» »

hlajenje processorja!!!!!

hlajenje processorja!!!!!

rawwer ::

caw sem nov...

imam problem!! sem pobral program speed fan in mi kate da temp 2 ima 65 stopinj!! sem preveril še z drugimi programi in vec al manj je pokazalo isto!! Z kompresorjem sem spihal notranjost pcja lepo!! sem znizaw za 3 stopinje!! potem sem dodal 3 ventilatorcke!! sem znizaw se da 3 stopij!!
ok sem prisel na nekjer 60 stopinj!! to je se prevroce za procesor!! torej bi mogel kupit now hladilnik a ventilator saj newem!!
kaj mi predlagat da kupim! daw bi nekje do 10- 15000 sit samo da bi res ohladil dosti !! wsaj do 50 stipinj da bi prisel! me ne zamina do bo hladilnik al ventilaro lep vazno da bo cim vec ohladil in cim manj glasen!!!

pc je p4 3000 1024 rama !! matična pa nevem kko se klice zato vam bom prepisaw wse= mb asus p4p800s-x atx agp 8x 848p mch soc.478 agp 8x 2x ata100/66/33..............mislim da vi ste razumeli no.....!!

mi lahko kaj predlagate???

lp luka!!!!

asus ::

daj si naloži core temp beta pa poglej kakšne imaš temp ker speedfan rad laže,drugače pa 60c niti ni tok dost za p4 3.0ghz

rawwer ::

sem ze ja je isto kazala!! zdej mam tam 59 60 61 stopinj!!

kopriwa ::

Predvidevam da imaš Prescott procesor z 1Mb cache. Ti procesorji se kar na velko grejejo tko da temperature so kr realne. Če želiš nižje zamenjaj hladilnik, oz ne stori ničesar in se ne sekiraj zarad temperatur. Lahko probaš s kakšno termalno pasto (Artic Silver 5), na box hladilniku so ponavad slabše.

rawwer ::

aha ma ka m morem dat to termalno pasto? morem wzet dol uni ventilator ki gor pise intel??(uni ki vlece topel zrak vn!??
in kksen hladilnik da kupim?

kopriwa ::

Vzameš hladilnik s procesorja, odstraniš staro pasto tako s hladilnika kot s procesorja (uporabi kak alkohol ali aceton). Dobro obrišeš da je površina suha in enakomerno naneseš res tanko plast termalne paste z ravnim predmetom (stara kreditna kartica recimo). Daš hladilnik nazaj gor in to je to. Probaj kupit Artic Silver 5 pasto. Če bi šel rad v zamenjavo hladilnika poglej na Cool-pc

strumf666 ::

prescotti mislim, da se lahko grejejo brez nevarnosti do 85-90 °C tako da prav v strahu ti ni treba bit, škodilo pa ne bo, če boš procesor bolje hladil.
Member of OC-Lab Team
http://www.oc-lab.si/

rawwer ::

ja ben ma jz niism sigurn da mam prescotta

kopriwa ::

Downloadaj si program CPU-Z, zaženeš program in pogledaš prvi zavihek pod Tehnology. Če piše 90nm potem je Prescott, pogledaš še Cache pod L2 Cache in če piše 1024KB pol je 100% Prescott :P

Euro99 ::

Da nem odpiral nove teme bom kar tuki napisal svoj bleem...Imam p4 3.0GHz in je do petka prejsni teden delal brez problema...Pac sem se odlocil da mu ocistim prah v notranjosti in obrisem ventilarorcke po nerodni sem odstrani malce hladilne paste ostalo jo je se nekaj....Ko sem racunalnik pognal nazaj je 1-2 dni delal normalno potem pa se je njegova hitrost upočasnila in seveda začel se je resetirat...Mislim sem,da je pač zaradi hladilne paste in sem kupil novo seveda srebrne takšno kot sem imel zdej niso imeli zato sem vzel belo....seveda zbrisal staro dol in nanasel novo...Malo prej zalaufam računalnik v Biosu opazujem temparaturo, ki se je dvignila do 93°C in nato se je racunalnik varnostno ugasnil....Kaj bi lahko bil vzrok ??

