Forum » Loža » Koliko so krivi počasni vozniki?
Koliko so krivi počasni vozniki?
Temo vidijo: vsi
darkolord ::
Jaz ki vozim za njimi pa naj bom ogrožen, saj se mi ves čas nekdo z nekjim luksuznim terencem lima na zadnji odbijač saj hoče da se mu vsi odmaknemo da bo lahko prehitel?Ampak tle te v nevarnost neposredno spravlja tisti z "nekjim luksuznim terencem".
jype ::
worf> Imajo tam kakšno opcijo da bi uporabljal poligon brez da bi se vpisal na tečaj?
Mislim, da ne (pa mislim tudi, da je to prav - njihovi inštruktorji dejansko niso slabi in razložijo reči dovolj dobro, da jih razumejo tudi prepotentni mladci).
Mislim, da ne (pa mislim tudi, da je to prav - njihovi inštruktorji dejansko niso slabi in razložijo reči dovolj dobro, da jih razumejo tudi prepotentni mladci).
BlueRunner ::
Roko na srce nam poligon oziroma dirkališče nekje v Sloveniji presneto manjka. Tam bi lahko vsakdo šel zažgati komplet gum, se izživljati pri 6k RPM in ugotavljati kakšen kerlc je. Vse to za neko vstopnino in na način, ki ne ogroža nič hudega slutečih navadnih družin, ki se z navadnimi avti prevažajo po navadnih cestah.
Šola varne vožnje je eno, sproščanje hormonov pa nekaj drugega. Razumem in verjamem, da je potrebno oboje, nobenega pa ne moreš varno izvajati na javni cesti.
Šola varne vožnje je eno, sproščanje hormonov pa nekaj drugega. Razumem in verjamem, da je potrebno oboje, nobenega pa ne moreš varno izvajati na javni cesti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlueRunner ()
Ja, tisti poligon dejansko ni dirkališče.
Edina dikrališča, ki so na voljo, so trenutno onstran meja.
Edina dikrališča, ki so na voljo, so trenutno onstran meja.
worf ::
trening varne vožne ni ravno nekaj uporabnega saj ti razložijo stvari ki so tako ali tako že logične. "Če avto zanese v levo moraš ti volan tudi obrniti v levo da ga izravnaš". Ja bravo anede=) Ciljal sem na uporabo poligona brez inštruktorja, da bi dejansko videl kje so meje avta.
Rabli bi tudi neko dirkališče kjer bi se leseni starčki naučili vozit...
worf> trening varne vožne ni ravno nekaj uporabnega saj ti razložijo stvari ki so tako ali tako že logične.
Vidim, da še nisi bil tam.
Vidim, da še nisi bil tam.
BigWhale ::
Najvecji problem je v tem, da se vsakogar, ki ne vozi z najvisjo dovoljeno hitrostjo proglasa za nesposobnega in kaj vem kaj se vse. So taksni, ki niso sposobni voziti s predpisano hitrostjo. CPP jim vseeno dovoljuje voznjo z vozili.
Nikakor pa ne dovoljuje, niti ne opravicuje, krsenja predpisov zaradi taksnih voznikov.
Pocasnejsa voznja JE bolj varna kot voznja na robu omejitev ali pa se malo cez. Za vzorec pa _moramo_ vzeti dva povsem zdrava voznika z normalnimi reflexi in sposobnostmi in enakima voziloma. Drugace primerjamo hruske in korenje.
Pocasnejsi bo VEDNO prej ustavil, in bo imel VEDNO vec casa za reakcijo. Posledicno je pocasnejsa voznja varnejsa.
Tisti, ki sedaj namerava napisati: 'potem je najbolje, da vsi vozimo 20km/h', naj dvakrat premisli, potem pa naj v pritozbe napise: 'prosim, da mi pobrisete account na vasi strani, ker sem preneumen, da bi sodeloval v precej preprostih debatah'.
