe?
I left my wallet in El Segundo

perci ::

Ne, vendar kot verjetno veš, znaša študentska olajšava samo še 2800 EUR, kar je precej zmanjšalo št. tistih študentov, ki napotnice za 5% prodajajo raznih firmam.

Loki ::

kdaj je pa to prislo v veljavo? nazadnje, ko sem slisal, je bilo ~1.4 mio. so mozne kaksne "olajsave" (zakonske), ce se recimo sam vzdrzujes in studiras (redno)?
I left my wallet in El Segundo

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Loki ()

fosil ::

Kolikor vem je teh 2800€ za študente dodatna olajšava poleg osnovne olajšave 2800€.
Tako da je skupna efektivna olajšava za študente 5600€.
Tako je!

perci ::

fosil: Če uveljaviš tudi splošno olajšavo, te starši ne morejo uveljavljati kot vzdrževanega družinskega člana.

Loki: To je v veljavi z ZDoh-2 (Ur.list RS št. 117/06), ki se je začel uporabljati s 1.1.2007

Tilen ::

Kako preveriš ali so te uveljavili ali ne preden dobiš za plačat?

Informativni izračun sem pa dobil (informativno objavljam za vse):



Zdravo!

Še enkrat! Ena vrstica se mi je pomotoma vrinila v prejšnji izračun!

Skupni prejemki: 9.900 €
Normirani stroški - 10%: 990,00 €
Splošna olajšava: 2.800,00 €
Posebna olajšava: 2.800,00 €
Osnova za obdavčitev: 3.310,00 €
Dokončna obdavčitev: 529,60 €
Doplačilo dohodnine v znesku 529,60€

Plačaš torej 529,60 eur.

Lep pozdrav!

Veronika Gerbic, kadrovska referentka
e-Študentski Servis, e-nostavna rešitev


413120536c6f76656e696a612c20642e642e

nejcpirc ::

Forbes - Most Taxed Nations



Smo al nismo...ovce:(

d0rK ::

Jao ta Forbes stran je tak kurac od ovce da bi mogl programerja pred zid postavt. Slajdi prokleti.

Zadeva je bla ze objavljena na ST je pa se vedno precej scary. Ogabno te oberejo.

nimnez ::

Bump :)

Evo eno vprašanje, ker mi je škoda denarja za svetovalca :P

Zaposlen sem v X firmi pri kateri poleg plače dobivam tudi stimulacijo, nagrade, itd... Ideja je, da bi odprl popoldanski S.P. in "pral" denar od nagrad in stimulacij preko tega. Država pobere precej manj popoldanskim SPjem kot meni pri plači.

Je to zakonito? Da me ne bodo potem FURSovci lovili, da goljufam idt...

Hvala

Invictus ::

Ni zakonito in take butaste ljudi zadnje čase FURS uspešno lovi ter tako delodajalcu in delojemalcu naloži plačilo vseh davkov in prispevkov plus kazni.

Če že hočeš to, naj tvoja punca/žena/partnerka odpre s.p. in naj se denar nakaže tja. Ali pa kakemu kolegu na firmo, on pa tebi na s.p. minus nekaj malega provizije.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

MadMicka ::

Načeloma je možno, da si zaposlen v podjetju X, da imaš odprt tudi s.p. in da opravljaš delo za to podjetje tudi kot s.p. Zdej, ali bi šlo skozi v tvojem primeru, pa je odvisno od narave dela, bolj ko so dela, ki jih opravljaš, različna, bolj, ko jih opravljaš samostojno, bolj, ko so občasne takšne in drugačne naloge, lažje bi ratalo.

Lahko pa se motim, pa bo Invictus dal link do predpisa, kjer je prepovedano, da bi delavec kot s.p. sodeloval s svojim delodajalcem, seveda ne z delom, ki ga opravlja sicer po pogodbi o zaposlitvi.

robcek23 ::

Mene pa zanima kakšno je vaše mnenje o tem.

Ker sem študent, tu nemorem odpret podjetja brez da izgubim ugodnosti. Prihodki bi na začetku bili zagotovo majhni in bi bil pri nas v prevelikem minusu, česar si ne bi mogel privoščit.

