» »

Nakup ink jet A3 tiskalnika...pri kateremu so cenejše kartuše

Nakup ink jet A3 tiskalnika...pri kateremu so cenejše kartuše

pluto1457 ::

odločam se za nakup ink jet A3 tiskalnika, HP ali CANON ali EPSON cenovno so vsi približno +-100€, najbolj me pa zanima pri katerem so najcenejše kartuše, tako originali kot ponaredki, printal bi pa večinoma iz CAD programov..torej ČB

kaj mi svetujete ker sem ful v dilemi..mogoče vaše izkušnje..mogoče celo kaj prodaja.(mora biti A3)

hvala vnaprej za nasvete.

lp rajko

dzinks63 ::

:)) Nabavi printer in pripadajoči CISS (Continuous Ink Supply System)

Zheegec ::

Najbrž bi se najbolj splačal HP OJ K850 ali kateri podobni s HP10/HP11 ali HP88 kartušami.

CISS je pa seveda druga zgodba :D
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

lucif3rka ::

Sama sem pred dvemi leti kupila na bolhi za takratnih 35 tisočakov Canon S9000, sedaj naj bi bil star okrog 5 let. Študiram arhitekturo, tako da se ravno tako printa večinoma CAD, pa tudi kakšni renderji itd. Kartuše se mi zdijo zelo poceni in dovolj zdržijo... Ampak to je mnenje laika:)

EDIT: Se mi zdi pa zelo pomembna funkcija brezrobo tiskanje, pride zelo prav.

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: lucif3rka ()

nejcek74 ::

Sam sem imel prej HP CP1700 in sem bil z njim zelo zadovoljen, dokler me ni začel zafrkavati in sem ga zamenjal s HP Bussines Inkjet 2800, ki pa, kljub temu da je precej dražji ne dela tako dobro. Mislim da se mi CP 1700 še vedno valja v neki kleti. Imel na servisu, jim plačal popravilo oni so trdili, da jim normalno dela, meni ni. Printal je namreč zamaknjene črtice. Ker sem rabil printer za delo sem moral kupiti novega. Sem pa pobral kartuše iz njega, torej če te zanima ti ga podarim, boš pa moral investirati v kartuše da ga preizkusiš.Seveda če ga najdem. Se pa po forumih na splošno ljudem še vedno kolca po CP 1700, ki je bil precej cenejši in malo hitrejši od svojega naslednika.

Drugače pa je sta omenjena HPja hitra in s poceni tiskom ter relativno velik pladnjom, nimata pa tiskanja od roba do roba. Štiri barve pocenijo tisk, zmanjšajo pa kvaliteto, predvsem fotografij. To sta tiskalnika za malo pisarno.

Nekoč sem imel tudi epsona, vendar je bilo tiskanje z njim drago.

HP ima zelo drago dodatno opremo (npr. mrežno kartico) ter vsaj pri novejših tiskalnikih za moj okus zanič gonilnike (vsaj pod visto). Jaz imam omenjenega HP in pa veliko formatnega Canona W8400. Hp mi stalno pada z mreže, novi driverji ne podpirajo pladnjev, v starih sem moral onesposobiti napredne funkcije tiskanja ipd, Canon dela super, pa še odličen preview ima znotraj driverja, tako da vidiš točno kaj je bilo poslano na printer.

Povej tudi kaj boš tiskal, ker če ne misliš tiskati prelestnih fotografij, se izogni foto tiskalnikom , ker si s tem precej znižaš stroške. Tiskalniki znajo precej goljufati pri porabi barve. V črni barvi so dostikrat skrite vse ostale barve, nekateri dajejo pod črno samo svetlo cyan ipd. Če potrebuješ tiskanje do roba, kar je sicer zelo fino, boš verjetno moral iti na foto tiskalnike ipd.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nejcek74 ()

Brane2 ::

No, tudi za EPSOna dobiš večne kartuše, pa črnila so vsaj pri meni za EPSONa nekako med najcenejšimi.

Ne glede na vse se mi zdi EPSON še vedno nekoliko v prednosti, kar se tehnologije glave tiče, predvsem pa barvnega razpona.

Medtem, ko ostali vstrajajo na 4 barvah (CMYK), imaš pri EPSONU kar v osnovnem photo modelu 6 ali več barv.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Brane2 ::

Aja, ti to rabiš predvsem za izris shem...

Tam verjetno več barv ne pomeni veliko, če sploh kaj, vendar pomeni mogoče nekaj možnost lakiranja ( ena barva je ponavadi lahko lak).