Pocasnejsi vozniki so lahko krivi samo oviranja prometa in nabiranja kolone za njimi. Tako kazensko, kot tudi moralno. Ce prehiter voznik misli, da bi moral jaz, ki pocasi vozim, biti moralno odgovoren za to, ker je on ubil stiri clansko druzino med prehitevanjem, si dosmrtno jeco prav lepo zasluzi.
Ti se nisi bil na treningu, kajne? :)
Nikakor pa ne dovoljuje, niti ne opravicuje, krsenja predpisov zaradi taksnih voznikov.
Pocasnejsa voznja JE bolj varna kot voznja na robu omejitev ali pa se malo cez. Za vzorec pa _moramo_ vzeti dva povsem zdrava voznika z normalnimi reflexi in sposobnostmi in enakima voziloma. Drugace primerjamo hruske in korenje.
Pocasnejsi bo VEDNO prej ustavil, in bo imel VEDNO vec casa za reakcijo. Posledicno je pocasnejsa voznja varnejsa.
Tisti, ki sedaj namerava napisati: 'potem je najbolje, da vsi vozimo 20km/h', naj dvakrat premisli, potem pa naj v pritozbe napise: 'prosim, da mi pobrisete account na vasi strani, ker sem preneumen, da bi sodeloval v precej preprostih debatah'.
Pocasnejsi vozniki so lahko krivi samo oviranja prometa in nabiranja kolone za njimi. Tako kazensko, kot tudi moralno. Ce prehiter voznik misli, da bi moral jaz, ki pocasi vozim, biti moralno odgovoren za to, ker je on ubil stiri clansko druzino med prehitevanjem, si dosmrtno jeco prav lepo zasluzi.
trening varne vožne ni ravno nekaj uporabnega saj ti razložijo stvari ki so tako ali tako že logične. "Če avto zanese v levo moraš ti volan tudi obrniti v levo da ga izravnaš". Ja bravo anede=) Ciljal sem na uporabo poligona brez inštruktorja, da bi dejansko videl kje so meje avta.
Ti se nisi bil na treningu, kajne? :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BigWhale ()
Nimamo vsi staršev z 2000 euri plače ki bi nas lahko financirali celo življenje tako da ne, nisem še bil na vranskem ker je enostavno predrago.
Mavrik ::
Lahko si privoščiš avto in bencin, ne moreš pa dat ušivih 120€ da se ne boš ubil na ledu in snegu?
The truth is rarely pure and never simple.
worf> Nimamo vsi staršev z 2000 euri plače ki bi nas lahko financirali celo življenje tako da ne, nisem še bil na vranskem ker je enostavno predrago.
Se pravi se 170 po avtocesti voziš z Renault 4?
Se pravi se 170 po avtocesti voziš z Renault 4?
avto kupit je najmanjši problem, se skeširat za 600 eur da opraviš vse 3 tečaje pa je nekaj drugega.
BigWhale ::
para! ::
Jaz sem že bil na treningu varne vožnje (Vransko, 1. del) pa lahko potridm, da je prav luštno, ampak vse kar so mi tam povedali, mi je bilo jasno že prej. Posledično sem tudi vse naloge zvozil praktično brez napak.
Je pa res, da glede na ostale udeležence na tečaju, komot rečem, da jim marsikaj glede vožnje ni jasno, ergo je za takšne kalibre zadeva precej koristna.
lp
Je pa res, da glede na ostale udeležence na tečaju, komot rečem, da jim marsikaj glede vožnje ni jasno, ergo je za takšne kalibre zadeva precej koristna.
lp
Death before dishonor!
Buggy ::
...to je seveda res v laboratorijskih pogojih in primerno za vaso butasto statistiko, ki z realnim zivlejnjem, sploh pa ne mentaliteto ljudi, ki vozijo po nasih cesta, nima popolnoma nic in je POPOLNOMA zgreseno mislenje in temelj bilo kateri neumni cestni ureditvi.