Lahko bi pa npr prijatelj oz partner odprl podjetje v Bosni, on bi bil direktor, jaz pa recimo prokurist. Verjetno sem kot prokurist vseeno lahko tudi lastnik podjetja?
Denar(če bi se ga kaj nabralo) bi ostal v Bosni in tako ne rabim plačati nobenega davka, lahko pa ga uporabljam za upravljanje podjetja. Če bi si želel dnar izplačati bi pa pri nas moral plačati verjetno dohodnino. Kolikor razumem je ta princip popolnoma legalen, ali se krepko motim?

nomad ::

Nisem strokovnjak, vendar moja računovodja pravi, da je vse odvisno od tega, kako so napisane pogodbe (o zaposlitvi, o delu preko s.p.). Če je jasno, da preko s.p. opravljaš neko delo, ki ni povezano s tvojim osnovnim delom, naj bi bilo O.K., četudi gre za izplačila pri istem delodajalcu. Če je pa evidentno, da gre za stimulacijo za osnovno delo, vendar preko s.p., se jaz na tvojem mestu ne bi igral.
noMad

Invictus ::

MadMicka je izjavil:

Načeloma je možno, da si zaposlen v podjetju X, da imaš odprt tudi s.p. in da opravljaš delo za to podjetje tudi kot s.p. Zdej, ali bi šlo skozi v tvojem primeru, pa je odvisno od narave dela, bolj ko so dela, ki jih opravljaš, različna, bolj, ko jih opravljaš samostojno, bolj, ko so občasne takšne in drugačne naloge, lažje bi ratalo.

Lahko pa se motim, pa bo Invictus dal link do predpisa, kjer je prepovedano, da bi delavec kot s.p. sodeloval s svojim delodajalcem, seveda ne z delom, ki ga opravlja sicer po pogodbi o zaposlitvi.

Seveda se motis...

V primeru, ko delas samo za enega delodajalca preko s.p., FURS ugotovi elemente delovnega razmerja in zahteva placilo vseh davkov in prispevkov za nazaj. Se manj gre pa placilo nekih dodatnih zadev, stimulacij in podobno, ker je ze na meji pranja denarja.

FURS je pri tem postal precej uspesen in so ljudje placali tudi po 25.000 EUR davkov, prispevkov in kazni. Celo en moj znanec, ker so pac hoteli izkoristiti normirane s.p.je. In so se vsi v firmi odpustili ter zaceli zanjo delati preko s.p. Placali vse za dve leti nazaj plus kazni.

Kateri predpis je to, pa ne bom iskal. Saj bo to pisalo na davcni odlocbi, ko vas bodo zacopatili...

nomad je izjavil:

Nisem strokovnjak, vendar moja računovodja pravi, da je vse odvisno od tega, kako so napisane pogodbe (o zaposlitvi, o delu preko s.p.). Če je jasno, da preko s.p. opravljaš neko delo, ki ni povezano s tvojim osnovnim delom, naj bi bilo O.K., četudi gre za izplačila pri istem delodajalcu. Če je pa evidentno, da gre za stimulacijo za osnovno delo, vendar preko s.p., se jaz na tvojem mestu ne bi igral.

To se je dalo vcasih, danes to ne gre vec.

Seveda se da pa na nacin, ki sem ga ze opisal. Samo folk je prevec skrt, da bi nekomu dal par procentov provizije.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Invictus ()

MadMicka ::

Invictus, zakaj nabijaš o stvareh, ki jih ne poznaš? Ni res, da bi FURS, kot praviš: "V primeru, ko delas samo za enega delodajalca preko s.p., FURS ugotovi elemente delovnega razmerja in zahteva placilo vseh davkov in prispevkov za nazaj".

ZDR-1 v 213. členu izrecno govori o ekonomsko odvisni osebi, s.p.-ju, ki najmanj 80% letnih prihodkov (se pravi, lahko tudi 100%) pridobi od istega podjetja. Taka oseba ima omejeno delovno pravno varstvo.

Ni avtomatizma. Vsak primer, če s.p. dela zgolj za eno podjetje, se posebej presoja.

kingsix ::

Poznam dva, ki sta bila na firmi zaposlena zraven pa še poslovala preko pop. s.p. in po obisku FURS'a tega več ne počneta. :) Invictus ima popolnoma prav!
Sicer pa pokliči na davčno in vprašaj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kingsix ()

Invictus ::

@MadMicka

O tem se govori ze zadnje leto in se tudi zadeva precej, vsaj za FURS, uspesno zatira.