Hvala za odgovore!
Lp!

p.s. ggdag sry k sem se vrinu v tvojo temo :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Euro99 ()

BoLhCa ::

Predlagamo ti, da za začetek če hočeš desetkice dobivat, si falil forum, najdeš pa ga na www.glasujzame.com oz. www.simpatije.com in tam piši "ulta-in" slog s temi tvojimi "w":\

Če bi rad pametnejše oz. sploh odgovore pa napiše lepo vse še enkrat seveda vsaj v približku slovenščine in brez "w", pa bo mogoče več zanimanja, k vsaj ne boš deloval neki slinov otrok...

Euro99 ::

Ok glede temparature me ne zanima več tist ker sem pozabu nazaj priklopit ventilator 8-O ;(( dober da nimam AMD-a...Ampak to glede paste pa me zanima če je kej škodljivo glede nanosa prevec oz neenakomerno ????

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Euro99 ()

BoLhCa ::

Pasta je u bistvu samo za mikropore pokrit, tako da ne pretiravat z njo.

BlackHole ::

Pasta je tam samo zato, da omogoče boljšo stično površino med procesorjem in hladilnikom. Torej, dokler ti v redu hladi, ni važno koliko je paste.
LP Marko

Dissection ::

Da ne bom odpiral nove teme... imam eno vprašanje..
dobil sem nov procesor amd 3700+ in ploščo asus.
Montiral sem orginal hladilnik, pa se mi zdi, da se ful preveč segreva... po dveh urah delovanja je bil hladilnik prav vroč, je to normalno?

drugače pa kire ventilatorje za ohišja priporočate, je vaćno kakšen je? imam namreč enga čist navadnega trenutno.. to je pa tut vse.

hvala lp

Dissection ::

aja po pol ure delovanja: t case temp: 60 core temp: 31
zmerjeno z programom core temp

BlackHole ::

Najbolj važno pri hlajenju je, da ti pride v ohišje dovolj svežega oz. hladnega zraka. Nekako enako ga pa mora it potem tudi ven. Tako da po moje imaš lahko en navaden hladilnik na procesorju, če imaš narejen dober "prepih". ;)
LP Marko

AndrewSmith ::

core temp: 31
Sej to je ql.Ce je cooler
vroc pomeni da je stik med
procom dober in svoje delo
opravlja kot mora;)
1)Venice3200/DfiUltraD/2x512UltraX-BH5/X800Xl/LG DVDRW/Seagate320Gb
2)3xTechnics1210MK5/FinalScratch/DJM600/SennheiserHD25/
2xProel15A@250rms/1xB&C 15"@750rms

Dissection ::

a je 36 je kul... zj je konstantno core 36...
drgač disk pa naj bi bil 34, ambient 37, cpu -128?
za disk,core,ambient(37),cpu so puščice dol, kljukca je samo pri temp1 40, in remote 44..
zmerjeno v speed fanu...
isto kaže drug program..

je vredu to ohlajeno.. ker so namreč dol puščice??

Baxxxter ::

je kul to ja. drugač pa mislim da če kaže puščica dol pomeni da temperatura pada. če pa je kljukica pa pomeni da je temperatura konstantna. nekako tako :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

intel i5 2500k visoka temperatura

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
152333 (1890) Janac
»

Q9300 + Mugen. temperature. Panika!!! (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
695727 (4167) batista
»

Odstranjevanje termalne paste

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
255539 (4648) Pyr0Beast
»

Temp. procesorja x2

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
211547 (1080) OrkAA
»

P4 3.0 Prescott, 104 stopinje -je to normalno?

Oddelek: Pomoč in nasveti
101198 (974) Daliborg

Več podobnih tem