Ko taki pocasnejsi vozniki vozijo imajo za to PRAVILOMA razlog in sicer:
-kot prvo opazam, da so taki PRAVILOMA tisti, ki so v avtu zaposleni s telefoni, sminkanjem, pitjem kave, kajenjem, debatiranje. Taksen voznik BO imel DOSTI MANJ casa za reakcijo, da ne govorim o tem koliko je zbran se za ostale stvari v prometu, ki se dogajajo okoli njega.
-kot drugo opazam, da so taki pocasni vozniki PONAVADI stari ati/mame v starih (neizpravnih) avtih za katere ravno ne morem reci, da so profil varnih voznikov za katere ti tako teoreticno posplosujes kot nasa drzava v pravilniku. Taki ljudje PRAVILMO delajo statisticno vec nesrec in SIGURNO ne reagirajo v situacijah varneje kot nekdo z ispravnim avtom in s pred kratkim opravljenim zdravstvenim pregledom. Sploh pa ne vem ker idiot je dal meni (in drugim) brepogojni izpit do 80-tega leta!?
-kot tretje pa so taki, ki ceste ne poznajo ali pa taki, ki namenoma uveljavljajo svoj prav oz. kompleks izzivljajo na cesti. Tudi taki so dalec od tega da so VARNI vozniki, ki na cesti blestijo z ultra refleksi, saj bi drugace vozili bolj samozavestno oz povedano drugace, ne bi bremzali na vsakem ovinku in pri vsakem avtu, ki gre nasproti ozemali zavornega pedala.
...vse kar ostane izven teh skupin so marginalci, ki pac bodo vedno med nami, zato pa ko vozim sem vedno nekako pozoren bolj na nasproti vozece, kot pa na tiste pred ali za mano, ker nikoli ne ves kdaj se bo kaksnemu spulilo in bo sel takega prehitevat...direktno vame. Se imam prevec rad in vem da je promet dalec od idelanega sedenja v dnevni sobi :D
Pa ce se ne motim so bile delane tudi ze neke raziskave v stilu, kako se koncentracija pri hitrejsi voznji povecuje in kontra kako s nizko hitrostjo, glasno muziko in ostalimi motecimi elementi za katere imamo potem cas med voznjo fokus drasticno pada...posledicno slabsi refleksi...posledicno nevarnejsi v prometu ;D)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Buggy ()
dzinks63 ::
Da nekateri vozijo počasi, je največji krivec računalnik v avtomobilu, kateri prikazuje trenutno porabo. Nekateri se pač hočejo voziti z 4, 5, ali 6l/100km in kadarkoli jim računalnik pokaže več od njihove sprejemljive porabe, umaknejo nogo s plina. Rezultat je 50-60-70 km/h na navadnih cestah odvisno od konfiguracije in 90-100-110km/h na avtocesti.
kot prvo opazam, da so taki PRAVILOMA tisti, ki so v avtu zaposleni s telefoni, sminkanjem, pitjem kave, kajenjem, debatiranje. Taksen voznik BO imel DOSTI MANJ casa za reakcijo, da ne govorim o tem koliko je zbran se za ostale stvari v prometu, ki se dogajajo okoli njega.
Še dobro, da upočasni. Če ne bi, potem bi šele bila katastrofa.
kot drugo opazam, da so taki pocasni vozniki PONAVADI stari ati/mame v starih (neizpravnih) avtih za katere ravno ne morem reci, da so profil varnih voznikov za katere ti tako teoreticno posplosujes kot nasa drzava v pravilniku. Taki ljudje PRAVILMO delajo statisticno vec nesrec in SIGURNO ne reagirajo v situacijah varneje kot nekdo z ispravnim avtom in s pred kratkim opravljenim zdravstvenim pregledom. Sploh pa ne vem ker idiot je dal meni (in drugim) brepogojni izpit do 80-tega leta!?
