» »

VGA port ne dela

VGA port ne dela

rodzy ::

Pozdravljeni

Imam že skoraj 7 let star prenosnik HP ProBook 4710s z nameščenimi Win10, ki sicer deluje super. Na VGA izhod bi rad imel priključen dodaten monitor in sicer LG 20M35 (monitor ima samo VGA vhod).

Problem je, da na dodatnem monitorju ne dobim slike, ko z fn+F4 izberem razširi zaslone (prav tako ne dela funkcija podvoji).

Ko priključim kabel monitorja na vga port se monitor sicer osvetli (nekaj se zgodi) vendar ni slike. Tudi ko preklapljam med funkcijama za razširitev ali podvojitev slike, se na monitorju nekaj dogaja, vendar slika se ne prikaže. Namestil sem gonilnike monitorja in tudi LG Dual Smart Solution aplikacijo pa ni nič bolje. Gonilniki grafične kartice so posodobljeni. Tako monitor prenosnika kot dodaten monitor imata resolucijo 1600x900. Če grem z namizja na nastavitve zaslona in kliknem zaznaj, mi napiše, da drugega zaslona ne zazna. Ravno danes sem imel priložnost na vga port priključiti projektor in tudi ta ni deloval.

Ker mi HDMI povezava prenosnika s TV-jem deluje super, sem kupil tudi adapter HDMI-VGA. Ko povežem monitor s HDMI vhodom prek omenjenega adapterja se ne zgodi nič, monitor niti ne pomežikne, tako kot direktno prek vga porta.

Ima kdo še kakšno idejo kaj naj poskusim? Mogoče je problem v kombinaciji star prenosnik - novi Windowsi? Ali pa preprosto zanič vga izhod.

Hvala in Lp.

solatko ::

Razmišljaj v smeri zanič monitorja.
Delo krepa človeka

rodzy ::

Monitor deluje, preverjeno na drugem računalniku z istim vga kablom.

blackbfm ::

Glede na opisano bi rekel da so gonilniki za grafo krivi,verjetno nimas tistih "original" ker je pac tok star laptop, ampak zgolj nek osnovni driver iz windows update..

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: blackbfm ()

[D]emon ::

Tako kot je napisal @blackbfm, je krivec najverjetneje genericni Windows driver. Vprasanje tudi, ce bos za tako star laptop nasel driverje, ki so kompatibilni z Windows 10. Sam imam Lenovo N500, na njem poganjam Windows 7, pa sem imel presnete probleme najti ustrezne driverje za vgrajeno graficno kartico. (V mojem primeru Nvidia GeForce 9300M GS)

Mimogrede, kaj je Nvidii, da so setup bundli za driverje par sto mega ?

Drugace, kolikor berem, ima ta tvoj prenosnik ATI Mobility Radeon HD4330 (512MB)... si morda poskusil s Catalyst installerjem z AMDjeve strani ?
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

pablic ::

Imam isti primer. Star prenosnik ne omogoča priklopa zunanjega monitorja preko VGA, oziroma se vidi odrezana slika manjše resolucije. Ugotovil sem da je problem grafična ki ne omogoča DirektX 12.

rodzy ::

Šel sem tako daleč, da sem na računalnik namestil Windows 7, vendar problem ostaja. Namestil sem tudi Catalyst Control Center s HP-jeve strani. Prek VGA in prek HDMI + VGA adapterja ne dela noben monitor, projektor..

Mogoče še kakšna ideja kaj lahko poskusim?

BorutK-73 ::

Probuješ z istim kablom? Preglej pine na kablu.

Zgodovina sprememb…

rodzy ::

Sem poskusil z drugimi kabli, drugimi monitorji, projektorji,.. povsod isti problem.

rodzy ::

Ko namestim gonilnik s HP podpore dobim tole opozorilo:



Ko odprem View Log pa izgleda takole:



Nobenih napak v poročilu?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: rodzy ()

BorutK-73 ::

gpu umira ali pa nekompatibilen z Win10.

rodzy ::

Imam trenutno nameščene Win7, tako da verjetno bo tista druga opcija...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

napačen primaren zaslon

Oddelek: Zvok in slika
273518 (2900) celjan34
»

Pomoč: HP priklopna postaja in dva monitorja, kako?

Oddelek: Strojna oprema
71351 (1163) Gregor P
»

Nov PC in grafična kartica (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
514084 (2996) hdx
»

Povezava VGA na HDTV preko HDMI (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5219648 (9161) kozorog
»

notebook in dodaten monitor

Oddelek: Zvok in slika
131657 (1495) karkoli

Več podobnih tem