» »

Nvidia dohiteva ATI

Nvidia dohiteva ATI

RegHardware - Po raziskavah Jon Peddie Research-a, je v tretjem četrtletju letošnjega leta nVidia povečala delež prodanih grafičnih čipov za dva odstotka in ima trenutno 22 odstotni tržni delež. Delež prodanih grafičnih čipov velikega nVidiinega konkurenta, ATI-ja, ki ga je pred časom prevzel AMD, se je zmanjšal za pet odstotkov in znaša le še 23 odstotkov. Največji, 40 odstotni delež pripada Intelu, medtem ko znaša delež VIA Technologies / S3 Graphics deset odstotkov, Silicon Integrated Systems-a pa pet odtokov, pri tem sta slednja v primerjavi s prvim četrtletjem pridobila dva oziroma poldrugi odstotek.

Več o tem si preberite na RegHardware.

61 komentarjev

«
1
2

Jernej L ::

hmm, sis še vedno dela grafike?

bond007 ::

Verjetno jih večino proda za prenosnike..

Shegevara ::

seveda je logično da nVidia trenutno dohiteva ATI ko pa nima konkurence na ultra high-end karticah

@LOL ::

na ultra high-end karticah

In high-end kartic se proda kar toliko in toliko procentov kaj:\
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

borisk ::

ne, vsaka 5ta pa je sigurno...

asus ::

največji boom je pomoje pri nvidii bil 7900gto v seriji 7

simnov ::

nisem vedel , da je ati bil do zdaj boljši saj tudi grafe so boljše samo driverji so pa totalna podrtija

FireSnake ::

Mene bolj cudi, da matrox se ni sel v stecaj, saj ga ni nikjer vec zaslediti .... tiste resitve, ki jih imajo se prodajajo v toliko izvodih da jih na prste ene roke prestejes :\
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

simnov ::

ja samo kolikšna je cena ene maxtorjeve grafične

jype ::

Maxtor dela diske :)

Matrox je pa delal odlične grafične kartice. Ko sem mel še CRT monitorje, je Matrox naredu najlepšo sliko. Packi pa seveda niso sledili razvoju gonilnikov za Linux in tako bodo počasi utonili v pozabo.

keber ::

>>> ne, vsaka 5ta pa je sigurno...
Ja, če pod high-end šteješ 7600 GT :D

@LOL ::

saj tudi grafe so boljše

Ja očitno ne:\ Verjetno ti je boljša zato ker si fan boy in si jo lastiš ATIja. Vendar je resnica taka da že 2 generaciji konstantno zamuja s ssvojimi rešitvami

driverji so pa totalna podrtija

Ja ok me zelo zanima kaj te v ATI driverjih tako moti. Lahko definiraš da dokažeš svoje trditve? Ali pač le ne znaš inštalirat zadev tako kot se spodobi, glede na to kak poznavalec si? Denimo jaz za svojea ATI 9700pro še nisem naletel na verzijo driverjev ki ne bi delala maksimalno
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: @LOL ()

BoLhCa ::

@LOL Imam ATI-ja, prvič in definitivno zadnjič. Gonilniki so podn in to je dejstvo, ne govorimo pa o slovničnih napakah v njih, tam je vse v redu res je. Ma ne sej džabe pisat, če bi ti hotu opisat vse mam definitvno premalo casa danes, sej je do konca dneva samo se slabih 6 ur...

ATI je enostavno rečeno oslarija:D

simnov ::

driverji škrtajo in kar malo traja , da se sploh odprejo , že od 6.8 naprej mi ekrran preklopijo v standby način. veliko ima isti problem , še davno nazaj ko sem imel 9600pro sem imel probleme z inštalacijami je delalo če sem sam zbral driverje v device managerju ,

@LOL ::

Ma ne sej džabe pisat, če bi ti hotu opisat vse mam definitvno premalo casa danes, sej je do konca dneva samo se slabih 6 ur...