Torej trdiš, da vozila, ki jih vozijo starejši ne rabijo opravljati rednih letnih tehničnih pregledov. Lepo vedeti. Tudi statistika nesreč po starosti je v tvoji glavi iz neke druge države ali drugega planeta. Največ nesreč povzročijo vozniki začetniki. Vir je tukaj.
kot tretje pa so taki, ki ceste ne poznajo ali pa taki, ki namenoma uveljavljajo svoj prav oz. kompleks izzivljajo na cesti. Tudi taki so dalec od tega da so VARNI vozniki, ki na cesti blestijo z ultra refleksi, saj bi drugace vozili bolj samozavestno oz povedano drugace, ne bi bremzali na vsakem ovinku in pri vsakem avtu, ki gre nasproti ozemali zavornega pedala.
Najprej taki, ki ceste ne poznajo. Hvala slovenski prometni signalizaciji, da imaš lahko nepregledne ovinke brez table za opozorilo, da bi vedel kdaj moraš upočasniti. Edina logična, razumljiva in intelegentna reakcija je, da po neznani cesti voziš defenzivno, kar vključuje tudi zaviranje pred nepreglednimi ovinki. Vse ostalo je izključno recept za tragedijo.
Potem pa takšni, ki so preveč pametni za svoje dobro. Izživljanje kompleksov in podobno. Ti zagotovo niso varni vozniki, ker na cesti ne vozijo, temveč nekaj dokazujejo. To je pa tudi edina točka od vseh naštetih, kjer se s teboj strinjam.
Sedaj pa pazi, sledi poanta!
Poanta je, da so na cesti tudi vozniki začetniki, tudi vozniki, ki nimajo refleksov 18-letnika, vozniki, ki jih je zaradi tega ali onega resnično strah nasproti vozečega prometa. Vsem tem voznikom lahko mi, ki smo bolj izkušeni, pomagamo na različne načine - se jim prilagodimo, jim pustimo več prostora za dihanje, jim ne blendamo, jim ne krademo še več koncentracije z vratolomnimi neumnostmi in jim predvsem omgočamo, da varno prispejo na svoj cilj.
Jaz temu rečem osnovna kultura in z njo (več) nimam težav.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlueRunner ()
bluerunner or should i say modra_nepremičnina, povzetek česa? da si šel na tečaj kjer so te učili da moraš na mokri cesti bolj pazljivo zavirat in nesmeš sunkovito obračat volana in si za to plačal 160 eur? Bravo..=)
s1m0n ::
Narediš tako, kot je naredil moj brat :)
Vozil je za BMWjem, ki je vozil 30km/h pri omejitvi 70km/h. Niti prehitet ga ni pustil ker je pospešil :)
Ko ga je brat prehitel se je postavil prednjega in vozil 10km/h :)
Vozil je za BMWjem, ki je vozil 30km/h pri omejitvi 70km/h. Niti prehitet ga ni pustil ker je pospešil :)
Ko ga je brat prehitel se je postavil prednjega in vozil 10km/h :)
aja. in nihče ni rekel da je prepovedano zavirati pred nepreglednimi ovinki, ravno nasprotnom to tudi ostali govorimo. MOTI NAS DA POČASNELE VEDNO VOZIJO POČASI, tudi kadar to NI potrebno.
Zakaj za božjo voljo bi ves čas vozil 50-60 kmh, ker vidiš da je pol kilometra pred tabo nepregleden ovinek?!?!? pač boš 100 metrov pred ovinkom znižal hitrost in je problem rešen.
To je ravno toliko neumno kot tisto, ko se voziš za kakšnim nesposobnežem ki upočasni vožnjo in se umakne skrajno desno ko se na dvopasovni cesti na nasprotnem voznem pasu bliža tovornjak.
Zakaj za božjo voljo bi ves čas vozil 50-60 kmh, ker vidiš da je pol kilometra pred tabo nepregleden ovinek?!?!? pač boš 100 metrov pred ovinkom znižal hitrost in je problem rešen.
To je ravno toliko neumno kot tisto, ko se voziš za kakšnim nesposobnežem ki upočasni vožnjo in se umakne skrajno desno ko se na dvopasovni cesti na nasprotnem voznem pasu bliža tovornjak.
bluerunner or should i say modra_nepremičnina, povzetek česa? da si šel na tečaj kjer so te učili da moraš na mokri cesti bolj pazljivo zavirat in nesmeš sunkovito obračat volana in si za to plačal 160 eur? Bravo..=)
Le čevlje sodi naj kopitar.
