» »

parkiranje pred lastnim blokom

parkiranje pred lastnim blokom

1
2
»

suntrace1 ::

Ma mislu sem nigrje, zamurce, uga uga ;)

Sej ne bi rekel nič, če ne bi imel moderator tako čistunsko temo - po eni strani obsoja cestni primitivizem, po drugi strani pa izpostavlja njegove ugotovitve, da gre lahko za ''južnaka'' ! Še to ni prepričan, če je ali ni. Kot da bi bilo kaj bolje, če bi mu listek napisal pristen Slovenec, sin Triglava.

perci ::

Ja, čelada, mal bolj si preberi ane, pa še tiste sectione, na katere se besedilo sklicuje poglej.

Samo zaradi tega, ker nekdo tresspassa, ga NE SMEŠ ustreliti. In o tem je šla debata. Zdej lahko se razpucavas z linki in jih trgas iz konteksta pa ne bo pomagalo. Ti lahko jst dam sodbe ameriškega ustavnega sodišča, ki je odločilo, da je v takem primeru življenje bolj varovana dobrina in ga ne smeš ugasniti zgolj zaradi varstva določenih materialnih dobrin.

Je pa tko, da če ti nekdo pride v stanovanje nepovabljen, se lahko upravičeno bojiš za svoje življenje in če boš dokazal, da je bil strah upravičen, sila pa ne pretirana, boš lahko uporabil tudi strelno orožje.

Vendar debata ni šla o tem. Debata je bila ali lahko nekoga ustreliš zgolj zato, ker ti pride na tvojo posest. NE SMEŠ.

perci ::

Nice perci, če je že un tipo primitivec, ti ni treba zraven kazati svoj naci obraz. Pa tud če je cigan, žid, karkoli.
Kaj je s tabo? Sem kje koga žalil? Zganjal rasizem? Kje točno? Samo sklepal sem, da je iz krajev južneje od Kolpe. To je zate žalitev? Zganjanje nacizma?

Kakorkoli že, ne poznaš me, tako da bi te prosil, da se vzdrzis neargumentiranih obtozevanj. Projekcija je slaba reč, veš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

celada ::

Vendar debata ni šla o tem. Debata je bila ali lahko nekoga ustreliš zgolj zato, ker ti pride na tvojo posest. NE SMEŠ.


Ja sam dej ti men povej kako bodo dokazali ogrozenemu cloveku da ga je ustrelil neupraviceno, da ni imeu razloga da se je bal za svoje zivljenje.

P.S. Hvala bogu za tisto sodbo ustavnega sodisca ;)

suntrace1 ::

Neargumentirano?

Je sicer res, da je tale listek očitno napisal napol pismen osebek za katerega po načinu pisanja sklepam, da je iz južnih krajev.


Dobro perci, pač si prikrit rasist, tak, ki se ne smatra za rasista. Je pa to rasistična izjava, ker sklepaš na podlagi pildka, torej dokazov nimaš in tudi če bi bil, bi njegova nacionalnost nepomembna. Sploh če gre za državljana Slovenije. Sploh pa se nisi vzdržal do ne bi prišel so takega sklepanja, še manj pa da si ga javno objavil v takem stavku, kot je zgornji citat ali tak, da je ''južno od Kolpe''. Zelo primitivno IMO.

Sicer pa me osebno ne zanimaš, samo opozarjam te, da daješ rasistične izjave! In te nameravam prijaviti, kot moderatorja foruma, da razpihuješ sovražni govor, najmanj pa bo tale post končal v seminarski znanke, ki ravno piše o nestrpnosti na forumih. Bo kar lep primer.

celada ::

A dej dej no, sam osebno prihajam kot bi klele rekl južno od kolpe pa se mi tale izjava ne zdi rasistična ali zaljiva, sj res zgleda kot da bi nekdo tko pisal ;)

kekz ::

po načinu pisanja sklepam, da je iz južnih krajev.

Kaj je v navedenem spornega ali celo rasističnega? Saj za nas predstavljajo južni kraji kar večino sveta.

