» »

Athlon XP 1700+ temperatura in demontaža

Athlon XP 1700+ temperatura in demontaža

ge ::

V midi tower ohišju imam CPU Athlon XP 1700+ in Zalman CNPS5005-Al ventilator (max. obrati).
Temperatura ohišja~37, temp CPU~56.
(kaj bo potem poleti?)
Normalno ?

Omenjene zadeve sem kupil pri Mlacom-u in se bojim, da so kaj "zaštrikali" (kolegi so med procesorjem in ventilatorjem pustili zaščitno plastiko !!!). Temp. mu je seveda bila normalna :-))

Ima kdo izkušnje z demontažo-montažo omenjenega procesora/ventilatorja.
Ga lahko preveč zategneš?

Ge

AnWar ::

Jst imam AMD 1700, hladi ga dragon orb, pa sem imel temp z zaprtim ohišjem 55 stopinj. Ohišje sem odprl in sem imel 42 stopinj!!!!
Zdej ko imam, procesor navit na 1606Mhz pa imam temp z polno obrementvijp 51 stopinj, temp sobe pa je 24. Ja za poletje se bo počasi treba pripraviti, kupil si bom velik ventilator na priklop 220V in ga direkt usmeril v ohišje in ga bo temeljito hladilo!!:):):)

cybermedo ::

Ma ne se sekirat. To niti ni tako veliko za Athlona. Treba se bo pač sprijaznit z dejstvom, da se AMD-ji grejejo. Pika, Punkt, Punktum. Problem je v tem, da se vsi, ki bolj po naključju kot ne zaidejo v Slo-techove forume takoj hitijo primerjat z najjačimi overclockeri. Jasno je, da se človeku čez 50C zdi veliko, ko jih primerja z 25 ipd... Ampak treba se je zavedat, da imajo ljudje gor preklete avtomobilske kilerje na računalnikih, pretok vode pa hujši kot na mojem radiatorju!!! - valjda, da bodo proci hladni. Za navadne smrtnike pa velja: Athloni so stabilni do 75 C, od 75 do 85 na bi postali nestabilni, od 85 naprej pa naj bi bili v nevarnosti (da bodo skurjeni). Ko tvoje podatke primerjaš z temi, najbrž več ne izgledajo tako kritično..... Predvsem pa to velja za ljudi, ki jim hlajenje ni glavna briga :D

Hux ::

Zanima koga kak obstojni so Duroni?

Jaz sem zaj en teden kuro mojga bogega durona 700 brez ventilatorja.
Vceraj sem v biosu neke nastavitve iskal in malo pac zahec grem pogledat v Pc healt in kaj moje ze skoro solzne oke vidijo!?
CPU temperatorua 99°C. Mislim no skoro sem iz stola pado ko vidim to in stevilo obratov na ventilatorju 0. In kak vem da je to blo ze en teden simple pred cca enim tednom sem zvohal malo zganje od nekje ampak nisem mogo lokalizirati tak da sem sel dalje spilat lol. 100°C je mel ko je bil v pripravlenjosti. Torej bok ve kolko je mel med igranjem Allied Assulta in Nascarja4 ker sem nemrec to ravno zvohal ko sem 2 uri nabijal Nascar4!
Kaj pa je zelo zanimivo hm delal je brez problemov niti enkrat se ni zruso, zamrzno al kajkoli tak da sploh nebi ugotovil ce nebi vceraj po biosu storal in iskal resitev za moj ISDN disconnect problem ki se je nazalost vedno obstojen .
Zaj z novim ventilatorej Volcanotom 7 dela pri 900Mhz z temperaturo 50°C :)

Binji ::

Ej tako sreco mas da tud res nej. Ma kako da nisi opazu? Sej je ja bla kista malo bolj tiha kot ponavadi:D
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

ge ::

Še vedni nič o tem kak se montira Zelman CNPS5005-Al !

Ne glede na to, da naj bi 56' bila normalna temp. mislim
gor dati malo boljšo pasto. Bojim pa se, da bi preteral pri zategavanju.

Trenutno imam stranico dol tak da je temp. znosnih 50'.

Ko sem odprl škatlo bi me skoraj kap kakšna hica je bila notri !
Mogoče je to "zdravo" za procesor, kaj pa ostalo (diski,CD...) ?

Hux ::

Je blo tiho ja samo ventilator je delo taki hrup da sem mislo da ga bo vtrgalo pol pa spet tiho oz normalno delovanje ne tak da po tistem hrupo vec sploh nisem vedo kaj je normalno delovanje za ta ventilator sej vse kaj se je culo je bil ventilator napajalnika.