Pljuni teh 160, potem pa komentiraj to kar poznaš in ne tega, kar si misliš, da poznaš.
s1m0n> Ko ga je brat prehitel se je postavil prednjega in vozil 10km/h :)
Tvoj brat je torej še večji butl.
Kaj če bi se šla drugič oba rajš dol s ceste pomerjat v tem kdo je bolj zabit, ne pa da _MOJO CESTO_ zlorabljata za take neumnosti?
Tvoj brat je torej še večji butl.
Kaj če bi se šla drugič oba rajš dol s ceste pomerjat v tem kdo je bolj zabit, ne pa da _MOJO CESTO_ zlorabljata za take neumnosti?
edina terapija ko naletpiš na počasnega starčka je tole:
malo zajebancije dokler se tip ne spravi dol s ceste potem pa je dan spet lepši=)
vozite previdno in ne se pustit provocirat s strani počasnih nepremičnin ki delajo kolone na cestah
lep dan=)
malo zajebancije dokler se tip ne spravi dol s ceste potem pa je dan spet lepši=)
vozite previdno in ne se pustit provocirat s strani počasnih nepremičnin ki delajo kolone na cestah
lep dan=)
Saladin ::
Jype, odloči se:
Sta ta dva butla vozila po zakonu ali v nasprotju z zakonom?
Sta ta dva butla vozila po zakonu ali v nasprotju z zakonom?
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"
s1m0n ::
jype, če te človek ne pusti prehitet pri omejitvi 70 vozi pa 30 nekaj ni OK z njim!
Če pa ti nato voziš pred njih 10km/h ni nič narobe, naj sam vidi kako je.
Če pa ti nato voziš pred njih 10km/h ni nič narobe, naj sam vidi kako je.
jype: zakaj je butl? Pač je vozil 10 kmh ker se mu je to zdelo bolj varno. Kaj te moti pri tem? Za njim je bil očitno le 1 avto, zakaj bi se umaknil... imaš ti malo dvojna merila a?=)
Buggy ::
na Vranskem sem bil decembra lansko leto in tebi blurunner res ni treba skrbeti, da bos kdaj prisel z tvojo voznjo v tako situacijo, kot je pontencirano nastavljena na Vranskem. Ce se pa motim mi pa lahko poves, kaj te je tako fasciniralo in si sedaj zaradi tega boljsi voznik.
Ce pa katere od teh situacij se nisi dozivel v realnosti pa si res sterilen ali pa novopeceni voznik.
PA ne govorim da je to stran vrzen denar, se posebaj za kaksne mestne ljudi ki spolzko cestisce vidijo le na zebri pred Namo , je to zlata vredno. Za nas ki se devno po hribovitih cestah borimo s poledico je bilo to tam zehanje :D
Ce pa katere od teh situacij se nisi dozivel v realnosti pa si res sterilen ali pa novopeceni voznik.
PA ne govorim da je to stran vrzen denar, se posebaj za kaksne mestne ljudi ki spolzko cestisce vidijo le na zebri pred Namo , je to zlata vredno. Za nas ki se devno po hribovitih cestah borimo s poledico je bilo to tam zehanje :D
Saladin> Sta ta dva butla vozila po zakonu ali v nasprotju z zakonom?
Po zakonu zagotovo ne, ker sicer bi se oba umaknila ob prvi priložnosti in tudi dovolila varno prehitevanje na prvem primernem odseku.
worf> Pač je vozil 10 kmh ker se mu je to zdelo bolj varno.
s1m0n> Vozil je za BMWjem, ki je vozil 30km/h pri omejitvi 70km/h. Niti prehitet ga ni pustil ker je pospešil :)
Očitno ne samo da niste sposobni vozit, tudi branje vam dela hude težave.
