» »

predvajanje HDTV-ja mi dela težave

predvajanje HDTV-ja mi dela težave

Smrkc ::

Najprej bi omenil da imam zelo počasen procesor - AMD Thunderbird 1333 Mhz. Pri predvajanju HD filmov (720p) mi filmi preskakujejo ali pa se zgodi da se zvok zamakne za/pred sliko. zanima me če je poleg nabave novega procesorja možna še kakšna druga rešitev, da bi lahko normalno gledal filme.

BigFoot ::

V bistvu ne. Edino s Task Managerjem lahko probaš predvajalniku videa naštimat večjo prioriteto (recimo na high).
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12

kixs ::

Probas lahko video predvajat s kaksnim drugim predvajalnikom. Priporocam Media Player Classic.

LP

ekma234 ::

imam enak problem, s tem da imam procesor AMD 3000+, zasledil sem pa tudi, da imajo probleme tudi z boljšimi procesorji.

Le en komentar je bil bolj osvežilen: model s procesorjem intel dual2core 2,8 (al neki tazga), pa 2 Gb RAM-A, pa grafično GF7950 .....je rekel da mu zadeva laufa, da pa je le sem ter tja mal problemov, če ima še kak program prižgan.

Tko da sedaj glede na to da imam nov lcd TV razmišljam o nakupu kar takšnega DVD predvajalnika, ki rola tudi HD filme (Xoro HD DivX predvajalnik HSD 8500 => 200€;
Kiss 600 =>342€).

pozna kdo še kakšen tak predvajalnik? :\

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ekma234 ()

jan01 ::

@ekma234
Procesor imaš čisto dovolj dober, le pravi kodek moraš posnet. In za pravi je coreavc(najdeš ga na http://www.codecguide.com/download_othe...
Ne pozabi pa:
- v ffdshow video nastavitvah odkljukat h264
-predvajaj z media player classicom(v nastavitvah pojdi pod external filter, dodaj coreavc iz seznama in ga daj na prefer
-posnemi še haali media splitter(pri media player classicu pa odklukaj(pod internal filters) matroska in mp4)
...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HD na PC-ju, minimalne zahteve?

Oddelek: Zvok in slika
456323 (3496) zavajon
»

HD codec (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
11117946 (10831) GrimReaper