» »

Digitus PCI54 p2p Jaht PCMCIA108 ne gre hitreje?

Digitus PCI54 p2p Jaht PCMCIA108 ne gre hitreje?

ncc2000 ::

Pozdrav!

V PC-ju je TO

v Prenosniku pa TOLE

Rabim AdHoc p2p povezavo. Na stacionarnem pc-ju je ADSL.

Zadevo sem uparil, povezal, deluje. Problem, nikakor ne uspen povezati zadevi hitreje kot po b standardu (11M). To je počaaaasi za izmenjavo večjih količin podatkov. Poleg tega pri kopiranju podatkov z enega na drugi pc zadeva funkcionira samo z 50% zmogljivostjo omrežja, se pravi 5,5M, ~650K/sec.

Poizkusil sem s priloženimi UTILITY, z windows avto konfiguracijo. PC-ja sta 1m narazen, siganala je full, motenj tu ni. Povezava se vedno vzpostavi, tudi če forcam 54M, povezava uspe v 11M. Če prenosnika nosim po bajti, ni težav s signalom in povezavo. Ampak seveda po polžje.

Driverja sta iz priloženega CD-ja, z uradnih strani sem za obe kartici oba potegnil dol, a sta ista, kot na CD-ju.

Mi lahko kdo svetuje s kako idejo ali izkušnjo ali z znanjem, kaj bi bilo za nardit, da pridem do 54M in pa zanima ne, ali je to normalno, da mreža najhitreje deluje z 50% zmogljivostjo?

Vse laufa na XP PRO.

Za odgovore se vnaprej zahvaljujem.

Stratus ::

Jah kaj naj ti rečem če boš dobro prebal specifikacije od JAHTa boš videl da piše SUPER G 108Mb MUST USE WITH JAHT WLAN
Data Rate Super G: 108Mbps must use with JAHT's 802.11G+ WLAN Series
802.11g: 54,48,36,24,18,12,9,6Mbps, auto fallback under noisy environment
802.11b: 11, 5.5, 2, 1Mbps, auto fallback under noisy environment

Ponavadi se to dogaja z low cost wi-fi karticami delajo samo pogojno vendar le z enakimi karticami ali vsaj s karticami istega proizvajalca. Če mene vprašaš kupi obe kartici od digitusa, če pa si lahko privoščiš si raje nabavi D-Link ove kartice
Nije žvaka za seljaka !

A ma kdo žvečilni :)

ncc2000 ::

Stratus,

ja, za Super G sem prebral, ampak gre se mi predvsem za 54M, ne pa 5,5M, kolikor mi sedaj funkcionira v praksi. Obe kartici pač imam, kako leto sta odstali zapakirani, sedaj pa rabim brezžično mrežo. Samo g standard bi pa pomoje moral biti kompatibilen. Ali tudi ni mus?

Ker če Jaht ni kompatibilen z g-jem, potem je pa to nateg!! Samo komaj verjamem, na kartici, na škatli, navodilih, pc-ju, računu, povsod piše, da je to g/b. kartica, pa seveda super G wih Jaht products.

Ker nisem ravno neki guru in po moje nekaj zamakam, pač povprašam za pomoč, preden se grem nove stroške.

Stratus ::

Dejstvo je da določene kartice med sabo niso kompatibilne ne glede na standard ( gre verjetno za nagajanje konkurenci, žal na škodo uporabnika). Pri nas v službi smo sprobali kar nekaj različnih kombinacij in smo sedaj pristali na D-Link karticah in routerjih ter APjih. Delajo zanesljivo.
Nije žvaka za seljaka !

A ma kdo žvečilni :)

Spajky ::

standard za Ad-hoc povezavami med kompi direkt je max.11Mbit/s ! , kar pomeni max. 1MB/s v praksi (so pa tudi izjeme)! 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

ncc2000 ::

Tnx Spajky,

sem tudi sam to info ravno najdu na netu, sem hotu tu prevert, če bo držalo, pa si me ugodno prehitu. TNX. Torej Ad Hoc za hitrostne rekorde ne bo :( .

Menda se na nekaterih karticah s chipsetom rt-2500 da obiti 11M standarnizirano hitrostno blokado. Če se komu sanja, ali bi to šlo tudi z mojima kartičkama, bom bil kar hvaležen za pomoč.