Marsikdo je imel probleme, precej ljudi je pa placalao kazen.

Treba kak cajtng odpret in iti na pivo, ne samo iskati clene zakonu, ki potrjujejo tvoje trditvr. Ker jih v nasi zakonodaji vedno lahko najdes.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

janezvalva ::

nimnez je izjavil:

Bump :)

Evo eno vprašanje, ker mi je škoda denarja za svetovalca :P

Zaposlen sem v X firmi pri kateri poleg plače dobivam tudi stimulacijo, nagrade, itd... Ideja je, da bi odprl popoldanski S.P. in "pral" denar od nagrad in stimulacij preko tega. Država pobere precej manj popoldanskim SPjem kot meni pri plači.

Je to zakonito? Da me ne bodo potem FURSovci lovili, da goljufam idt...

Hvala


lahko, ampak ko odpreš s.p. se moraš zaposliti pri tretji strani, tvoja firma pošilja fiktivne račune na tretjo stranko, ta pa ti potem izplača dohodek za tvoje delo na x firmi. v glavnem, klasično pranje denarja, upoštevaj da moraš tretjo stran dobro poznati ter prepričati svojega delodajalca v ilegalno početje
IQ test: v enem vedru imaš 2l vode, v drugem 1l vode. koliko veder imaš?

bleem ::

Torej nekaj v podobni smeri kot nimnez ...
Za firmo delam polni delovni čas (8 ur na dan) in sem v njej zaposlen ... firma izplačuje nagrade ker smo pač uspešni ... ker mi država hoče kr nekaj vzet od te MOJE nagrade, bi raje videl od odprem dopolnilno dejavnost (normiranec), ker vem da nagrade ne bodo presegale 50k na leto ... firmi v kateri delam pač po potrebi izstavim račun za opravljen povečan obseg dela v višini dogovorjene nagrade ... je to ok?

Invictus ::

Samo dokler te ne dobijo ;).

A nisi nic teme prebral?
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Mare2 ::

FURS je v zadnjih letih pridobil kar precejšnja pooblastila. Je priporočljivo se držat pravil lepega "davčnega obnašanja".

Na FURSU imajo računalniški vpogled za vsakega državljana prihodke in odhodke za zadnjih 10 let s samo enim klikom miške. 2x klik pa za vsa leta nazaj.

Zadnje čase tudi "na veliko" sprožajo postopke, ko ugotovijo prihodkovno neskladje.

Nekateri državljani uspejo šele na zadnji inštanci dokazat svoj prav.
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mare2 ()

l0g1t3ch ::

nimnez je izjavil:

Bump :)

Evo eno vprašanje, ker mi je škoda denarja za svetovalca :P

Zaposlen sem v X firmi pri kateri poleg plače dobivam tudi stimulacijo, nagrade, itd... Ideja je, da bi odprl popoldanski S.P. in "pral" denar od nagrad in stimulacij preko tega. Država pobere precej manj popoldanskim SPjem kot meni pri plači.

Je to zakonito? Da me ne bodo potem FURSovci lovili, da goljufam idt...

Hvala


Napiši davčno pa ti točno svetujemo >:D

Smurf ::

bleem je izjavil:

Torej nekaj v podobni smeri kot nimnez ...
Za firmo delam polni delovni čas (8 ur na dan) in sem v njej zaposlen ... firma izplačuje nagrade ker smo pač uspešni ... ker mi država hoče kr nekaj vzet od te MOJE nagrade, bi raje videl od odprem dopolnilno dejavnost (normiranec), ker vem da nagrade ne bodo presegale 50k na leto ... firmi v kateri delam pač po potrebi izstavim račun za opravljen povečan obseg dela v višini dogovorjene nagrade ... je to ok?

Haha, seveda ni ok.

Z isto firmo (ali povezano) ti preko spja ne smes poslovati.
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Davki in potovalni nacin zivljenja (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9219134 (6284) karafeka
»

Provizija - ustrezna oblika pogodbe

Oddelek: Loža
241752 (1219) Smurf
»

Apple prvak v parkiranju denarja v davčnih oazah (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Rezultati
10151769 (47403) bbbbbb2015

Več podobnih tem