To ni optimalno za lakiranje cele površine, bolj za izpostavitev detajlov...
On the journey of life, I chose the psycho path.

pluto1457 ::

tiskalnik bom uporabljal za izris črnobelih načrtov, barvno printanje bo samo malo...ker imam dobrega A4 photo tiskalnik..

torej me zanima printanje iz autocada..sm gledal unga HP 2800 sam je kr drag...res bi rad kupil nekaj kar niso drage kartuše...

poznam HP Deskjet 1220 C oziroma naslednika HP 1280, všeč mi je pa to ker ima 42ml kartuše..proti drugim ki imajo 7 ali 11ml

še kak dober nasvet?

HVALA

qwdl ::

Skoraj vsakodnevno printam načrte iz CADa. V pisarni imam Hp Deskjet 1280 in Canona Ix4000. Oba sta nova in po mojem mnenju je Canon doooosti boljši.

Če primerjam:
Hp tiska zelo bolj počasi (bodisi prvi tisk kot nadaljne kopije)
Canon tiska skoraj po celi površini; Hp ima na spodnjem robu kar 1,5 cm lufta.
Kvaliteta tiska je pri Canonu očividno boljša.
Hp.ju se je že tretji dan odlomil plastični nastavek za liste.

(Glede cen kartuš pa ti ne znam pomagati; jih ne naročam jaz)

globoko grlo ::

qewl
točno to sm rabu

canon x4000 it is

zdej me sam še zanima, kje se to najcenej dobi

Zgodovina sprememb…

cendof ::

nejcek74

sam se zanimam za CP 1700. Na zasebnih sporočilih imaš moj kontakt.

globoko grlo ::

a pozna kdo HP K7100 za 320e
pa še HP 9800 za švoh 400e

tnx

Jux ::

Sodelujem z arhitekturnim birojem in imamo izredno slabe izkušnje z HPjevimi A3 tiskalniki. Uporabljali smo 1220+, ki se še kar v redu obnese, če ga uporabljaš direktno priklopljenega na PC, v primeru deljenja preko mreže je obupen. Vendar ni primeren za količino natiskanih strani in v upanju po boljšem iztisu smo kupili Bussines InkJet 2800, ki pa ima resne težave pri tisku iz autocada ter pri tisku bolj obsežnih zadev (recimo 100mb+ CDR ali cad datoteka z ortofoto podlogo se tiska 20 minut).

Tako za hiter iztisk muštrov uporabljamo KonicoMinolto (multifunkcijski ČB fotokopirc) ki se obnese odlično, vendar je kakovost slaba. Do pred kratkim smo uporabljali tudi dva HP 430 risalnika širine 60cm, vendar se je eden izmed njih pokvaril. Po veliko debate smo ga nadomestili z Canonovim ipf810 širine 90 cm in moram reči da se odlično odreže. Odlično se odreže tudi moj domači Canon in če se že odločaš za nakup ti lahko samo priporočim to znamko. Vem da se bom v prihodnosti izogibal HPjevih tiskalnikov (izvzemivši njihove inkjet multifunkcijske naprave, ki so odlične).

Go for Canon, pa še pred tem poglej na support forume Autodeska koliko težav imajo z dotičnim tiskalnikom.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

pluto1457 ::

aha. mene zanima izpis A3 črnobelo, torej največ načrti. malo sem pregledal ponudbo, pa je cenovna varianta tam od 300€ ( HP deskejet 1280 ) pa 400€ ( Canon PIXMA iX4000 ) in še ta ki ga omenjaš HP Business Inkjet 2800 za nekje 500€, uporabljal bi pa za za mesečni print cca. 500 listov...

katerega canona uporabljaš doma? pri kerem tiskalniku pa imajo kartuše glavo že kr gor in kateri tiskalnik ima glavo že not?

res sm dilemi kaj kupiti?

pluto1457 ::

slučajno sm vidu na diskusiji...HP K7100, kako pa to kaj? ma kdo izkušnjo z njim?

globoko grlo ::

sm kr ix4000 naroču, pa bomo vidl kaj bo vun prišlo

cendof ::

nejcek74,

ker se mi na zs ne oglasite, me zanima, ali ste CP1700 že oddali oziroma prodali?

LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri tiskalnik ? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
17037200 (20914) gazer
»

nov printer (A3, A4, barvno, obojestransko)

Oddelek: Kaj kupiti
162236 (1861) Evgen
»

Barvni tiskalnik do 500€

Oddelek: Kaj kupiti
273220 (2864) psyke
»

A3 barvni tiskalnik!

Oddelek: Kaj kupiti
61542 (1437) darkolord
»

A3 printer

Oddelek: Kaj kupiti
52169 (2051) nejcek74

Več podobnih tem