Še drugi del vprašanja.
Povezava 11M; v praksi vlečem en dolg fajl iz enega na drugi PC, konktretna hitrost je cca 650kb/s, kar je točno 50% hitrosti linka, kar se vidi na Task Mangerju/Networking od XP-jev.

Ne vem , ampak vprašam, ali je to normalno, al se naj še kaj z nastavitvami igram, da povečam izkoristek linka?? Ali je mogoče tako, da je 11M=5,5M TX + 5,5M RX???

Vnaprej hvala za info!


(že vidim, da bo treba Wruter nabavt, tole je bl tko, ampak do takrat...:) )

Spajky ::

glej, npr. G (54Mbit) cca.5x hitrejši standard da realno nekje max okoli dobre 3MB/s, torej lahko ti na B standardu lahko pričakuješ največ realno pod 800kBit/s. To pa zato, ker se velike številke bolje sliši (marketing proizvajalcev) in nevednost kupcev (vidi moj podpis!).

Brzina se navaja kot brzina bitov v paketku padatkov, ki gre po zraku in vsebuje še slabo tretjino več podatkov-kontrolni, kot so "koristni" zate. Poleg tega pa je ponavadi izmenjava podatkov half-duplex med napravami (zadeve ne tečejo hkrati ampak izmenično Tx/Rx), pa faktor bit/bajt je tudi 8x ipd. Zato torej te razlike! Sam folk tega ne šteka najbolje, pa zato ne razume! ja tisti RaLink chipset omogoča s kompatibilno napravo ad-hoc tudi pri brzini G standarda (ena taka izjema, mam jest tako tudi poceni kartico v kompu za wifi Net, Edimax). Pa tudi enkripcije pri ad-hoc običajno, se mi zdi da ni ponavadi ...

Kaj dosti več kot maš zdaj, ti po moje ne bo zneslo niti s kakim "tweakanjem", če je že zdaj "wireless linija" good/excelent (ni okvar podatkov pri prenosu po zraku) ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

ncc2000 ::

Ja Spajky,

linija je excelent, in sam sem tudi excelent, ker vem, da sem skup spacal največ, kar se verjetno da. Malo sem jezen, ker sem izgubil kakih 10 ur zajebancije z iskanjem rešitve za AdHoc in .g standarda, ma to bi pa kljukci res lahko napisali v navodila obeh kartic, ad AdHoc gre samo .b!! Smotani so :) !!

Spotoma sem malo preverjal možno rešitev povečanja hitrosti povezave mojih dveh PC-je s tem, da bi Stacinoarnega softwearsko spremenil v AP in uporabil infrastucture koncept. Pa kot sem upel videt, gre to le z Linuxom. To drži?

Kaj res ni nobenega softwearea za XP, ki bi mojo PCI wireles kartičko spremenil v AP? Adsl modem imam, XP based PC z eno žično in eno brezžično mrežno tudi.

Spajky ::

Jah, nekateri wifi produkti imajo tudi soft-AP, samo so redki; program mora napisat proizvajalec za win, ki pa ponavadi proizvaja tudi ruterje in AP-je in si noče sam sebi odžirat zaslužka; denar je sveta vladar. Za linux pa je več tega.

Kar pa se tiče tvoje, pa ni že v specifikacijah verjetno navedeno, da bi omogočala AP funkcijo. Ja za kaj več bo pa treba AP ali wifi ruter nabavit. Ad-hoc se pač praviloma ni nadgrajeval (software) za hitrejši dostop, ker danes redkokdo to uporablja; v datasheetu s specifikacijami z Net-a (ne owners manual!) pa verjetno tudi piše not brzina za ad-hoc, da je samo 11Mbit/s ...

Ja nekateri wifi Usb ključki omogočajo soft-AP, pa tudi teh je čedalje manj! ... 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prenos fajla na Android - Wifi Direct

Oddelek: Mobilne tehnologije
102213 (2101) Jst
»

wireless mreža

Oddelek: Kaj kupiti
332945 (2153) pujsek_
»

108MBit WLAN

Oddelek: Omrežja in internet
101204 (932) pujsek_
»

wireless LAN (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
734543 (3296) pujsek_
»

AdHoc Wireless

Oddelek: Omrežja in internet
5912 (867) ToniT

Več podobnih tem