» »

Foto tiskalniki

Foto tiskalniki

icecube ::

Zadnje cajte gledam foto tiskalnike, ker bi enega rad kupil za darilo. Kakor gledam po internetu, so canonovi "selphy" tiskalniki odlicno ocenjeni, kljub nizki locljivosti (300x300 dpi) in naj bi za salo "pojedli" tiskalnike z visjo resolucijo.

-Ima morda kdo izkusnje z temi tiskalniki?
-Kaksna je pa razlika med vsem selphy modeli?
-Ima morda kdo se kako idejo za tiskalnik (gledam v rangu recimo do 20k sit)?

BluPhenix ::

Jah to so termosublimacijski tiskalniki. Četudi imajo nižjo ločljivst delajo boljše slike, praktično delajo enake slike kot fotolaboratoriji (z nekaj nastavitvami tudi precej boljše).

Vsekakor se ti splača pogledati tudi Samsunga 2040 (ali 2010). Tehnologija je ista kot pri canonu (baje da so celo isti sestavni deli). Le da pri canonu fotografija stane nekaj cez 70 SIT, pri Samsungu pa malenkost nad 40 SIT. To je že resna konkurenca raznim internet foto laboratorijem (ko prišteješ poštnino).

Jaz si bom pred novim letom nedvomno privoščil enega.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

icecube ::

svasta... hvala za odgovor. Se pravi naj bi bil samsung spp 2040 (najbrz si mislil da je se 2020, ker 2010 je laser?) boljsi?
Kaj je pa drugace razlika med dolocenimi modeli? Samo po funkcijah? Najvec sem sicer gledal canonove selphy-e, za katere se giblje cena od 20k-40k (oz se vec).

BluPhenix ::

Ja večinoma se razlikujejo po funkcijah, daj je notranjost večinoma ista.

Ja 2020 sem mislil. Z 2040 se recimo razlikujeta v LCD zaslonu in čitalniku kartic (no in nekaj tehničnih podatkov). Razlike je pa nekje 5k.

Edino kar manjka tema samsungoma je to, kar imajo novejši selphyji in HPji. Da delajo na baterije, torej boljša mobilnost.

Najboljše da prebereš še kakšen opis in se potem sam odločiš. Jaz vem, da bom kmalu naročil samsunga 2040 ::D
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

roli ::

V prejšnjem PC Formatu je bil test teh tiskalnikov.Zelo so priporočili (87%) tiskalnik Samsung SPP-2040,ki je imel najnižjo ceno na testu (24.000 SIT) prav tako pa najnižjo ceno izpisa.Kvaliteta pravijio,da je zelo dobra.
http://www.r00li.com

bedak ::

Živjo,

prosim za predloge za dober foto tiskalnika v rangu od 100EUR-350EUR (torej p/p).
O tiskalnikih nimam pojma, želel pa bi da so pač kartuše čimcenejše, da so driverji tako za windows xp(7), mac osx, linux.

Za vse predloge se vnaprej zahvaljujem,

lp, b

Res nima noben nobenega predloga?

Malo sem gledal in našel naslednje:
HP Photosmart PREMIUM
Epson Stylus Photo PX820FWD
Canon Pixma MG8150

Kaj menite o njih?

Ima kdo kakšen svoj predlog? Ima kdo izkušnje s kakšnim podobnim tiskalnikom oz. kakršnim koli foto tiskalnikom?

Hvala za odgovore.

lp, b

sss ::

Tiskanje v fotostudijih je cenejše

jest to čist zastopim, ampak me zanima kateri bi bil najboljši za svoj denar v omenjenem budgetu

ps - tudi surfanje po netu je najcenejše pri kolegu

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kateri tiskalnik (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Kaj kupiti
810166678 (95) Baltazar:
»

Nakup mf tiskalnika - HP C6280 ali Canon MP610?

213898 (3327) 1309976
»

Nakup ink jet A3 tiskalnika...pri kateremu so cenejše kartuše

162971 (1837) cendof
»

Multifunkcijska za domačo rabo

274241 (3484) debil
»

Kateri FOTO tiskalnik ?