To je zato ker ne veš niti enega argumenta. Raje napiši besedo ali dve kaj je tako motečega v njih?

že od 6.8 naprej mi ekrran preklopijo v standby način

Zgleda da le ti ne znaš naštimat zadev kakor se mora
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: @LOL ()

Mavrik ::

Ja ok me zelo zanima kaj te v ATI driverjih tako moti.

Control Center. Pametnjakoviča, ki se ga je spomno bi bilo treba obesiti in kastrirati... ne samo da so driverji veliki 50MB+, je zadeva velika, počasna in nepregledna. Pa še ne dela vedno.
The truth is rarely pure and never simple.

Shegevara ::

a ni čudno. Kako da ravno ti? Mam 9600pro, pa mi ne dela NIČ NIČ preglavic. Pa nemoraš rečt da je grafična kartica ali proizvajalec slab zarad tega jao :\

da ne govorimo pa o slovničnih napakah v njih


o mašinca kakor vem je povsod to. Ne samo pri ATIju (seveda je). Recimo pri back-up pripomne ko bi mogel back-up with shadder,->napiše pa prevedi kao v slovarju piše. Varnostno kopiranje s senco :D

seattle ::

Kdor se mal ukvarja s 3d grafiko ve, da so Ati driverji za en drek. In to ze par let. Na zalost je tko. Po treh Ati karticah imam spet Nvidio in dokler bo stanje tako kot je, ne kupim vec Atija, pa če se ubijem.
Forceware>>>>Catalyist
Go Sonics!

SasoS ::

ati driverji niti niso tako slabi, jaz sem imel zelo malo problemov z njimi...
control panel je druga zgodba, zato jaz nucam Ati Tray Tools... :)

@LOL ::

Ok tako grajanje. Hecno je pa to da en ne ve povedati ene konkretne reči kaj jih tako moti pri ATI driverjih poleg videza in upravljanja. Meni se še niso sesuli v par letih.
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

muzičar ::

To mi deli. Spet flame wars in seveda z gospodičem (se oproščam če je napačen staš) @LOL na čelu. Poglej @LOL (in ostali), če te res zanima kaj točno ti z veseljem (in to neizmernim) povemo v temi, ki bo temu namenjena.

Kar se tiče novičke. Hah nič pretresljivega kakor tudi ne presenetljivega. Vsekakor lepo slišat, da so ljudje končno pokukali izpod "mask" ATI-ja.

Pa še tako naprej seveda.

edit: rahli popravki.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: muzičar ()

@LOL ::

To mi deli. Spet flame wars in seveda z gospodičem (se oproščam če je napačen staš) @LOL na čelu. Poglej @LOL (in ostali), če te res zanima kaj točno ti z veseljem (in to neizmernim) povemo v temi, ki bo temu namenjena.

No če [nekdo] graja gonilnike brez argumentov (samo zato ker je pač od drugih slišal da so kao slabi) me zelo zanima kaj ga pri driverjih muči. In ni noben flamewar.


/polepšano izražanje --Omy
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

Zgodovina sprememb…

FireSnake ::

ja samo kolikšna je cena ene maxtorjeve grafične


Samooklicani poznavalec graficnih strikes again 8-O ... le kdaj se bo navelical stresati neumnosti!

Res je, da matrox dela (je delal) dobre graficne (se sam si lastim celerona 300A navitega na 450 in na BH6 plati pociva G200), ampak to mu v tem casu, ko je trg ZELO zahteven bore malo koristi. Naredili so "triple head" varianto, ampak kdo to kupi?
Premalo za prevec denarja, skoda ..... v casu g200 bi na to firmo se polagal upe, g400 ni bil vec to ...... odtihmal pa je slo vse navzdol.

Malo offtopic, ampak nostalgija, nostalgija............. (izgleda, da se staram) :D
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

FireSnake ::

Kdor se mal ukvarja s 3d grafiko ve, da so Ati driverji za en drek


Uau, po novem so (pazi to) driverji krivi za to, da je 3d grafika zanic.