Hux ::

Ja ventilatorji se na socket zahaklajo preko malih hakelckev ki pa je treba z srafencigrom dol potisnit. Samo to treba biti zelo pozoren ker ce je mehanizem slucajno zelo mocen kot naprimer na volcanotu7 ti lahko z lahkoto zdrne in pol mas tako cudovito dolgo prasko na maticni plosci ki gre preko minimalno 20 povezav in sansa de se ti deluje potlej je res minimalno do prakticno nula 8-O

Eni pa majo seveda neke vrste rocico tako plosco na eni strani ki gleda navzven vendar je mehanizem enaki le da lahko tukaj z prstom dol pritisnes. Torej dol pritisnes in nazven spodaj da se odhakla. Hm priporocam ti da si nabavis zascitno ploscico za XPja ki poveca ploscino procesora ter pomaga pri njegovem hlajenju ter udarcih moznih kot ventilator malo premocno gor potisnes :).
Pazit moras da jo namestis tako da ne zakriva dobenih vezij na procesoru. Lahko nabavis tudi Thunderbird plosce sej so prakticno enake ker jaz mam tudi XP ploscico na Durou vendar se vseeno se enkrat pozanimaj ce mislis nabaviti ker je blo nekaj receno da majo XPji vecji presek samega jedra torej po tej teoriji Thunderbird/Duron plosca nebi sla na XP gor obratno pa seveda ja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hux ()

para-site ::

jst mam xp 1500 in zalmana, takega ku ti...
temp imam max do 52-53, tko da je normalno oz. primerljivo...
s performansami coolerja nism zadovoljen, ker je ob tem kar nardi, ki je močno povprečno, zraven še precej glasen. Edino kar ostane, da probamo kašno artic silver...

Jaffa ::

Athloni se grejejo...Athloni XP znatno manj !!
Jaz imam Volcano 7 in imam temparaturo
procesorja 46 pri idle in 49 pri obremenitvi.
Procesor dela pri 1600MHz. Temparatura (zaprtega) ohišja je 29 stopinj. Treba je namontirat kakšen ventilator, de vleče zrak iz ohišja. Se pozna !!!
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

ge ::

Ja, ventilatorja prideta še na vrsto. En ob strani (spredaj ni prostora) in drugi na vrhu ohišja (dimnik) ali mogoče na zadnji stranici takoj za procesorjem.

Zaščitno ploščimo imam (bakreno), sedaj pa me zanima,
če lahko zraven procesorja tudi to ploščico namažem s pasto (arctic Silver).

Prevodna pasta - nič problemov ?

Hux ::

Nic problema samo fora paste je da naredi bolsi stik z procesorjevim jedrom in ventilatorej in ti takaltak ze mas popolni stik na plosci samo poglej na moji ploscici se vidijo crke od volkanota spodaj tak fejst stiska :)

Jaffa ::

Hux2:
To pa je 100% nemogoce, da bi ti delal pri
100 stopinjah !!! In ce bi slucaaajno se delal
takrat, bi ti masin ziher zmrzno prej.
Pa kaj te mas ti durona delanga v 0.60 mikronski
tehnologiji al kaj da se ti tak greje ?
Pa z volcano 7 ? Kaj ga mas en centimeter nad
CPU-jem al kaj ? Pri 900MHz pa 50 st. ?
Te bi jaz mogo met pri 1600 (1900+) tak 130 stopinj!
Glede na to da je v originalu 1466MHz (1700+)
in da ce hocem da dela na 1600MHz, mora biti
napetost 1.85V. Hmmmm...Ali mas v ze sobi
35 stopinj ?

ge:
Namazi samo CPU z pasto...ploscice ne rabis,
pa ventuljator daj zadaj ja, za procesorjem,
da ven piha seveda.

www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

Hux ::

Ne ti meni nemogoce sploh ves o cem govoris? Pomoje 100% ne. Duroni se grejejo dosti bolj kot XP procesori pol se pa to je 700Duron clockan na 900 in pol pa se z starim ventilatorjem se mel poleti okol 60 stopinj na porcesoru.
Temperatura v ohisju je pa 30°C.

Ge:
Nikakor ne daj XP ploscice stran ker to odlicno pomaga pol se pa jaz ko sem kupo ta procesor so mi v biosu nastavli default voltage ki je bil 1.76 citan v Biosu kar je znatno pomagalo pri ogrevanju le njega in 700 je delal brez problema na kr nekaj manj. Tak da poglej kolk mas voltage ter jo lahko postopoma nizas da dobis nekaj stopinj manj. Pozanimaj se kolk je normalna za tvoj procesor.

Jaffa ::

Kaj ne vem o cem govorim...