Po zakonu zagotovo ne, ker sicer bi se oba umaknila ob prvi priložnosti in tudi dovolila varno prehitevanje na prvem primernem odseku.
worf> Pač je vozil 10 kmh ker se mu je to zdelo bolj varno.
s1m0n> Vozil je za BMWjem, ki je vozil 30km/h pri omejitvi 70km/h. Niti prehitet ga ni pustil ker je pospešil :)
Očitno ne samo da niste sposobni vozit, tudi branje vam dela hude težave.
Saladin ::
Torej po zakonu obstaja "prepočasna vožnja in oviranje prometa"?
Prej nisi tega trdil.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
bili_39a ::
Torej po zakonu obstaja "prepočasna vožnja in oviranje prometa"?
Prej nisi tega trdil.
Kako da ne? Jype je samo zagovarjal prilagojeno vožnjo. Večkrat je povedal, da počasneje kot 1/2 omejitve ni dovoljeno in da moraš spustit kolono predse.
Večini nadobudnežev tukaj je problem razumeti napisano in brati malo manj selektivno.
Tečaj varne vožnje hvalijo praviloma ravno tisti, ki pred tečajem o vožnji v kritičnih situacijah niso imeli pojma. To je precej žalostno, ko vidiš fotre, ki nikakor niso sposobni voziti po poligonu brez, da bi se vrteli kot vrtavke. Še naravnost komaj peljejo po tistem spolzkem terenu. Porazno, predvsem za naše avtošole.
Za take je tečaj koristen, da jih postavi nekoliko bolj na realna tla, a kljub temu si ne gre metati peska v oči, da je kdo zdaj boljši voznik, ker zna v idealiziranih kritičnih razmerah obvladat avto, več ali manj zato, ker poligon ni postavljen (in ne more biti) na realnih predpostavkah. Kvečjemu ti razmere na poligonu naženejo strah v kosti, da si posledično bolj previden, da do takšne situacije, kjer bi bilo treba uporabljati znanje pridobljeno na poligonu, sploh ne pride.
Če kdo res misli, da bo v primeru presenečenja na poledenelem cestišču obvladal 1 tono pleha tako, da pri tem ne bo zletel v drevo/nasproti vozeči avto ali pa mimogrede pospravil še par pešcev, je pa naiven in mu je ta tečaj na Vranskem prej škodil, kot koristil.
lp
Za take je tečaj koristen, da jih postavi nekoliko bolj na realna tla, a kljub temu si ne gre metati peska v oči, da je kdo zdaj boljši voznik, ker zna v idealiziranih kritičnih razmerah obvladat avto, več ali manj zato, ker poligon ni postavljen (in ne more biti) na realnih predpostavkah. Kvečjemu ti razmere na poligonu naženejo strah v kosti, da si posledično bolj previden, da do takšne situacije, kjer bi bilo treba uporabljati znanje pridobljeno na poligonu, sploh ne pride.
Če kdo res misli, da bo v primeru presenečenja na poledenelem cestišču obvladal 1 tono pleha tako, da pri tem ne bo zletel v drevo/nasproti vozeči avto ali pa mimogrede pospravil še par pešcev, je pa naiven in mu je ta tečaj na Vranskem prej škodil, kot koristil.
lp
Death before dishonor!
Jype ne zagovarja prilagojene vožnje temveč _počasno_ vožnjo. Prilagojena vožnja pomeni da vozil prilagojeno razmeram na cesti do maksimalne omejitve zakona. Torej TO NISO POČASNI VOZNIKI ampak vozniki ki vozijo DINAMIČNO. Mi pa govorimo o počasnih voznikih ki vsem ljudem požirajo živce, celo tistim ki tako ali tako vozijo počasi.
worf> Jype ne zagovarja prilagojene vožnje temveč _počasno_ vožnjo.
Citiraj me.
worf> Prilagojena vožnja pomeni da vozil prilagojeno razmeram na cesti do maksimalne omejitve zakona.
