» »

Nvidia dohiteva ATI

1
2
»

Kenpachi ::

Luka, ATi je že dobil WHQL certifikat za driverje za Visto. nVidia pak še ne.
Zaraki Kenpachi.

jlpktnst ::

Zanimivo, sem mislil da je imela nvidia večji delež :P Vidi koliko sem na tekočem heh.

Pa tako mimogrede glede nekaj problemov:
- za sliko na tvju - overlay - theater mode
- če je č/b slika na tvout maš mogoče na tv narobe nastavljeno b/g pa uni drugi pal sistem ... preklopi to (pri meni je to da 2x stisnem gumbek za av pa preklaplja). En sistem je č/b pa brez zvoka drug pa dela
- če ti resetira grafo prepogosto se pregreva, če nič ne pomaga maš vedno garancijo, ja? To mi je delal na 8500lele ko je bla flashana na 8500 pa je vent crknu :P jo je blo treba dat nazaj na 8500lele pa je delal ok spet. brez venta.
Trenutno mam doma 2x9600pro (laptop in namizni). obe delata ok (čeprav so rahlo stare)
- omega driver je super, samo so neki problemi pri zadnjih driverjih - support za določene stare kartice je umaknjen pa kljub temu da bi na 9600 naj delal mi ni. poglejte si katera je zadnja verzija za stare karte (piše na omega nekje pač)
- na tem pcju mam driver ki ga je windows sam inštaliral in dela vse b/p

Nvidia? Mam eno gf2mx ki je menjala rage128 :D takrat so še bli buggy driverji za ATI... ene 30% iger ni delal ok. Samo tud nvidia je mela probleme včasih.

Za več let stare grafe ni zdravo updejtat driverjev z novimi. Pogosto niso več kompatibilni... da, tako pač je na žalost.

Tudi usb-keya ko bi bil 128 mega velik ne dobim več nikjer...

Pa to ko se nekateri usajate. Če ne zanaš nastavit je eno, če ne dela je pa drugo in maš garancijo! Po 7 dneh lahk baje menjaš robo (al so zakon spremenili) in ti more prodajalc vrnat/menjat.

Sploh pa bodite srečni da sta vsaj 2 konkurenta. Čeprav ma človek včasih občutek da majo res kartelni dogovor pa razdelitev trga na pol. Cene pa grejo venomer počasi gor.

RejZoR ::

To da novi šoferji ne delajo najbolje na starih grafah je larifari. Moja 6600GT je šele s ForeWare serije 97.xx orenk poletela. Prey, Doom 3 in Quake 4 letijo kot še nikoli. Oz lahko nabijem detajle v tri krasne pa dobim ven en tak framerate kot s starimi šoferji.
Vmesnik ForceWarov je poln bugov (tipkarske napake, glitchi vmesnika in podobne malenkosti ki niso moteče za funkcionalnost, so pa nadležne), to je res, ampak šoferji kot taki so pa ful stabilni in hitri.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Azrael ::

@RejZoR:

Mislim, da je bilo o starih grafikah in novih driverjih mišljeno za bolj stare zadeve, kar tvoja 6600 še ni, moja R7000 pa preverjeno je in z zadnjimi Catalist driverji, ki jo še podpirajo dela opazno slabše, kot z driverji iz leta 2003.

Drugače pa je brat opazil enako, kot ti, samo da ima R9100, da je grafa šele po dobrih 2. letih, ko se je pojavila v trgovinah končno dobila res odlične driverje.
Nekoč je bil Slo-tech.

Jernej L ::

Glede vseh problemov pri grafičnem programiranju z ati in nvidie, lahko rečem da nvidia atijeve driverje povozi na vseh področjih, drugače pa dejstvo da ATI drajverji rabijo VPU recover, nvidiini pa ne, pa tudi nekaj pove.

MrStein ::

Delfi: A na nVidia karticah pa ni "infinite loop" problema ? Ziher ?

jlpktnst:
Po 7 dneh lahk baje menjaš robo (al so zakon spremenili) in ti more prodajalc vrnat/menjat.

Brez razloga ne moreš nikjer menjat, razen v eni trgovini, ne vem kateri.