Clovek, daj malo povej kaj imas v mislih ko govoris o "3d grafiki"?


Jaz sem na athlonu 64 in X300 (Ne 1300 x300) sporogramiral marsikaj (lahko ti posljem po mailu ce hoces) pa ni bilo nikakrsnih problemov .... zato ne klobasaj neumnosti.

in, da se razumemo, jaz NE navijam za NIKOGAR, le dopustiti ne morem, da eni wannabe poznavalci stresajo neumnosti kar tja v tri dni..... ;)
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

opeter ::

Ej, mene pa zanima mnenje tistih, ki poznajo 3D sceno, kakšni so kaj gonilniki pri ATI FireGL in nVidia Quadro. So kaki specialni gonilniki, specialne nastavitve?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

simnov ::

http://www.google.si/search?hl=sl&q=ati...


pa ne mi , da ne znam driverjev namestit če znam pc sestavit bom tudi ene driverje namstu

Monster ::

..eh matrox ja .. meni je bil cool ;) g400 je delala 100 na uro en cajt ... pol pa prisli z parhelio al ka je bla .. sm kaj ko jo je cajt pofural..pa cena :)
Ka zaboga...

SpinX ::

... Silicon Integrated Systems-a pa pet odtokov, pri tem sta ...

Smeagol ::

Jaz sem bil vcasih tudi na ATI. Zdaj pa ne vec. Racunalnik je intel-nvidia in bo se kar dolgo. Preprosto nimata ne amd ne ati (oz samo amd) za ponudit nic konkurencnega. Zato tudi ni presenetljivo, da atiju delez pada.

Zdaj samo cakam in cakam ... na DX10 generacijo iz nvidie (srednji razred). To bo moja druga graficna iz nvidie.

Kaj pa je z novim tunerjem iz ATija (650)? Ze pred casom so zaceli s prodajo in jo takoj ustavili ter pospravili izdelke s polic.

Dr_M ::

Smeagol: ja znanje na visku... :\ :\


uglavnem, kar se ATI driverjov tice, je vse ql, doker nimas ksne AIW kartice. tuki se pa zacne veselica. ce dela tuner uredu, nehajo usi filmi delat, vkljucno z dvdji, kar ponavad zadnje crkne. ce ti rata usposobit filme, tuner neha delat... oh ja... dobri driverji :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Vlady ::

Tudi sam se podpšiem pod to, da ima ATI veliko bolj bugaste driverje kot nvidia.

Ko sem kupil pred parimi leti ATI TV Wonder za 22000, in vrgel noter, mi zadeva nikakor ni delovala tako kot bi morala. Resda sem imel Nvidiino kartico, ampak tuki mislm, da nebi smel bit problem. Probllem je bil, da se mi je vsakič, ko sem nehal gledati TV preko tunerja sesul winsi v blue-screen. :\ Probal vse možno in živo, in na koncu pisal celo na ATI. Onim tam se niti sanjalo ni o čem sem govoril, ko pa sem pogledal na forum, pa sem ugotovil, da je bila cela serija tunerjev zanič oz. software, ki še danes ne dela. Hvala lepa, da kupim drag tuner, ki je potem neuporaben, sedaj pa mi doma dela prah, ker ga niti prodati ne morem, ker vsak ki kaj ima pojma, ve da so driverji in software tako zanič, da je tuner neuporaben. Res pa je, da je bila slika dobra, če ne celo odlična. Sedaj ima leadtek-ov tuner, ki mi dela normalno, le slika ni dobra, pač pa bolj obupna, ampak mi vsaj dela normalno, brez tega, da bi mi crash-al sistem.

Da ne omenjam druge zgodbe, ko je kolega hotu dat sliko na TV, in nikakor nisva mogla usposobt, ker se je vedno usul driver, ko sva hotla vklopt način za dvojno prikazovanje slike Monitor + TV. Deloval je samo ali monitor ali TV, pa še to samo črnobela slika na TV-ju. :\ Probala sva 3 možne kable, tudi najboljšega od IXOS-a. Nič, nada,... Isto kot pribito.