Včasih smo v osnovni šoli rekli: "Ptice pozimi odletijo v južne kraje."
Šele zdaj sem prišel do ugotovitve, da je to čisto rasistična izjava >:D >:D .

Še dobro, da niso VSE ptice rasistične :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kekz ()

podbevna ::

Perci ne sekiraj se preveč zaradi levičarskih pravičnikov. Za njih je vsaka tema o eni sami stvari. Temu se baje strokovno reče fiksacija. ;) Najbolje jih je ignorirati, drugače se ukvarjaš le z njimi, vse teme so si preveč podobne, pa še revčki so še bolj prepričani, da je res pomembna le ena stvar.

V Ljubljani je parkiranje res problem. Živim v starejši večstanovanjski zgradbi. Parkirišč ni. Garaž ni. Parkira se na intervencijskih poteh (kar je slabo, a nimamo izbire), travi, pločnikih, povsod. Ker ni alternative in ker avtomobile rabimo.

Že tako huda stiska je le še povečana s strani psihopatskih ludistov. Ti nastavljajo skale na travo, lomijo brisalce, praskajo avte, trgajo ogledala... Sam sumim enega uglajenega starejšega gospoda, ki je po mojem prikriti militantni biciklist, a nikdar ne veš...

Potem imaš pa še zmedence, ki mislijo, da je cesta pred njihovo hišo njihova ter postavljajo teglce, barvajo cesto in zganjajo podoben huliganizem kot borci za pravice pešcev ter zelenic.

Na mojih avtih je bilo v treh letih že krepko prek pol milijona škode na parkiriščih. Nekaj malega je bilo udrtin od vrat in podobnih nesreč, velika večina pa je bila "vzgojnih sporočil" s strani pravičnikov. Enkrat bom enega ujel... do takrat me pa greje misel, da ti uveljavljanje škode na parkiriščih in škode zaradi vandalizma ne dvigata premije in da je to edino zavarovanje od katerega redno profitiram.

perci ::

Ja sam dej ti men povej kako bodo dokazali ogrozenemu cloveku da ga je ustrelil neupraviceno, da ni imeu razloga da se je bal za svoje zivljenje.
Jah, to je pa drugo vprasanje. Pogovarjali smo se o tem ali imas PRAVICO, da nekoga ustrelis, ce je na tvoji zemlji. Dokazovanje ni bilo issue. Konec koncev lahko tudi morilec dokaze, da ni nikogar ubil, pa to se ne pomeni, da se to dejansko ni zgodilo.
Včasih smo v osnovni šoli rekli: "Ptice pozimi odletijo v južne kraje." Šele zdaj sem prišel do ugotovitve, da je to čisto rasistična izjava
No, če bi se Matthai obregnil ob mojo izjavo, bi še verjel, da je rasistična, zdej, če se en suntrace tule usaja, se pa ni pretirano za sekirat. Približno tako, kot da bi povedal židovski štos in bi me potem en poslušalec obtožu, da sem antisemitist.
Perci ne sekiraj se preveč zaradi levičarskih pravičnikov. Za njih je vsaka tema o eni sami stvari. Temu se baje strokovno reče fiksacija. Najbolje jih je ignorirati, drugače se ukvarjaš le z njimi, vse teme so si preveč podobne, pa še revčki so še bolj prepričani, da je res pomembna le ena stvar.

Sej vem, da imaš prav. Samo me je res pogrelo njegovo pisanje.
Sam sumim enega uglajenega starejšega gospoda, ki je po mojem prikriti militantni biciklist, a nikdar ne veš...

Živiš morda na Vodnikovi? Ker se mi zdi, kot da opisuješ mojo bivšo ulico.

celada ::

Jah, to je pa drugo vprasanje. Pogovarjali smo se o tem ali imas PRAVICO, da nekoga ustrelis, ce je na tvoji zemlji. Dokazovanje ni bilo issue. Konec koncev lahko tudi morilec dokaze, da ni nikogar ubil, pa to se ne pomeni, da se to dejansko ni zgodilo


Pardon narobe sm se izrazil, kako bo lastnik zemlje vedel da mu tisti tujec noce nic slabega, kaj ce se on pocti ogrozen, po tistem zakonu ce se on boji za svoje zivljenje ga on lahko ustreli, no tako je moje razumevanje tistega zakona.

