Forum » Operacijski sistemi » [Linux] Recovery po nesreči izbrisanih datotek
[Linux] Recovery po nesreči izbrisanih datotek
sverde21 ::
Priporočate kakšen program za recovery po nesreči izbrisanih datotek? Sm si 2 mesca dela zbrisu z backupom vred po nesreč .
EDIT: po možnosti bi naj bil program, ki dela v konzoli, ker nimam grafičnega vmesnika sploh naloženga...
EDIT: po možnosti bi naj bil program, ki dela v konzoli, ker nimam grafičnega vmesnika sploh naloženga...
<?php echo `w`; ?>
- spremenil: sverde21 ()
jype ::
Er.
Kateri filesystem, predvsem pa ugasni mašino, kjer se je to zgodilo, ker vsak write na disk lahko porabi sektorje, ki si jih ravnokar sprostil.
Kateri filesystem, predvsem pa ugasni mašino, kjer se je to zgodilo, ker vsak write na disk lahko porabi sektorje, ki si jih ravnokar sprostil.
jype ::
Pri reiserju je to malce bolj zajebano kot pri ext2/3.
http://antrix.net/journal/techtalk/reis...
Skrbno preberi.
http://antrix.net/journal/techtalk/reis...
Skrbno preberi.
jah tole sm že najdu, sam problem je da prvič nimam dost placa na disku (sam ene 2 giga je še) drugič pa imam sam eno praticjo, tak da unmount ne pride vpoštev...
EDIT: rabu bi neki v stilu programa za Win: GetDataBack, sam da dela v konzoli in da je za Linux, ReiserFS.
EDIT: rabu bi neki v stilu programa za Win: GetDataBack, sam da dela v konzoli in da je za Linux, ReiserFS.
<?php echo `w`; ?>
Zgodovina sprememb…
- spremenil: sverde21 ()
Raw ::
Pomagas si lohk s kasno live varianto linuxa (ubuntu, knoppix..). Ce mas 2 mesca dela gor si pa ja lahk prvoscis se en disk, ki bi ti lahko sluzil za backup v naprej.
Sam sem pravkar koncal z resevanjem podatkov iz enga diska, na katerem so se pojavili bad sectorji.
Rabil sem: ubuntu, dd_rescue, reiserfsck, nov disk in dva dni cajta. Resil sem vse podatke. Mogoce bo stari disk se uporaben, ce se bad sectorji ne bodo pojavili drugot - sem jih najdu in reiserju 'povedal' kateri so :).
Vso sreco.
Sam sem pravkar koncal z resevanjem podatkov iz enga diska, na katerem so se pojavili bad sectorji.
Rabil sem: ubuntu, dd_rescue, reiserfsck, nov disk in dva dni cajta. Resil sem vse podatke. Mogoce bo stari disk se uporaben, ce se bad sectorji ne bodo pojavili drugot - sem jih najdu in reiserju 'povedal' kateri so :).
Vso sreco.
I am what I am and I do what I can
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Raw ()
ja na žalost sm takoj po izbrisu še mal pofuru tiste podatke, tako da vsega veretno ne bom dobil nazaj, sem pa že kako četrtino po delcih skupi sestavu . Problem je tudi, da se mi pojavlja več verzij teh datotek, nekaj starejših, nekaj novejših,...
<?php echo `w`; ?>
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izbira filesystema(linux)Oddelek: Operacijski sistemi | 2427 (1595) | zee |
» | Nov datotečni sistem ext4 prestopil v fazo testiranjaOddelek: Novice / Ostala programska oprema | 4790 (3401) | kekz |
» | Linux filesystem in particijeOddelek: Operacijski sistemi | 1986 (1713) | BigWhale |
» | linux + bx chipset + 160gb hdOddelek: Operacijski sistemi | 781 (735) | roscha |
» | Gentoo - Install from Stage1 (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 3393 (2905) | noraguta |