Da ne omenjam kolega, ki je imel prenosnika, in smo hotl film gledat na TV-ju, kjer nismo videli slike, ko je bsplayer predvajal. Na računalniku je bila, na TV-ju je bila tema. Winsi so se normalno vidl. Fora kje???

Mislm, da je ATI vsaj po software-u veliko veliko razvojnih let za nvidiio. Imajo zelo dobre grafične, ampak zaradi slabe programske opreme neizkoriščene. Zgleda, kot da ATI-jeve kartice delajo samo na točno določenih sistemih normalno. :\

Že od Voodoo-jev naprej kupujem samo nvidiio, ki lahko rečem samo kapo dol. Ne rečem, da se mi nikol ni driver usul, ampak se mi je zato, ker sem probaval stvari, ali pa sem naredil kaj narobe. Torej je bila krivda moja in ne od software-a. Sedaj imam 7900GT x2 v SLI in dela odlično!!! Niti 1x se mi še ni usul. Greje se zelo malo (obe grafe pod 55C pod obremenitvijo) in ni špila, ki mi nebi delal normalno, razen Gothic 3, ki pa je še bolj bugast kot ATI-jevi driverji >:D in zato ne šteje med "igre" ampak med polizdelke.

Sicer pa je to večna vojna, tako kot Intel vs. AMD. Upam, pa samo, da nviidia ne bo ostala brez konkurence, saj bi to pomenilo velike podražitve in upočasnitev v razvoju. In da, seveda, kot ponosni lastnik nvidiie prioznam, da so ATI-jeve kartice boljše, ampak kot že napisano, neizkoriščene in jih zato nvidiine kartice krepko potolčejo, potem pa tu še doprinesejo k kvaliteti driverji.
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vlady ()

bozicek ::

----Da ne omenjam druge zgodbe, ko je kolega hotu dat sliko na TV, in nikakor nisva mogla usposobt, ker se je vedno usul driver, ko sva hotla vklopt način za dvojno prikazovanje slike Monitor + TV. Deloval je samo ali monitor ali TV, pa še to samo črnobela slika na TV-ju. Probala sva 3 možne kable, tudi najboljšega od IXOS-a. Nič, nada,... Isto kot pribito.------------

Pomislil mogoce malce na regijske nastavitve. Pomaga ves.


------Da ne omenjam kolega, ki je imel prenosnika, in smo hotl film gledat na TV-ju, kjer nismo videli slike, ko je bsplayer predvajal. Na računalniku je bila, na TV-ju je bila tema. Winsi so se normalno vidl. Fora kje??? ----------

Zopet je fora pri vas. Imas opcijo overlay in dela povsem normalno (lahko slika samo na TV, lahko samo na monitor, lahko pa na obeh naenkrat)



Glupi ste z tem. Isto bi lahko jaz take ven metal, preko Nvidia ter njenega izhoda in priklopa za TV/projektor (kabel). Glupo. Edina sreca je, da je slika lepsa kot pa na R9800XT



Imel sem mnogo kartic iz obeh taborov (resda midrange) in pri nobenih probleme z driverji glede sesuvanja ali podobnega. Kot je nekdo dejal. Ce ste nesposobni nekaj narediti ne krivite za to driverjev (vela za obe firmi)
In ja, trenutno sem na zelenih. Da ne bo kdo kaj rekel glede fanboyev
Darila letos samo za poredne

AngelOfDeath ::

Z zadnjo generacijo grafičnih ga je Nvidia totalno posrala pri driverjih...