Gr0unD Zer0 ::

je razlika nekoga ustrelit al pa ubit...
če mi bo kdo skako po bajti(recimo vlomilec), pa da mi zakon to dovoljuje ter da mam gun, ne mislim niti sekunde če ga bi al ne bi... ampak v glavo/druge kritične predele ne bi ciljal, ker ne morem(razen insektov) niti zivali ubit...

perci ::

Tole je zelo znan primer

Katko v. Briney, 183 NW2d 657 (Iowa 1971), was a famous tort case decided by the Supreme Court of Iowa, in which a homeowner was held liable for battery for injuries caused to a trespasser who set off a spring gun set as a mantrap in an abandoned house on the homeowner's property.

The case appears in virtually every torts textbook, and has even been the subject of a collection of poems written by law students. It stands for the proposition that, though a landowner has no duty to make his property safe for trespassers, he may not set deadly traps against them.

The notable quotation from the decision is:
"the law has always placed a higher value upon human safety than upon mere rights of property"

suntrace1 ::

Štos? Čuden smisel za humor. Ne razumem - mi je tako nizkoten, kot če ti nekdo pusti listek na avtu. Enačenje ''Ptice letijo na jug'' z ''južno od Kolpe''? Še ena ptica iste barve, bi lahko rekli. Podbevna, zelo lepo, imaš lepo razvit materinski čut :P

OK, im out of this hell hole, but you keep on diggin', maybe you'll meet your Master >:D

kekz ::

Nekateri so pa res nepismeni. :O

V originalu ni nikjer omenjeno "južno od Kolpe" niti "ptice letijo na jug". Zato tega ni nihče enačil.

V originalu je: "iz južnih krajev" in "ptice letijo v južne kraje". Torej skupno stičišče so NATANČNO iste besede: JUŽNI KRAJI!
Nobene Kolpe, nobenega juga.

miko 55 ::

spet ste zašli8-)
LP
2 GOOD 2 B 4GOT10
NAJPREPROSTEJŠA RAZLAGA JE NAJVERJETNEJŠA

celada ::

Perci v tem primeru je lastnik nastavil past ni pa sam sprozil sprozilca,vlomilec tudni ni ogrozal njegovega zivljenja saj je bila hisa zapuscena.

Post je bil malo zmeden pa sm ga malo popravil.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: celada ()

perci ::

Ja, o cem se sedaj pogovarjamo? O ogrozanju zivljenja ali o trespassingu?

Prej smo se o trespassingu. In jst sem rekel, da samo zaradi trespassinga ne smeš nikogar ustrelit. Sicer bi lahko na svojem ranču postavil visok stolp, vanj namestil ostrostrelca in streljal vsakogar, ki zaide na mojo zemljo.

Aja, ta primer, ki sem ga pejstal. Šlo je za to, da so tipu konstantno vlamljal v njegov vikend, ko ga ni bilo tam. Ko mu je dopizdilo, je za vrata naštimal puško, ki se je sprožil, če je kdo vlomil. Mnenje sodišča je bilo, da sta življenje in telo vlomilca več vredna od materialnih stvari, ki jih ima lastnik v vikendu.

Če bi bil lastnik kako ogrožen (ali bi upravičeno domneval, da je ogrožen - in to seveda tudi dokazal) pa bi zadeva lahko šla skozi. Pa nima veze ali je bila past ali je sam sprožil puško.

Recimo, da je pred mojo bajto tip, ki hodi s puško naokoli in mi grozi, da bo vdrl v bajto in me fental. Takemu jst lahko nastavim past, če je grožnja resna.

kekz ::

Ja, slišal sem, da ko ti dopizdijo redni obiski vlomilcev, zvežeš elektriko na vratne kljuke. Potem npr. vlomilca fenta in te obtožijo umora.
Ali bi kaj pomagalo, če dokažem, da je to običajna ureditev v našem stanovanju in da imamo fetiš, da nas malo trese pri sprehodu skozi stanovanje? :D

Namreč koliko zaklenjeno in zaščiteno pa mora biti, da te ne morejo obtožiti?
Če imaš eksploziv v sefu, ki reagira na svetlobo? Ali ni to podobno kot visoka napetost na katodni cevi v televizorju.
Tudi to je zaščiteno, pa je vseeno nevarno, če kdo odpre in šlata tam.

