» »

Spet IBM disk

Spet IBM disk

akulp ::

Že velik je blo govora o IBM diskih, ki so po mnenju večine za en ku...Jest mam sicer IBM 40 GB in dela vredu ZAENKRAT, hvalabogu

Me pa zanima tole. prijatel ma IBM 20Gb 5400rpm, pa je začela "škrtat" glava in računalo se ni prižgalo. Ko sem ga odprl sem sam mal odklopu pa priklopu in spet je delal.
Sam še zmeraj je na začetku en čuden zvok glave ki je bil prej malo krajši ko je vse delal O.K.

A se disku izteka življenje......? Ker frend samo še čaka kdaj bo zgubu vse podatke. Ali se da kej ukrenit??

HVALA

TribesMan ::

Tole sem sicer že enkrat pisal pa me ni noben kej preveč upošteval.
Torej, IBM ima en zelo kurčev sistem kontaktov med tiskanim vezjem in mehaniko v disku. Zadeva je improvizirana kar z nekakšnimi vzmetenimi "iglami " ki se dotikajo nacinjenih bunkic na tiskanem vezju.
Po mojem mnenju je tukaj vzrok prenenštetih težav, ki so se pojavljale tudi meni (škrtanj glave ko vžgeš računalo) še vedno sem jo rešil tako da sem ali malo po cigumigal konektor za disk in z njim tudi tiskano vezje če pa ni pomagalo pa sem z diska odstranil tiskano vezje in območje kontaktov očistil z alkoholom ali acetonom. Mam pa 2 20 GB 5400rpm diska edn dela brez probljem in ga tu nočem nč prčkat tadrug pa serje že od vsega začetka sta pa oba madžarska modela.

Če komu torej začne srat ibm naj najprej proba s tem še predn začne uveljavljat garancijo in jokat po netu.
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

akulp ::

Hvala!

SLO-Security ::

A je z tanovimi ericosni tud tako?
KO SE ZAVEŠ [NE]VARNOSTI HTTP://www.SLO-Security.com
NOVO: Na SLO-Security.com sedaj tudi FORUM-2! s strokovnjaki !

BigFoot ::

ja no, jest mam Ericssona že skor 3 mesece in zaenkrat dela super. hiter, tih. prow cool.
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12

Dzos ::

Dober teden nazaj mi je disk DTLA 45g pricel cudno piskat....Zloadal sem si dft iz IBMove strani, kateri mi je nasel bad sectorje, ter jih nato tudi kao odpravil...disk pa mi je vseeno pred 2dnevi umrl.
Nesel sem ga na garancijo v Megahit v Kranj, ter danes dobil v zameno 40g IC35.
Zaenkrat se dela..:)

TribesMan ::

Kolkr sem gledal ericsone imajo popolnoma enak sistem povezave. Tako da zakaj pa ne??

Aja pa to ne pride v poštev če ti disk začne piskat visokofrekvenčno, ker to so zjahani lagerji. Dela smo takrat ko glava nenadzorovano skače in ropota.
--------------------------------
Klepetalnik 1.2 - slovenski forumi na dlani
http://www.ruleless.com/klepetalnik/

Neo32 ::

Ok zadeva je taka moj IBM 30GB DTLA 5400rpm je pred kratkim sel u penzijo u pokoj kakorkoli hocete, u glavnem crknu iz istih razlogov kot so napisani zgoraj, skrtanje glave ... in mi je sluzil le dobre 4 mesece.Malo premalo bi reku. Zej sm si pa prbavu Ericsona 40GB 7200rmp in to ne mores vrjet kaksna razlika je ta je cist popolnoma tih sploh ga ne slisis. Upamda mi bo sluzil mal vec k 4 mesece.
Neo32 (c)

SLOWWWeb.net ::

Neo32:Jaz sem šel isto kot ti. Razlike pa so velike-tuidi hitrostnalaganja se je bistveno izboljsal :D . Upam le da ne bo kakšnih nevšečnosti. Sicer pa mi je moj 30GB diskslužil dobro, brez problemov cca. 2 leti :8).

BigFoot ::

ja jest sem mel vcasih IBM 16.8GB in mi je delal brez problemov priblizno leto in pol, pol sem ga pa prodal ker je bil premajhen
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12

Jolando ::

jst mam tudi ibm dtal 45g
pa mi je crknu - je sam neki drsu
pol sm ga pelu na servis(mlakom), pa so dali sam low level format pa je delu-jst sm tud to provu pa ni delu
pol pa mi je cez 3 tedne spet isto delalo pa sm spet nesu-pa so spet sam low level format dali-pa de je kao spet delu
pa sm mogu lih zcnt tezit pa so ga poslali na ibm europe-tm nej bi ga menjali - sam druga revizija kao
pa sm bil cca en mesc brez masine:(
kaj bi lohku jst zahtevu da mi dajo druzga(bolsga) za doplacilo u razliki u ceni?
God save the Queen, she ain't no human being...

Neo32 ::

Ja jst k sm tastarga nesu nazaj sm pac reku da s tem izdelkom nism zadovoljen in pac hocem drugega pa da doplacam razliko v ceni. Pol sm jim pa se mal tezil pa sm dobu novga.
Neo32 (c)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kolikim je umrlo IBM IC7 40Gb diskov? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
19311447 (7075) ChiefThunder
»

Umiranje IBM-ovih diskov

252315 (1371) windy
»

Tihi diski?

381957 (1314) burekar
»

kateri disk kupiti