Za napake pa prodajalec odgovarja dve leti po nakupu.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

matjash ::

a ne lahko v vsaki spletni trgovini menjaš brez razlogga v 8ih dneh, če se prav spomnim da sem bral na nekih oglasih o zaščiti potrošnikov, nikoli pa še nisem bil v situaciji da bi vračal izdelke, razen zaradi reklamacijskih razlogov.
... bolje pozno kot nikoli.

MrStein ::

Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2) (uradno prečiščeno besedilo) :

43.č člen

(1) Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v petnajstih dneh podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.


V primeru napak : 6 mesecv "izi" , 2 leti "hard" (po nakupu).

- "izi" : prodajalec mora dokazati, da ni napake v izedlku oziroma da ni bila v trenutku nakupa
- "hard" : kupec mora dokazati obstoj napake

Vse drugo je dobra volja prodajalca oziroma plod domišljije nekaterih.

Grizem !
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

jlpktnst ::

Kaj pa glede prodaje ki ni na daljavo?

In pa seveda vsi, ki mislijo da so avtoriteta in se lahko sklicujejo nase, ter kažejo s prstom na to kaj je narobe, brez da bi utemeljili. Predlagam vam da se zaletite z glavo v zid. 3x. Mogoče se bo zbistrilo in ne boste več pisali neumnih postov v stilu "Delfi" (malo višje), citat: "Glede vseh problemov pri grafičnem programiranju z ati in nvidie, lahko rečem da nvidia atijeve driverje povozi na vseh področjih, drugače pa dejstvo da ATI drajverji rabijo VPU recover, nvidiini pa ne, pa tudi nekaj pove." Seveda lahko rečeš na svojo avtoriteto da nvidia povozi ati pri driverjih pa s tem ne poveš čisto nič. To ni konstruktivna debata ampak nabijanje nesmislov. Tudi ČE bi bil avtoriteta bi se pričakovalo da elaboriraš zakaj tako. Samo golo mnenje DA tako je nima nobenega smisla v debati.

Se motim? Vedno sem imel občutek da smisel teh komentarjev ni samo "da, you suxz" in kazanje s prsti. Skrajni čas da se komu posveti kakšno je stanje.

Pa glede menjave bi še dodal - da se z večino dobrih prodajalcev itak da kaj zmenit. Vsak normaln prodajalec bo hotel obdržat stranko in bo želel da je stranka zadovoljna. Tudi če ga to stane kak odstotek zaslužka - pa tako ve da bo na dolgi rok imel kak odstotek več. Meni so še vedno menjali če je bil kje kak problem...

Jernej L ::

MrStein: a lahko prosim opišeš tvoj "infinite loop" problema ? no, jst ti bom en atijev lepi problem, kako en hack v njihovih driverjih lahko zaradi programa ki je malo drugačen (ampak še vedno po vseh pravilih za WHQL! ) sesuje gonilnike, tole nisem našel jst, ampak je od programerke na irc.freenode ki jo poznam, problem pa obstaja že par generacij njihovih gonilnikov:

if 00010000-0002FFFF in a process are occupied by anything but the usual environment block and startup information, and that process starts doing direct3d, the ATI driver will bugcheck.

MrStein ::

Delfi:
MrStein: a lahko prosim opišeš tvoj "infinite loop" problema ?


1.) Problem ni moj.
2.) izvoli opis


Ah ja :

3.) Vsak program ima napake. Rešitev : Odprava teh napak. Najprej pomembnih.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

matter ::

O tem kako so novi CCji popularni zgovorno pove tale anketa:

http://www.driverheaven.net/poll.php?do=showresults&pollid=1004
Grem basket pa bom neloke metal

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: matter ()
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AMD v škripcih

Oddelek: Novice / Grafične kartice
494818 (2859) PrimozR
»

AMD-jev cilj: 30 % tržni delež

Oddelek: Novice / Procesorji
213876 (2547) cirecire
»

Stanje na trgu grafičnih čipov

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
183716 (2936) Senitel
»

Rekordni dobiček nVidie

Oddelek: Novice / Grafične kartice
344145 (3241) SavoKovac
»

AMD povečal delež prodanih procesorjev

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
53459 (3002) Bistri007

Več podobnih tem