» »

Static VS Dynamic

Static VS Dynamic

scorpioxx ::

Mene pa zanima ce se da odpret porte tudi ce nimas staticnega IP-ja?

SaXsIm ::

Da.
SaXsIm

Kako? Ker tle pa res ne vem kaj nardit...

Bakunin ::

tle?

kje je to "tle" ? in o katerem tipu pralnega stroja govorimo ?

Tle je misljeno pr tej stvari.... Mam namrec wireless povezavo in dinamicni IP. Staticnega namrec ne morem oz. ne znam nastavit in me zanima ce mi kdo lahko pomaga?

Gwanaroth ::

Wireless povezavo do kje?
Lights often keep secret hypnosis..

Mam zunanjo anteno potem router in prenosnik...

ce imas pppoe povezavo, potem ti ni treba nic pisat, ker vse podatke neglede na to ali imas dynamic/static, dobis od ponudnika ob pravilni prijavi.

norcuron ::

Kaj ma pa statika/dinamika z odpiranjem portov?
Great are mysteries of the mind ... or not?

Senitel ::

Statika/dinamika tukaj nima veze, razen če imaš znotraj LAN-a dinamične IP-je oziroma DHCP... Tu se ti načeloma lahko zgodi, da bo ena mašina dobila vsakič drug IP. Še vedno pa lahko porte čisto normalno preslikaš na notranji IP, ki ga dobi tvoja mrežna in držiš pesti (po mojih omejenih DHCP izkušnjah jih niti ne spreminja).

...ampak na strani kjer je razlozeno kako se odpirajo porti pise da je treba najprej nastimati staticni IP, sele potem pa odpreti porte. Ko jaz nastavim staticni IP mi internet ne dela sploh?!

DominusSLO ::

Nastavi si ročno ip na pc-ju, da bo vedno isti. Pol pa odpreš porte za ta ip. Zunanji ip tle nima veze.
cpu&nb watercooled, gpu on air at the moment

Ja sam ce nastavim IP rocno mi pa ne dela internet?!

IP cesa ?

Ce imas adsl, potem ne rabis NIC nastavljati (zunanji/Internet IP), ker ti vse nastavi ISP ko se prikljucis preko PPPOE. Da tudi (zunanji)staticni IP naslov.

Za potrebe intraneta pa imas tako ali tako staticni IP - v stilu 192.168.x.x ali 10.x.x.x.....

Ce imas tako glup usmerjevalnik, da ne zna dodeliti preko dhcp specificnemi napravi (MAC naslov) vedno isti IP, potem bos pac moral vpisovati intranet IP naslove rocno.

Kdo pa je reku da mam ADSL?

daj za bozjo voljo TI NAPISI KAJ IMAS, ker tukaj nismo jasnovidci....

ce hoces TI pomoc, se bos moral TI potruditi.

jvolk ::

scorpioxx,
sedaj ko imaš tako nastavljeno, da ti router da ipje poglej kake ipje ti je dal, potem jih pa ročno spremeni v to kar ti je dal. (vpiši tvoj ip, potem pride subnet mask, gateway[ip routerja], spodaj pa napiši še dnsje, recimo siolove [193.189.160.13 in 193.189.160.23])

S tem si nastavil, da imaš vedno isti ip v networku. Sedaj pa odpri port na ta ip pa je.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[Router] Kako forwardirat oz. odpret porte (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Omrežja in internet
372343222 (43678) ignats
»

statični ip siol

Oddelek: Pomoč in nasveti
162626 (2411) b3D_950
»

fiksen ip/dinamicen ip - kako spremeniti

235220 (4627) mazupan
»

Router se ne poveže!! Mogoče kdo ve zakaj?

92488 (2330) BlueRunner
»

Imam dinamicen IP,rabim pa staticnega!?

111963 (1849) Racunalnik

Več podobnih tem