Obtežilnik papirja za 600 € je ena izmed lepših pripomb...
edit: Slovnica

Vlady ::

@Bozicek: Itak, smo probal skor vse, kar se je dalo, ampak če se ti usujejo winsi, ko hočeš kaj spremenit, nisem jaz tup zato. Ampak je kriv software, ki ne dela tako kot bi moral. Sicer pa me razsvetli, če lahko pri ATI-ju še kako drugače spraviš sliko na oba zaslona (monitor + TV), brez tega, da bi imel driver grafe kaj zraven. >:D

Pri tistem, ko smo hoteli gledat film, je šlo za DivX in tudi tam smo sprobali vse možne fore (ffdshow) in smo obupali po 1 uri matranja, na koncu smo vzeli od kolega računalnik, ki je imel drugo grafo (Mislem da S3, nism pa 100%) in zadeva je laufala normalno. Čudno kajne?

Konec koncev, me ATI zelo spominja na nedavno zgodbo Gothic 3, kjer je na koncu pricurljalo ven, da sploh niso testirali igre na različnih računalnikih, ampak samo na Intelovih procesorjih in nvidiinih karticah. Podobno se zna dogajati tudi pri ATI-ju, ki ne testira svojih TV tunerjev na nvidiinih karticah :\ Who knows? Zgleda je testiranje predrago za njih.

Ne vem, zakaj jaz osebno nisem imel z nvidiinimi karticami nikoli problema vse nastavit, in vedno mi vse špila. Ko sem imel ATI, so bli sami blue-screen-i in problemi. Kot sem rekel, tu je spet sveta vojna Nvidia vs. ATI, ki je ugodna za nas končne potrošnike. :D In smo že zavili offtopic, saj se tu pogovarjamo, kako nvidia dohiteva ATI.
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

Smeagol ::

DR_M
Bos rekel, da ima Ati ponudit kaksno pametno alternativo nvidii? Ali pa amd intelu?

Mogoce pri racunalnikih za 500 eurov (tam imajo itak vsi marsikaj za ponudit), pri takih, ki so zame zanimivi - 1500-2500 eurov bi bila pa popolnoma zgresena nalozba.

In torej kaj je sedaj z novimi ati tunerji? Se ze ve zakaj so jih umaknili iz trgovin? Kdaj jih nameravajo vrniti?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Smeagol ()

Kenpachi ::

Če vas res tolko motijo driverji in/ali control panel od ATi-ja, pač nabavte si Omega drivers, ki več kot zadovoljijo. Zraven dobiš ATiTools in MultiRes. Kaj več ne rabiš.
Zaraki Kenpachi.

MrStein ::

Mavrik:


Ja ok me zelo zanima kaj te v ATI driverjih tako moti.


Control Center.

Vzrok : Control Center sux
posledica : ne instaliram/instaliras ga.

Pasulj ;)

Ce rabis nastavitve, pa Control Center instaliras. Je pa res, da je vsedalj tezje verzijo z CC najti.

Si ze pisal ATI-ju, da bi rad imel se dalje CC ?

Dr_M:
uglavnem, kar se ATI driverjov tice, je vse ql, doker nimas ksne AIW kartice. tuki se pa zacne veselica. ce dela tuner uredu, nehajo usi filmi delat, vkljucno z dvdji, kar ponavad zadnje crkne. ce ti rata usposobit filme, tuner neha delat... oh ja... dobri driverji

Hmm, sem imel AIW 9800Pro pa je vse lepo delalo.
Odlicen nakup za ta denar, v tistem casu.

PS: ATI grafe kupujem izkljucno ze nekaj let, zaradi "nepremostljivih razlik" z nVidia driverji. Celo ko sem nedavno iz omare potegnil eno staro nVidia grafo, je spet bil problem z gonilniki (mocna popacenja 3D slike, ce nisi uporabljal "prave in edine" verzije gonilnika; res veselje dan prebit na googlu, da ugotovis, katera verzija je "prava", potem pa se uro, da najdes kje se ta stara verzija lahko downloada).


Vlady: ATI in TV problemi.

