Forum » Omrežja in internet » ADSL modem
ADSL modem
CohAlex ::
Ali je možno pri Sinfoniki ali Siolu uporabljat svoje ADSL modeme? Imajo naši ADSL providerji zaklenjene ADSL modeme glede na MAC adreso?
Kupil sem Wlan Router+modem D-link DSL-G624M, ki je sicer odličen, vendar sem moral ugotovit, da ima za WAN le ADSL (2 žilni) port, tako da ga ne morem uporabit samo kot router. Povezat se mi pa noče nikakor na internet. Ali ve kdo, kaj bi bilo narobe? Imajo naši providerji zaklenjene ADSL modeme glede na MAC adreso? Ali bi se dalo nekako povezat preko adapterja na standardni Iskratelov ADSL modem preko telefonskega kabla? Router podpira bridge mode.
Kupil sem Wlan Router+modem D-link DSL-G624M, ki je sicer odličen, vendar sem moral ugotovit, da ima za WAN le ADSL (2 žilni) port, tako da ga ne morem uporabit samo kot router. Povezat se mi pa noče nikakor na internet. Ali ve kdo, kaj bi bilo narobe? Imajo naši providerji zaklenjene ADSL modeme glede na MAC adreso? Ali bi se dalo nekako povezat preko adapterja na standardni Iskratelov ADSL modem preko telefonskega kabla? Router podpira bridge mode.
Yacksy ::
SiOL definitivno nima zaklenjeno CPEjev na MAC. Sem že precejkrat priklapljal druge CPEje (modem) namesto originalnih. Samo tega tvojega ne poznam.
Najprej poglej, če se sploh sinhronizira. Če se ne sinhronizira, potem je nekaj narobe z modemom. Za povezavo pa potrebuješ par parametrov več kot user name in password.
Kot sem rekel, tvojega CPEja ne poznam, samo mislim, da bi moral imeti kje napisano kakšna je sinhronizacija z DSLAM. Tako da najprej preveri, če se sploh sinhronizira. Pri povezavi pa potrebuješ vedeti VPI, VCI, QoS Type, Enkapsulacijo, uporabniško ime ter geslo. Vsaj tako je na CPEjih, s katerimi jaz delam.
Najprej poglej, če se sploh sinhronizira. Če se ne sinhronizira, potem je nekaj narobe z modemom. Za povezavo pa potrebuješ par parametrov več kot user name in password.
Kot sem rekel, tvojega CPEja ne poznam, samo mislim, da bi moral imeti kje napisano kakšna je sinhronizacija z DSLAM. Tako da najprej preveri, če se sploh sinhronizira. Pri povezavi pa potrebuješ vedeti VPI, VCI, QoS Type, Enkapsulacijo, uporabniško ime ter geslo. Vsaj tako je na CPEjih, s katerimi jaz delam.
Shit happens
Kratko in jedrnato to so parametri, ki jih moraš vedeti, če delaš povezavo na nivoju modema. V modemih, ki jih dobite zraven ISPjev je to že zapečeno noter.
Če koga zanima lahko prilimam link do slovenskih navodil za Draytekov CPE. Tam so tudi navedeni tile parametri.
Če koga zanima lahko prilimam link do slovenskih navodil za Draytekov CPE. Tam so tudi navedeni tile parametri.
Shit happens
CohAlex ::
Daj mi prosim pošlji tista navodila za nastavljanje CPE, pošlji link do navodil ali pa jih kar objavi tu.
Server je ravno down, tako da ne morem poslat linka. Bom postal, ko bo server popravljen.
Shit happens
Takole, CohAlex ima navodila na mailu.
Če bo še koga zanimalo naj napiše, bom dal link do teh navodil. Drugače ne bom linka gor limal.
Če bo še koga zanimalo naj napiše, bom dal link do teh navodil. Drugače ne bom linka gor limal.
Shit happens
Tole so navodila za Draytekov modem/ruter. Pod poglavjem nastavitve so napisani parametri za internet za SiOL. Parametri za IPTV pa VoIP so pa malo bolj divji :)
Upam, da bo tole komu pomagalo.
Upam, da bo tole komu pomagalo.
Shit happens
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PPPoE vprašanje - storitve in motnje na linijiOddelek: Omrežja in internet | 2166 (1845) | Ovchka |
» | Geslo za Ganymede 822+ iz VoljeOddelek: Omrežja in internet | 6781 (4394) | Tilen |
» | Izbira routerja za majhno podjetjeOddelek: Omrežja in internet | 3244 (2271) | bastadu |
» | Problem z switchomOddelek: Omrežja in internet | 1441 (1130) | amigo_no1 |
» | ADSL Callisto821 router (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Omrežja in internet | 64644 (28339) | JoskoMacher |