Nič do maksimalne omejitve zakona. Samo prilagojeno razmeram na cesti.
Poleg tega jaz nisem eden tistih, ki se ne pustijo prehiteti - z veseljem se spravim skrajno desno in še dodatno upočasnim na preglednih odsekih, da me ja lažje prehitijo, če to želijo.
Citiraj me.
worf> Prilagojena vožnja pomeni da vozil prilagojeno razmeram na cesti do maksimalne omejitve zakona.
Nič do maksimalne omejitve zakona. Samo prilagojeno razmeram na cesti.
Poleg tega jaz nisem eden tistih, ki se ne pustijo prehiteti - z veseljem se spravim skrajno desno in še dodatno upočasnim na preglednih odsekih, da me ja lažje prehitijo, če to želijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
jype tukaj izrazito zagovarja voznike ki vozijo bistveno prepočasi, voznike ki na avtocesti vozijo 100 kmh da bi imeli nižjo porabo, voznike ki izven naselij vozijo 60 ker jih je strah da jim bo srna skočila na cesto ali pa bog ne daj, menijo da bodo na tej cesti MOGOČE srečali kolesarja ali pa celo pešca.
100 na avtocesti je najmanj problematično. Če se le drži zakonov: vožnja po desnem voznem pasu.
citiram te:
jype> Nič do maksimalne omejitve zakona. Samo prilagojeno razmeram na cesti.
Sicer pa, če se osredotočim na temo: česa točno naj bi bili krivi počasni vozniki? Nesreč, ker tisti ta hitrejši ne znate prehitevat oziroma se poserjete v hlače, takoj ko je še daaaaleč na nasprotnem pasu avto?
Ali je narobe to, da ste zaradi varčevanje z denarjem kupili mašino s 60KM in lahko prehitevate zgolj tiste ki vozijo manj od 70, če gre več, pa ste že v nevarnosti?
Počasnele definitivno niso krive za vaše težave in nesposobnosti.
lp
Ali je narobe to, da ste zaradi varčevanje z denarjem kupili mašino s 60KM in lahko prehitevate zgolj tiste ki vozijo manj od 70, če gre več, pa ste že v nevarnosti?
Počasnele definitivno niso krive za vaše težave in nesposobnosti.
lp
Death before dishonor!
No, tukaj ima Jype dejansko narobe. Oba pogoja morata biti izpolnjena:
- prilagojeno razmeram (gled na sposobnosti) in
- največ do omejitve po zakonu.
počasnele definitivno posredno SO krive za naše težave. Se boš enkrat vozil po neki cesti pa bo vate pikiral nekdo ki je šel prehitevat počasnelo, potem pa govori!
Do zdaj sem 2 krat zavil na travo ob cesti zaradi tega ker me je nekdo izsilil s prehitevanjem v škarje v nepreglednem ovinku in je bila edina rešitev ta da sem zavil na travo ob cesti. Kaj boš rekel ko se bo to zgodilo tebi? Bo počasnela ki je nekomu požrla živce da je šel prehitevat popolnoma nedolžna?
Do zdaj sem 2 krat zavil na travo ob cesti zaradi tega ker me je nekdo izsilil s prehitevanjem v škarje v nepreglednem ovinku in je bila edina rešitev ta da sem zavil na travo ob cesti. Kaj boš rekel ko se bo to zgodilo tebi? Bo počasnela ki je nekomu požrla živce da je šel prehitevat popolnoma nedolžna?
bili_39a> No, tukaj ima Jype dejansko narobe. Oba pogoja morata biti izpolnjena:
Imaš prav, ja. Ne smeš _preko_ omejitev, ne glede na razmere.
worf> počasnele definitivno posredno SO krive za naše težave.
Ne, niso. Vaše težave so psihiatrične in izvirajo iz težkega otroštva, verske indoktrinacije ali pač kakšne druge travmatične izkušnje.
worf> Do zdaj sem 2 krat zavil na travo ob cesti zaradi tega ker me je nekdo izsilil s prehitevanjem v škarje v nepreglednem ovinku in je bila edina rešitev ta da sem zavil na travo ob cesti.