Pa kaj ti ves kaj je 100 stopinj in normalno delovanje ? Joj joj....


www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

Hux ::

Jaz nisem nikdar reko da je 100 stopinj normalno delovanje. Vendar valda vem bolse ce se je racunalnik sesuval ali pa freznil kot ti! ;((

ge ::

Nič zmanjšanja napetosti :-((

Plošča je K7S5A !
Kaj češ, smo varčuvali z denarjem na napačnem mestu.

Hux ::

Sicer se ne spoznam na to plosco ampak da nima tega? hm tudi mogoce ampak to se ponavadi regulira v Biosu ne tam v Heath ampak tam ko lahko tudi hitrost procesora nastavlas. Noja ce nima res skoda ker moja napetost na duronu je bla le za eno stopnjo nizja na default kot je zaj na 900 in je delala 700tka cist normalno na se par stopnjah nizje kar se je tudi poznalo kr lepo na temperaturi.

krucymucy ::

Prevroče mate - jest mam najbolj vročega TB-ja (1.33@1.55 - fsb 155MHz) pa se z volcano II peće na full load pr 55˙C - tko da ne vem kaj je s temi zalmani...
Sem pa mel d700@1085 (7x155) voltaza 2.15V pa se grel max. na 38˙C...

Hux ::

in si mel odprto ohisje? Btw kak ti je te ospelo pri 155? ker namrec pri meni se je ze pri 110 ostavlo in ljudje na overclocker formu so pravli da je se stabilno samo tam nekje pri 107

Hux ::

aja btw ti si navil na 7x155 jaz sem pa navil na 9x100 namrec na 10x1000 vec nisem mogo vsaltat. BTW a ti ves da pri 155FSB trbi ne samo procesor ampak prakticno vse komponente v racunalniku? :\

krucymucy ::

Ja stabilno je na 107Mhz - to velja za KT133 plate (ne KT133A)
Men je tud komi pelal na 7x133@933 dokler nisem naredu voltage mod-a ... pol pa 2.15v pa v višave...
Glede trpljenja komponent... bolj trpi - bolj leti!!!

Hux ::

Ves kaj me zanima zakaj nisi te dal na 9x115 te rejsi?
Ker jaz po pravici povedano nebi upal na takem FSBju poganjat recimo Geforca3 ali pa 4!
Jaz mam KT7 od MSIja to je tudi KT133A chipset torej kak si naredo voltage mod? In kolk mas napajalnik mocan ker namrec jaz z mojim 230W nisem mogo procesora nikakor spravit na 1000Ghz z 10 faktorjem na najvisji napetosti v Biosu ki sicer ni 2V in tudi na 110FSBju ni slo edino kaj se je se culo pol je blo grozno piskanje in racunalnika nisem mogo vec vklopit in sem bil porisiljen procesor ven vzet zbrisat povezave in ga spet dat not ter jovo na novo. Zelo tecno!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hux ()

AnWar ::

Jst imam FSb 146x11, voltaža pa je 1.85V pa še geforce 3 230/270:)

Boky ::

Zelmana CNPS5005 ne mores prezategniti. Ko zategnes do konc se zacne vrtrti sponji vijak. Takrat nehas sraufat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Boky ()

Hux ::

ja in kaksen je procesor?

ge ::

:)
Zadeva končana !

Dodal dva ventilatorja + zamenjal pasto (Arctic Silver II) + popravil napačno montiran ventilator (Mlacom?).
Namreč, ventilator ki naj bi pihal na hladilnik (original Zalman) je pihal kontra ?!8-O

Kako imate ostali ?

Po "kozmetičnih" popravkij je sedaj stanje sledeče:

Po 3 urah normalnega dela z računalnikom je temp. CPU
samo 39' (prej 55-57'), temp. ohišja pa 32' (to treba še malo popravit).

para-site ::

pravilno je(oziroma originalno od Zalmana), da piha zrak ven- od coolerja proč. Pri Zalmanu pravijo, da se tako zmanjša glasnost ob nespremenjenih performansah...
zdej ne vem, al je pri tebi pomagalo to, da si obrnu ventilator, termalna pasta ali pretok zraka skozi kišto???

krucymucy ::

Zakaj pa ne bi upal poganjat GF3 al pa 4 pri takem fsb-ju???
Zakaj nisem dal raje na 9*115 kot pa 155*7 - ker se pr hitrosti pozna ogromno...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Povprečje 57-59°C?!?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
131492 (936) jest10
»

Kakšno temparaturo ima vaš procesor? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
1017613 (5403) the_unborn
»

skurjen duron - zakaj?

Oddelek: Strojna oprema
171653 (1193) Hux
»

tooo damn hot...65

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
341678 (1029) SaS
»

Lastniki XP1800+ pomagajte.

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
281302 (911) Hux

Več podobnih tem