» »

So mobilni telefoni prisluškovalne naprave?

1
2
»

Pithlit ::

Grex: verjetno se zavedaš da so dilerju prisluškovali drugače... in ne tako, da so mu "neopazno" vklopili mikrofon na telefonu (o čemer govori novica)?

Bazne postaje s to novico nimajo nič skupnega. Teh po mojem nihče ne zanika... Saj bi rekel da se prosim dajmo omejit na to o čemer govori novica, a se bojim, da smo izčrpali argumente za in proti.
Life is as complicated as we make it...

Macketina ::

Se strinjam glede offtopica, ampak zasli smo ravno zaradi tega, ker nekateri (morda se najdes vmes) vztrajno trdijo/trdite, da to ne obstaja, da je to spet paranoicen S-T, da to itak delajo ne vem kje, pri nas pa ne... zato smo sli IMO v off topic, v stvari ki so splosno znane.

Torej zdej vemo, da se telefone da prisluskovati vsaj na par nacinov. Zdaj samo nekateri dvomijo/dvomite v to, da obstaja kaka oprema, pri kateri bi pri mobitelu na daljavo vklopili mikrofon.
Kar se mene tice, si to ze dolgo mislim. In IMO novica potrjuje in dokaze tko.

Glede na to da so pri vecini tehnologij ponesreci, slucajno in nehote vgradili kak backdoor, me vase pojmovanje ( tega utopicnega ) sveta niti ne zabava toliko.

darkolord ::

In IMO novica potrjuje in dokaze tko.

Aha, če je to dokaz, potem imamo tudi sodeč po novicah zelo trdne in nedvoumne dokaze, da vesoljci obstajajo, redno obiskujejo Zemljo in ugrabljajo ljudi.

grex ::

@Pithit: v tem primeru res ni šlo za oddaljen vklop mikrofona. Hotel sem le povedati, da v kolikor je zadeva tehnično dokaj lahko izvedljiva, ti bodo prisluškovali in kaznovali tudi za manjše prekrške.

Ja, ne bodo ti tega počeli zaradi tebe ampak vsaka manjša nemarnost, ki jo narediš, zahteva sodelovanje z večjim nemarnežem (=dilerjem), ki ga pa bodo prisluškovali.

Zato se mi zdi nenavadno, da vklop mikrofona ne bi prišel (oz. je že prišel) v uporabo za te manjše prekrške - ker bazne postaje stanejo precej denarja (več kot vklop mikrofona).

grex ::

@Darkolord: ne moreš primerjati linkov o vesoljcih in linkov, ki jih je dal Mathaii.

V prvem linku imate tudi par komentarjev na tisto novico, ki govorijo točno isto, o čemer se tu pogovarjamo.

Tle imam eno vprašanje sicer. Tiste nalepke, ki se dajo na telefon, ki začnejo utripati, kadar telefon pošilja/sprejema. A bi to bil dober indikator za te stvari? (ali je pošiljanje lahko v obliki kompresiranega falja, ki bi se prehitro poslal, da bi to kdo opazil)

1fris ::

@matthai
Če pa tega ne poveš na argumentiran način, pa lahko poprosim kakšnega moderatorja, da pogleda kako so tvoji prispevki v skladu s 1., 2. in 8. členom Pravil.

tale tvoj argument moči je prepričljiv :D

darkolord ::

grex: pri obeh stvareh so "najmočnejše" uporabljene besede "naj bi", "morda", "verjetno" 8-)

Kompresiran fajl? Valda

poweroff ::

Kolikor vem, se signal kodira samo med GSM aparatom in bazno postajo, od tam naprej pa potuje signal nekodiran. To je tudi ena točka kjer je možno prisluškovanje. So pa GSM "šifrirne" algoritme že kar nekaj let nazaj razbili in sicer na University of Berkeley. V glavnem, kar nekaj časa je eno južnoafriško podjetje prosto prodajalo takšno prisluškovalno opremo. Kasneje so jim prosto prodajo prepovedali.

Sem jih tudi kontaktiral in dejansko hočejo vedeti, če si law enforcement ali ne. 8-)

Darkolord: se strinjam, da je treba biti pri tehzadevah skrajno skeptičen. Ampak če pogledamo resnici v oči: tehnično to JE možno. In obstaja sodni dokument, ki govori o tem. To dvoje je vsekakor boj relevantno od "vesoljcev".

Bi si pa zadevo z veseljem ogledal v živo (in bil potem 120% prepričan), da.
sudo poweroff

Macketina ::

Hehe, enako. Piseva SOVI? >:D
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Začetek preiskušanja modela napovedovanja umorov

Oddelek: Novice / Zasebnost
313662 (2717) whatever
»

Zakaj v Kaliforniji ni bil sprejet zakon, ki bi prepovedal pretvarjanje?

Oddelek: Novice / Zasebnost
214331 (3083) poweroff
»

Kako nas nadzorna tehnologija v praksi brani pred teroristi

Oddelek: Novice / Varnost
313768 (2777) poweroff
»

Obnavljanje podatkov iz mobilnih telefonov

Oddelek: Novice / Zasebnost
146568 (5861) Macketina
»

Varnost tiskalnikov

Oddelek: Novice / Varnost
183824 (2712) nevone

Več podobnih tem