Forum » Zvok in slika » DVD/DivX playerji in MPEG-2
DVD/DivX playerji in MPEG-2
Spc ::
Torej zanima me sledeče:
Ali obstaja kakšen DVD/DIVX player, ki podpira MPEG-2 datoteko večjo od 4.0GB in zna dekodirat več kot 9800kbit/s video streama?
Kajti jaz posnamem koncert iz TVja in nato shranim v MPEG-2 v vsaj 9800kbit/s video stream ali več.
Težava se pojavi ker zgleda, da imajo DVD/DivX playerji file limit na 4GB kajti 4.2GB datoteko mi predvaja ravno do 287MB potem pa misli, da je konec.
Ali obstaja kakšen DVD/DIVX player, ki podpira MPEG-2 datoteko večjo od 4.0GB in zna dekodirat več kot 9800kbit/s video streama?
Kajti jaz posnamem koncert iz TVja in nato shranim v MPEG-2 v vsaj 9800kbit/s video stream ali več.
Težava se pojavi ker zgleda, da imajo DVD/DivX playerji file limit na 4GB kajti 4.2GB datoteko mi predvaja ravno do 287MB potem pa misli, da je konec.
- spremenil: Spc ()
gruntfürmich ::
na kissovem sem imel probleme z 2 giga fajlom, in to .avi (xvid) fajlom in dvd je bil udf strukture, drugače itaq ne gre. problem je bil z vsemi filmi na dvdju, ne samo z 2 giga. tega mislim da niti nisem mogel gledat.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
il ::
Pri meni je prav tako omejitev 2GB, ki mislim, da je posledica omejitve datotečnega sistema (UDF). Rešitev je seveda DVD oblika ali pa delitev MPEG2 datoteke na dva ali tri dele, ki se pri meni predvajajo zaporedno in se komaj opazi preskok. Če pa je datoteka >2GB pa res spozna le en kratek del.
gruntfürmich ::
spc, jaz isto imam tv kartico in mi zripa v 10000 mb/s al pa 13300 mb/s, ampak jaz to rajši potem zripam v xvid. še vedno so lahko problemi zaradi velikih fajlov na dvd predvajalnikih, ampak vsaj na dvd mi gre več filma.
probaj še na kartici nastavit, če gre, da ti sam razreže fajle. pri moji je to šlo, recimo na 900MB, ampak potem sem imal kakega vmes pokvarjenega in sem to opustil.
z MPEG.Video.Wizard - fini program za obdelavo mpeg videa, ampak tudi z njim sem imel probleme.
tako da zdaj po vseh variantah naredim en velik fajl s tv kartico (20GB) in potem film ven zripam v xvid/ac3 -2500 ali 3000 mb/s - in to zapečem na udf dvd.
ja, varianta je tudi da si narediš DVD-VIDEO, ampak probaj kaki pametni program dobit, da ti ne bo naredil filma za standardni dvd-film če to ne želiš - iz 10000mb/s na 5000mb/s, ali pa da bo imel možnost da bo fajl pasal na cel dvd - z rahlo izgubo bitraže.
probaj še na kartici nastavit, če gre, da ti sam razreže fajle. pri moji je to šlo, recimo na 900MB, ampak potem sem imal kakega vmes pokvarjenega in sem to opustil.
z MPEG.Video.Wizard - fini program za obdelavo mpeg videa, ampak tudi z njim sem imel probleme.
tako da zdaj po vseh variantah naredim en velik fajl s tv kartico (20GB) in potem film ven zripam v xvid/ac3 -2500 ali 3000 mb/s - in to zapečem na udf dvd.
ja, varianta je tudi da si narediš DVD-VIDEO, ampak probaj kaki pametni program dobit, da ti ne bo naredil filma za standardni dvd-film če to ne želiš - iz 10000mb/s na 5000mb/s, ali pa da bo imel možnost da bo fajl pasal na cel dvd - z rahlo izgubo bitraže.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Več filmov na 1 dvd diskOddelek: Pomoč in nasveti | 905 (806) | Spajky |
» | ripanje iz TV-jaOddelek: Zvok in slika | 1363 (1195) | SasoS |
» | ZDRad: Prehod v digitalno (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 9502 (9498) | gruntfürmich |
» | Kateri kodek za videoOddelek: Zvok in slika | 2022 (1931) | gruntfürmich |
» | kako narediti soliden film (sony/pinacle/.MPEG/.AVI)Oddelek: Zvok in slika | 3358 (3060) | pivmik |