@LOL ::

če je grožnja resna.

Kdaj pa je grožnja resna? Takrat ko že vstopi in se že šopiri s puško okoli glave?
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

kekz ::

Freud bi rekel, da davno prej. Ko je mama ponesreči zanosila in ko je fotr pijanec. >:D

perci ::

Kdaj pa je grožnja resna? Takrat ko že vstopi in se že šopiri s puško okoli glave?
Ne, resna je takrat, ko je vlomilec resno mislil, da te ubije. Če se je samo šalil, ti lahko maha okoli glave s tremi puškami, pa ga ne smeš ubiti.

@LOL ::

Ja in kako normalen človek ki nima sposobnosti dr. Ruglja določi kdaj se človek šali in kdaj misli resno? (t hink not)
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

jype ::

Perci se je šalil.

BlazP ::

Ce grem nazaj na original temo...

Imeti stanovanje v najemu in imeti zraven parkirni prostor preprosto ne velja v Ljubljani. Zadosti je, da imas registracijo, ki ni iz Ljubljane, pa zna biti avto redno pri vulkanizerju. Ne pomaga tudi, ko se ljudje derejo na tebe, da je parkirni prostor samo za stanovalce, pa jim pokazes na svoj balkon 20 metrov stran. Sicer se nehajo dret, avto pa se vedno hodi na obiske k vulkanizerju. Isti problem sem opazil se pri drugih ljudeh na istih parkirnih prostorih s KP, KR, MB, CE registracijami. Nisem pa se videl lastnika LJ, da bi menjal gumo.

kekz ::

Hec pri tablicah je to, da imaš menda po novem lahko kjerkoli v Sloveniji katerokoli oznako (ni več strogo vezano na kraj). Poznam človeka, ki ima bivališče na primorskem pa ima kranjske tablice, ker je pač avto registriral na gorenjskem. To ljudem tudi še ne bo tako kmalu prišlo po njihovi napeljavi v glavo.

Uradno gre to takole:
Registracijo vozila se lahko opravi pri kateri koli registracijski organizaciji na območju Republike Slovenije.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kekz ()

perci ::

Ja in kako normalen človek ki nima sposobnosti dr. Ruglja določi kdaj se človek šali in kdaj misli resno? (t hink not)

Vi se sedaj ubadate z dokazovanjem. Dokazovanje pride v poštev šele, ko imaš teorijo razdelano - če tega ni, se lahko posloviš. Lahko bi se Žiga oglasu, ker se je nedolgo tega učil to problematiko.
Perci se je šalil.
Perci je smrtno resen.
Uradno gre to takole: Registracijo vozila se lahko opravi pri kateri koli registracijski organizaciji na območju Republike Slovenije.
Da, gre za t.i. univerzalno pristojnost.

Grey ::

Uf, če bi meni kdo takele povzročal, bi 2x pustil, da naredi škodo. V tretje bi ga posnel na video(za vsak slučaj, če pride kaka tožba zaradi naslednjih razlogov), naslednji dan bi imel obisk Levice in Desnice na njegovem licu pa tudi njegov avto bi nastradal. Mislim, da se folk gre take delat...tako pa ne gre. Justice must be served!

Vikking ::

Dejansan: nobenega policaja in trije mestni redarji. Dva bežala tretji iz svojega žepa dal nekaj tolarjev.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Parkirišča med bloki (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
14422910 (18831) Saul Goodman
»

Parkirni avtomati - Bežigrad (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15633915 (28481) solatko
»

[živce parajoče] Kraja parkirnih mest v centru LJ (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13813854 (7480) ender
»

Nepravilno parkiranje - napačen naslov na listku (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6111866 (7081) krho
»

Vandalizem na avtomobilu

Oddelek: Na cesti
314754 (3966) ShowDown

Več podobnih tem