Očitno je bilo krivo teslo, ki je prehitevalo - in nihče drug.
Imaš prav, ja. Ne smeš _preko_ omejitev, ne glede na razmere.
worf> počasnele definitivno posredno SO krive za naše težave.
Ne, niso. Vaše težave so psihiatrične in izvirajo iz težkega otroštva, verske indoktrinacije ali pač kakšne druge travmatične izkušnje.
worf> Do zdaj sem 2 krat zavil na travo ob cesti zaradi tega ker me je nekdo izsilil s prehitevanjem v škarje v nepreglednem ovinku in je bila edina rešitev ta da sem zavil na travo ob cesti.
Očitno je bilo krivo teslo, ki je prehitevalo - in nihče drug.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
počasnele definitivno posredno SO krive za naše težave. Se boš enkrat vozil po neki cesti pa bo vate pikiral nekdo ki je šel prehitevat počasnelo, potem pa govori!
Sicer tudi meni gredo na živce, ampak kaj češ. Mi gredo bolj na živce tisti, ki se ti prilimajo na odbijač (kljub temu, da vozim blizu, ali celo nekaj čez dovoljeno mejo, ali pa sem v koloni)) ali prehitevajo v škarje.
Tudi mene so že izsilili na travo, ko so prehitevali v škarje. Pa je bil kriv mulec v avtu, ki je prehiteval, ne pa tisti, ki je vozil po pravilih.
jype samo nekaj mi povej glede tvojega načina vožnje. Kakšno hitrost imaš na cestninskih postajah? Obdržiš 40 km/h do table za preklic omejitve hitrosti ali pa greš hitreje? Me samo zanima če si tako brezmadežen kot govoriš tu o zakonih.
Brane2 ::
Meni nižje hitrosti kar odgovarjajo, le mentalni preklop je treba naredit.
Sem s fotrovo Corso prešaltal na penzionerski način vožnje in mi je ratalo naredit s 43,4 litri 927,8 km, kar pomeni 4,67 l/100km
Praktično liter manj kot prej ( 5,6 l/100km). Po drugi strani je vožnja daleč bolj umirjena, imam priložnost za dober razmislek in pripravo, obraba avta je veliko manjša itd. Pa ni neke velike razlike v času potovanja. Relacija LJ-MB mogoče 10 minut, verjetno manj.
Sem s fotrovo Corso prešaltal na penzionerski način vožnje in mi je ratalo naredit s 43,4 litri 927,8 km, kar pomeni 4,67 l/100km
Praktično liter manj kot prej ( 5,6 l/100km). Po drugi strani je vožnja daleč bolj umirjena, imam priložnost za dober razmislek in pripravo, obraba avta je veliko manjša itd. Pa ni neke velike razlike v času potovanja. Relacija LJ-MB mogoče 10 minut, verjetno manj.
On the journey of life, I chose the psycho path.
Eni tukaj samo zagovarjamo strpnost pri vožnji in to, da je na cesti (kot v življenju povsod) mnogo različnih ljudi, ki imajo pravico biti na cesti in dokler se vozijo v okvirih, ki jih dopušča zakon -- se jim je treba prilagoditi.
Je pa zanimivo, kar ja povedal SuperSonic, da so ga v Nemčji kaznovali zaradi vožnje 80 km/h. Bi bilo zanimivo slišat kakšen detalj več.
Je pa zanimivo, kar ja povedal SuperSonic, da so ga v Nemčji kaznovali zaradi vožnje 80 km/h. Bi bilo zanimivo slišat kakšen detalj več.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prehitevanje kolone (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 24113 (20503) | facepalm |
⊘ | Počasni vozniki (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Na cesti | 268303 (239334) | dzinks63 |
⊘ | Omejitve hitrosti za motoriste (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 34248 (28476) | bluefish |
» | Posnetek prometne nesreče - Pravilna reakcija? (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 17644 (14044) | solatko |