Forum » Izdelava spletišč » Napredni meni
Napredni meni
TechFreak ::
Čao,
imam težavo pa se obračam na Vas :D. In sicer, iščem vertikalni submeni v stilu tegale (ki se ga da izdelati z orodjem v flashu):
klik.
Ker ima čarovnik za izdelavo omejeno funkcionalnost, me zanima, če obstaja kakšen ekvivalenten dhtml meni, ki bi poleg slednjega omogočal, da se mi ob
odpiranju strani samodejno odpre prva kategorija, ki ima podkategorije in imam polje kjer trenutno sem (recimo na omeni.htm) obarvano.
Imel bi kar nekaj sklopov, ki pa imeli tehnično enake vendar vsebinsko drugačne submenije - se splača iskati in programirati ali je bolje kar po domače
v smislu tabel in povezav z različnimi slogi?
Bil bi zelo hvaležen za kakršnokoli informacijo o izdelavi takšnega menija.
Hvala in LP
imam težavo pa se obračam na Vas :D. In sicer, iščem vertikalni submeni v stilu tegale (ki se ga da izdelati z orodjem v flashu):
klik.
Ker ima čarovnik za izdelavo omejeno funkcionalnost, me zanima, če obstaja kakšen ekvivalenten dhtml meni, ki bi poleg slednjega omogočal, da se mi ob
odpiranju strani samodejno odpre prva kategorija, ki ima podkategorije in imam polje kjer trenutno sem (recimo na omeni.htm) obarvano.
Imel bi kar nekaj sklopov, ki pa imeli tehnično enake vendar vsebinsko drugačne submenije - se splača iskati in programirati ali je bolje kar po domače
v smislu tabel in povezav z različnimi slogi?
Bil bi zelo hvaležen za kakršnokoli informacijo o izdelavi takšnega menija.
Hvala in LP
trnvpeti ::
pa kaj ste cisto nori z temi flash stvarmi
veliko folka je ze tko alergicnih na flash
isci pa recimo dhtml menu
veliko folka je ze tko alergicnih na flash
isci pa recimo dhtml menu
mte ::
Flash absolutno odpade. Tabele tudi.
Ostane ti po domače par ul in li tagov, malenkost css-ja in nekaj javascripta (vendar pazi da stvar funkcionira tudi brez javascripta). Če ne rabiš animiranega odpiranja poglej za kakšnim suckerfish menijem in ga priredi po svoje, drugače pa še malo pobrskaj.
lp
Ostane ti po domače par ul in li tagov, malenkost css-ja in nekaj javascripta (vendar pazi da stvar funkcionira tudi brez javascripta). Če ne rabiš animiranega odpiranja poglej za kakšnim suckerfish menijem in ga priredi po svoje, drugače pa še malo pobrskaj.
lp
kixs ::
Zakaj bi flash odpadel? Tak meni je dokaj enostavno za naredit. Deluje itaq v 99% primerih in nalozi se prav tako hitro.
bluefish ::
najbolj simpl in do uporabnikove pasovne širine prijazna je rešitev s CSS + a href - zgrajeno popolnoma brez tabel.
mte ::
Zakaj bi flash odpadel? Tak meni je dokaj enostavno za naredit. Deluje itaq v 99% primerih in nalozi se prav tako hitro.
Ker flash temu ni namenjen. Ker google linkov ne poindeksira. Ker obstajajo brskalniki, ki flasha ne poznajo (pa se jih kljub temu uporablja). Itd. itd.
Včasih je treba pogledati še malo širše od tega, kako enostavno je narediti in kako kul se določeni osebi nekaj zdi (čeprav zgrešeno). Sicer pa tudi s css ni prav nobena znanost.
lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Chrome Web Store predstavljen, Chrome 9 novostiOddelek: Novice / Brskalniki | 12994 (11187) | PARTyZAN |
» | Flash z grafičnim pospeševanjem (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Grafične kartice | 7261 (5901) | Bakunin |
» | CSS ProblemOddelek: Izdelava spletišč | 1465 (1126) | Maverick33 |
» | Layout, div ?Oddelek: Izdelava spletišč | 2267 (1794) | crow_pec |
» | FireworksOddelek: Izdelava spletišč | 1377 (1086) | IceLove |