» »

skurjen duron - zakaj?

skurjen duron - zakaj?

krucymucy ::

V lasti sem imel Epox8KTA3+ plato in durona 700! nekaj mesecev je bil navit na 933 (133x7) 1.85V ... nato pa približno 9 mesecev na 1085 (155x7) 2.1V ... hlajeno z Corbom, nato z VolcanoII !!!
Prodam plato in proc modelu ... gor sem dal nazaj orba in odstranu voltage mod ... dela pol leta na 850 (8.5x100) 1.75V ... temperatura pa je bla mal visoka okol 50! Orb končno crkne on nese na firmo zamenjat kuler da gor titana (ne vem ker model) dela slab dan in se skuri ... temperaturo je imel 35 - proc pa se je kar skuru 8-O !!!
Zdaj zakaj?
Moja razlaga je taka: Model na firmi (ne bom povedu kateri) da površno gor hladilnik in je en mali del jedra na ˝suhem˝ ker ga velik del le hladi le v tistem vogalčku ne kaže temp 35 - v tistem delu pa je temp. previsoka - proc pa gre v dim ...

Imate še vi kako razlago?

||_^_|| ::

loh da je crknu hladilnik.

krucymucy ::

naka! se je vrtil!

StarY ::

Tisti del Durona/Athlona, ki ni hlajen recimo 2-3 sekunde, crne.
In ko crne en mali del procesorja, je konc. Kapis??

Tok, da tvoja teza nikakor ne velja.

krucymucy ::

Kaj pa če je blo tolk paste na tistem delu, da je mal ga le hladilo!

Han ::

Včasih se pač zgodi, da procesor iz neznanega razloga crkne. Ko sem dobil eno novo mašino z 1 GHz Athlonom, je ta po enem tednu preprosto odpovedal. S hlajenjem definitivno ni bilo nič narobe. Drug Athlon iz iste serije deluje brezhibno že slabo leto...

krucymucy ::

To ja da crkne pač po dnevu dveh ... tednu! ne pa po enemu letu delovanja v extremih in še pol leta normalno - na mal višji temp.! ni mi jasno - ne gre mi v glavo. da bi to lahko bilo naključje!

hominis ::

nene, nisi gledal Magnolie ! Strange things happen all the time ;))

||_^_|| ::

Mah teli duroni so čudni. Men se je d700 pokvaru. Kr naenkrat. Pržgem mašino in v winsih so ble čudne ikonce, pa jpgjev & nobenga videa ni bil sposoben predvajat. Same črtice. Krneki. word, excel pa to je pa delal. krneki.

jRk0 ::

Moj d700 je tudi spigan celi:) je delal prej na 950 celo, zdaj pa kar naenkrat dela se samo na 800, ker ce je vec kar mece iz igerc. je pa kar fejst okrusen:) mogoce je to razlog, hehe.
You fuck up once, you loose two teeth.

Dr_M ::

hehe jst mam tut d700 pa se mal bols dela ker je ful odkrusen :) tej duroni so ful cudni.ucas ne dela niti na 850 ucas dela pa na 950 brez problema.men dela na 7x136mhz brez problema, hlajen z superorbom, temp je pa 39-43 (odvisno kok je temp ambienta) pod stresom:)

PassTrough ::

Kva ma pa na hladilniku za "CRKNT", si mogoce mislu ventilator?:\

PassTrough ::

Fantje gori-doli-malo naokoli - INTEL je še vedno ZAKON !!!

lp Lojze:D

krucymucy ::

ja intel je baš najbolji :D

_Mortal_ ::

exodus: take that back
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

vili ::

AL HLADILNIK NI DOBR NASEDU AL JE PA PREVEC (NA ROB) PA GA JE MAL ODBIL DOST JE 2 DO 3 SEK BREZ HLAJENJA.
POGLEJ CE JE ODKRUSEN AL PA POVOHI CE JE SKURJEN 8-O
ViLi was here !!!

Duhec ::

Za VILIJA :
http://www.slo-tech.com/ostalo/pravila/...
člen 4 !

Za exodusa :
CPU se je enostavno pregrel v naslednjih minutah (urah), ko je odpovedal ORB in ga je hladil samo aluminij ( al pa baker) brez ventilatorja. Tudi, če bi v servisu naslednji dan naredili maximum s hlajenjem, pregretemu CPUju ni bilo več pomoči. Pregrel se je in naslednji dan umrl pri samo 35 stopinjah !

Hux ::

Ma ni cudno ti si mu ja zivljensko dobo vsaj 4x pokrajsal z tvojim navijanje busa al kaj je ze to. Sej tak se ja ne navija prav sploh. Jaz sem mel istega Durona 700 in mi je Bios kazal temperaturo 100C in zacelo se je smoditi jaz pa ravno igram Nascar 4. No ko voham to cudno smojenje grem gledat v bios in vidim 100°C nakar izklopim computer in odprem in vidim tisti ventilator na rebrah je celi zviti. Pogledam procesor in nic zazgano. Na sreco je keramicen hehe. No nabavim drugi mocnejsi ventilato ga navijem na 900Mhz in dela veselo dalje nakar ga senkam moji sestricni in zaj se vedno dela in je ze cca 6 mesecev od takrat ko mi ga je zasmodilo.
Ampak jaz ga nisem navijal tak kot ti ampak tak kot se dela prav.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hux ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako vroč je vaš CPU ?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
411838 (1338) abcde7
»

kaj je zdaj to!

Oddelek: Navijanje
8826 (657) abcde7
»

Temperatura Tbirda

Oddelek: Pomoč in nasveti
221607 (1397) VASkO
»

Hladni procesorji

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
301883 (1504) S-T-M
»

Duron temparatura (drugič)

Oddelek: Pomoč in nasveti
141662 (1513) ||_^_||

Več podobnih tem