Hecno. Vas zanimajo moje izkusnje z nVidia in TV ? Samo na kratko : ne zivim doma + brat ima* nVidia karto na TV + telefonsko debugiranje, zakaj spet ni slike na TV = vecna ljubezen do nVidie

* - zdaj seveda vec ne, zdaj ima ATI

Sklep : Vsak ima svoje izkusnje in svoje menje.

PPS: RivaTNT je CAROVALA !!! ;-)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

mavec ::

Če vas res tolko motijo driverji in/ali control panel od ATi-ja, pač nabavte si Omega drivers, ki več kot zadovoljijo.


Se povsem strinjam.
Najbolj mi je šlo na živce, ko pri originalnih gonilnikih od ATI-ja s CC nisem mogel nastaviti slike PC-TV tako kot na gonilnikih s CP. Enostavno še do sedaj ne znam usposobiti zadeve na CC.
Z Omega driversi se to lepo uredi in veliko bolj pregledneje kot pa s CCji.

Smeagol ::

Ja, s priklopom tv na ati tudi jaz nisem imel problemov (ne pri sebi, ne pri drugih kjer sem jih priklapljal). Tudi slika je bila bolsa kot pri nvidii.

Ampak tega ze nekaj casa ne uporabljam vec.

BoLhCa ::

Call of Juarez ne deluje z gonilniki 6.9, roboblitz ne deluje z gonilniki 6.10, samo dva primera na hitro, krasno a ?
Sence, lol tole je šele smeha, sence so v VSAKEM spilu kockaste !

http://shrani.si/o.php?callofju1015955....
http://shrani.si/o.php?coh1015954.jpg
(mater tolk časa na S-T pa še zdej mi ni čist jasn kaj nej s temi slikami delam:\

Lepe slike ane?

Komaj čakam po novem letu da se rešim teh jajc! Enkrat ste me nafukali s tem priporočevanjem in še takrat sm se tako zajebu, da mi je še dan danes žal.

btw, naj še omenim da brez menjave hladilnika enostavno ne morš bit, ker je stock abnormalno glasen (X1900XT)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BoLhCa ()

WamPIRe- ::

//offtopic
Hja no glede driverjev. Prej je punca melal nvidia kartico pa ni bilo mel problemov z driverji niti s TV niti 0, zdej ma pa ATIjevo kartico pa se sredi igre sesuje
CC al kaj je že tist in mi javi da se more zapret. Pravtako vsakič ko karkoli pipneš CC ali kakšno drugo nastavitev grafike.

//ontopic
Mislim da ni presenečenje, da nVidia dohiteva ATI v deležu prodanih kartic oz čipov. Močno pa upam da bo ATI s prihajajočo RD600 (al kaj je že) pokazal svoje zobe in da bo "vojna" trajala še naprej!

lp, Jernej
Msi Z77 | Intel i7-3770K | Kingston HyperX DDR3 16GB
CM Silent Pro Gold 700W | Asus RTX 2080 | Samsung 850 EVO 250GB
Samsung 850 EVO 500GB | 2x Asus ROG PG279Q

SasoS ::

bolhca: najdi prosim še slike iste scene z nvidio.
Hint: kockaste sence so posledica algoritma (shadow mapping), ne grafične kartice ;)

chucki ::

@bolhca kero igro to igras? ker zgleda 8 let stara oz se vec.
AMD Ryzen 1700/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 16gb/SSD M.2
EVGA GTX 1080 Superclocked/SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + PS4 PRO + VR <3 + Nintendo Switch

frudi ::

