» »

Prepričajte me(LCD)

Prepričajte me(LCD)

joze ::

V bistvu nimam nobenih izkušenj z LCD monitorji. Celo življenje že delam na CRT-jih in mi nič ne manjka. Zdaj pa bom menjal comp, pa me zanima ali ima smisel zraven nabavit tudi nov LCD. DRugače imam 19 colskega CRT HYundaia s katerim sem zadovoljen. Torej kaj bom pridobil, če si sedaj umislim LCD monitor?

Silvo ::

Najprej pridobiš prostor.
Oči imaš tudi samo ene.

lp
Silvo

ReBi ::

Jaz še vedno vztrajam tri CRTju. In resno razmišljam o nakupu še enega za prenosnik.

dolegar ::

Prepriča te lahko le, če greš sam poglwdat (samo ne kašna cenena jaj***). Kosi enkrat na LCd-ju ni poti nazaj. Garantirano!!

Fizikalko ::

Jaz sem dolgo vztrajal na CRT. Potem sem kupil Samsunga 192T (MVA matrika), zdaj imam pa Nec-a 1970NX (S-IPS). Ne bi šel več na CRT. Nikakor.

Tomas 33 ::

Kvadratni meter stanovnja v Ljubljani je cca 3000€. Izračunaj, koliko prihraniš.

Valentin ::

Edina prednost LCD-jev je zame, da pridobiš prostor. V vsem drugem, razen mogoče pri porabi, jih zaenkrat CRT-ji še vedno prekašajo.

Najbolj mi gre na jetra, da je slika dobra samo pri nazivni resoluciji LCD-ja. Pri ostalih pa en zmazek...

darky ::

CRT monitorji imajo lepšo grafiko kot LCD monitorji. Prednost LCD-ja je "več ali manj" samo v tem koliko prostora zasede.

preberte si tale članek CRT VS LCD
__________________________
2 Beer Or Not 2 Beer - SixBeer

perci ::

Ma dejte buče prodajat s temi crtji. 90% uporabnikov potrebuje LCD. Tistih 10%, ki potrebuje crt, točno vedo za kaj ga rabijo. Torej, če si navaden uporabnik, kupiš LCD. Če imaš specifične potrebe (kakšne so prednosti crt napram lcd vemo), si kupiš CRT.

Ni pa treba v letu 2007, ko ze prakticno vse tovarne delajo samo se LCD, govoriti, da LCD nima nobenih prednosti razen velikosti.

;-) ::

En mesec uporabljam LCD kot primaren zaslon, pej sem ga v šoli in sam kako uro na dan. Druga kot da sem prišpral prostor nemorem reči da je bila prednost.

Tac20 ::

Kaj pa prednost da iz LCDja ni praktično nbenga sevanja razen svetlobe, pridobiš na prostoru, ni bednega osveževanje in ne utruja oči, porabi ful manj elektrike... Res butasto kupovat CRT v letu 2007, sam ne vidm kjer bi CRT lahko tok dominiral LCD da ga nebi moral uporabljati, aja pa še to, na LCD ne vpliva elektromagnetno sevanje, se pravi lahko postaviš zravn zvočnike ki niso magnetno zaščiteni pa ne bo nič vleklo sliko:)

Jst mislm da veliko ljudi pluva LCDje ker si kot prvo kupi ena jajca + ne znajo jih nastavit, pol pa jokajo da je presvetel, pretemen pa nevem kaj

Poglej si kakšen LCD z boljšimi matrikami pa boš osupel nad samo sliko.

kixs ::

Prepričajte me(LCD)


Zakaj bi te pa hotel prepricat... a imam kaj od tega?

Ja, ja... definitivno si kupi LCD... bos IN 8-O

Ne, ne... pocaki se kaksno leto... bos pol IN :D

LOL... ce ti CRT ustreza, ga pac obdrzi... Res ne vem zakaj moras sprasevati take neumnosti!?

Imam avto ta in ta... zdej pa sem si kupil novo hiso, pa me prepricajte, da zamenjam se avto, pa ceprav sem cisto zadovoljen z njim! >:D :\

:(

joze ::

V bistvu bi res lahko postavil temo in jo poimenoval "CRT ali LCD". Takih je bilo že dvesto tukaj. Moj primer je specifičen zame. Če ti pač ni všeč moje vprašnje ali če mi nimaš nič povedat o spraševani tematiki bodi tiho. Če bi rad imel kaj od tega da me prepričuješ potem mi je žal, ker plačeval te pač ne bom. Sam se na tem forumu svetoval že veliko in niti enkrat se nisem spraševal kaj imam od tega.
Nekdo me pač nagovarja naj mu skupaj s starim compom prodam še CRT monitor. Dobil bi dokaj dober keš za tak monitor, ampak ker sem s tem, ki ga imam zadovoljen ,ne bi rad napravil koraka nazaj. Denar sicer ni tak problem, se mi pa zdi 400 evrov za monitor več kot dovolj. Torej menjal bi ga ampak samo pod pogojem, da bi napravil korak naprej. Ni pa mi natančno jasno kakšna je razlika v uporabniški izkušnji.

kixs ::

Sam imam enga 22" in 19" oba CRT monitorja. Uporabljam ju pa kot Dual-Head.

Vem, da bom 1x tudi sam presaltal na LCD. Razloga sta pa samo 2 oz. trije. Zelo kvalitetna slika (predvsem tekst, pa tudi barve so ze prave), zelo malo prostora porabijo in seveda ni el.mag. sevanja.

To je vse.

Zame osebno, pa je velika slabost LCD-jev premalo razlicnih locljivosti oz. razen najvecje so ostale neuporabne.

Torej, ce ti denar ni problem, ce uporabljas samo najvecjo locljivost (Office, Internet), potem lahko mirne duse kupis LCD in se nikoli vec ne bos vec oziral za velikimi in okornimi CRTji ;)

Za ziher pa pojdi v kaksno stacuno, kjer imajo veliko LCD monitorjev na policah, da jih lahko tudi preizkusis (bivsi BOF...).

Verjetno pa vseeno imas kaksne izkusnje z LCD monitorji, da imas obcutek kaj je to!

Evo ti... for free 8-)

joze ::

Obstajajo kakšne realne številke o razliki v porabi?
Koliko keša bi recimo letno privarčeval z 19" lcd-jem v primerjavi z 19" crt-jem?

Hvala


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

zakaj je LCD bolj zdrav (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
557124 (5808) trs
»

CRT ali LCD do 100 jurjev? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
655228 (4121) boštjan
»

Dober CRT (Trini/Diamond -tron) ali LCD? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
565362 (4421) iso2000
»

CRT - LCD razočaranje in žalost... (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
645347 (3890) Marjan
»

Nakup monitorja CRT ali LCD- svetujte

Oddelek: Kaj kupiti
332006 (1491) matej123

Več podobnih tem