imaš vsaj možnost, da ne inštaliraš Atijev CCC; naknadno inštaliraš Ati Tray Tools in živiš srečno naprej.
nvidiini gonilniki ti tisto govno od novega control panela inštalirajo v vsakem primeru. in še lokaliziran je, tako da moraš ali preklopiti na angleške lokalne nastavitve ali pa doživljati migrene ob poskusih dešifriranja slovenskih prevodov.
in da mi ne bi kdo omenjal nvidiinega starega control panela - kot prvo več ne podpira vse funkcionalnosti; kot drugo pa je, kako bi rekel, 'functionaly challenged'. premajhen, prenagneten (10+ nastavitev za grafiko v 3 vrstice visokem listviewu in podobne), upravljanje s profili pa po nepotrebnem zakomplicirano.
in to so samo 'vmesniške' napake... vseh funkcionalnih raje ne bom našteval. ampak mimo takega biserčka pa vseeno ne morem - 64-bitna verzija mi ne prepozna gonilnikov za monitorja (oba samsung, lcd+crt; v 32-bitnih XPjih ni problemov). hočeš 100Hz na crt-ju? haha, jebi se...
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

Looooooka ::

ati ma driverje cist vredu...
mene itak zanima ponavad sam tvout in da ni driver neko najedajoce sranje kot ga nvidia rada da vn ki ti zafila sistemske menije z nepotrebnimi funkcijami.

ampaaaaak...atijeve graficne zadne cajte smrdijo tko da gremo nazaj na nvidia(ze sam zato ker nimajo pogodbe z amd-jem).

hmm pa ce je blo ze kricanje glede driverjev...kaj bojo zdej nardil za visto?
Kokr vidm overlay tm sploh ne obstaja...ker je itak grafika v visti drugac implementirana...kar pomen da so ze prvi problemi z driverji.

recimo od ATI-ja...theater mode...ki je ponavadi lepo takoj prjel ce si meu overlay prizgan...v visti pa pac noce in je edin nacin da mi je do zdej ratal fullscreen video na TV-ju gledat to...da sm lepo extendu desktop premaknu media player tja in dal fullscreen.
Kar je pa cist prevec dela =)

a je to slucajn komu ratal tko nardit kot je pod xpji deloval z overlayi?

Oven-2k ::

Ko že ravno tole berete sami poznavalci, naj kdo vrže še kak uč na tale moj problem.

Hvala!
Rok

Azrael ::

Off topic

@Vlady:

Če tvoj Leadtek TV tuner bazira na Conexsant BT 8x8 chipsetu, bo mogoče boljša slika z uporabo BTWincap WDM driverjev. Vsaj na Zoltrix Genie TV je razlika kot dan in noč v primerjazi z originalnimi.

On topic

Kaže, da ATi že predolgo spi na lovorikah stare slave.
Nekoč je bil Slo-tech.

strictom ::

Imbecili! Večina vas očitno navija zato da gre ena firma v stečaj. Si predstavljate kaj bi bilo če ATIja zmanjka (oz. se AMD odloči da nebo več proizvajal grafičnih adapterjev)? Nvidia postane monopolist in močno nabije cene. In kdo najebe? Uporabniki, kdo pa.

En konkurent bi moral bit. En k bi mel primerljive grafične po veliko nižjih cenah. Bi šlo pa vse dol.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Dr_M ::

Hmm, sem imel AIW 9800Pro pa je vse lepo delalo.

jest jo mam se zmeri in je tut na zacetku uredu delal, ko sm pa hotu update driverjov in Multimedia Software je pa use skup nehal delat. sm uninstaliru use ati driverje ki sm jih najdu in instaliru po vrstnem redu, ki jih ati priporoca, ampak stvar ne dela vec, tako kot bi mogla.
npr na x800 pa nimam nikarsnih tezav z driverji, pravtako nism nikol mel problemov z nvidia driverji.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AMD v škripcih

Oddelek: Novice / Grafične kartice
494832 (2873) PrimozR
»

AMD-jev cilj: 30 % tržni delež

Oddelek: Novice / Procesorji
213896 (2567) cirecire
»

Stanje na trgu grafičnih čipov

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
183733 (2953) Senitel
»

Rekordni dobiček nVidie

Oddelek: Novice / Grafične kartice
344165 (3261) SavoKovac
»

AMD povečal delež prodanih procesorjev

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
53467 (3010) Bistri007

Več podobnih tem