» »

Q9300 + Mugen. temperature. Panika!!!

Q9300 + Mugen. temperature. Panika!!!

1
2
»

Urc ::

Spodaj so res 6 kotne matice ki pridejo original pritrjene v backplate (se ne vrtijo). Fora je da brez piljenja ni kompatibilno. Šravfa se zgoraj, z izvijačem ne moreš zategnit ker ne prideš zravn kot pri thermalright hladilnikih. Tako da moraš pilit + viličasti ključ od 6 (oz na tisto mero ko popiliš kupit, če res nimaš doma). Težko orodje ? Hmm, pila ki stane par €.

Pesimist ::

kaj pa ce sraufciger zvijem :P

Urc ::

Na to pa nisem pomislu :D Vendar dvomim da bo delovalo, ker je še tako malo placa med rebri in šravfom.

Pesimist ::

Ok sem instaliro orginalni cooler. Spoliro bazo cpuja z Artic silver 2 flash kitom. Moram cakat da se malo normalizirajo temperature.

Pesimist ::

Erm temperature so se hujse 52C idle in 0.96V ko je procesor v powersave lol. Po corah sledec po real temp pa minimum 46 48 46 46

Nej gre v PM vse skup. Bom nabavo ta backplate te pa dal nazaj mugena ki je btw. ravni spodaj. Kupo bom tudi pilico pa nad dusilkami spilo malo kovino da nebo slucajno nasedalo. Drugace pa ne naseda na dobenem vidnem mestu razen dusilke mogoce.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

Pesimist ::

Zgleda da se je zidlal v 48C pri 1.11V in zelo glasnih obratih :P. Torej celih 2C vec kot z Mugenom pa par 20dcb vec.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

PrimozR ::

Ja, par 20 dB, ja... Škoda da ni več Rolleyes smajlija. Perfekten za tukaj.

(če ne veš kaj hočem povedat, pri dobesedno paru 20 dB bi, neglede na temperature, zmontiral nazaj Mugena)

Pesimist ::

sorry no da sem pozabo smajla pa da si ti samo slovenac. (ce neves kaj mislim enostavni ignoriraj)

Drugace pa mugen gre nazaj, tokrat z drugacno orientacijo da se sploh nebo naslanjal vec na nic, boljso pasto in po navodilih namazano.

Nevem no pred dvema letoma je bilo v modi pasto namazati po celi povrsini tanko, zdaj ma artik silver v navodilih crtica cez procesor, Artic cool pa spukec na sredini procesora.
Je pa mozno da sem prvo mel prevec paste, zdaj z stock coolerojm premalo. Noja upam da bom trofo nekje sredino, ce pa ne pa je vsej tistji in malo bolsi performer. :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

PrimozR ::

Bom ignoriral. Glede smajlija, hotel sem dodati k svojemu postu.

Glede paste, mislim da so lajne in grahki namenjeni za n00be, ker so verjetno včasih imeli pol centimetersko plast čez cel proc. Takole se pač sama razporedi ob dobrem pritisku. Če sam na tanko namažeš IMO ni to nič narobe. Če sta obe površini enako ravni oz. enako ukrivljeni seveda.

Pesimist ::

Glede da sta za nobe so na overclockers testirali pa ugotovili da sta to vseeno najbolsi metodi tako da bo to tudi moja te.
Povrsini bi nej ble obe enako ranvo, samo nisme pa sigurni oz sigurno se je malo na dusilke naslanjal, ce pa je vseeno dovol stisno pa nevem.
http://overclockers.com/articles1529/

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

sash69 ::

pozdrav!

kolega si je nabavil q6600 box, pa ga malce skrbijo temperature procesorja ko je neobremenjen. prilozen programcek (od plate) mu je v winsih kazal 45 stopinj (idle). Predlagal sem mu naj poskusi hladilnik sneti in ga se enkrat gor rukne, pa mu je kasneje pokazalo celo 80 stopinj. (torej je najbrz jasno da se hladilnik ni dobro "usedel" na proc a ne?)
Zanima me predvsem kaksne so oz. naj bi bile temperature tega procesorja s stock hladilnikom idle in pa pod obremenitvijo? 80 stopinj se mi zdi malce veliko, koliko pa sploh prenesejo tej novejsi proci?
In pa se kaksne konkretne napotke za mozno znizanje temperature?Razen seveda...kupiti drug/nov cooler :) Sam sem mu rekel naj jutri skoci do Mlacoma in si kupi eno termalno pasto (prej je ni, saj jo je nekaj bilo ze na coolerju) in malce namaze procesor. Se kaj?

mesoreznica ::

Ja če je samo potegnil hladilnik dol in še enkrat gor brez da je očistil oboje in na novo namazal, ni čudno da so visoke temperature. 80° je preveč za proc. Naj se neha igrat z tem, kupit termalno pasto, očistit proc in hladilnik potem pa namaže znova in namesti hladilnik. Pa preverite če so vse štiri klipsne trdno na mestu in dobro držijo.

LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X

Pesimist ::

Nekaj sem bral diskuzijo glede coretempa in realtime ter dokumentacijo pa pravijo da se bolse zanasat na Distance to TJ max kot pa aktualne idle temperature saj baje doben neve ce so realne ali 45nm majo se najvecje probleme glede tega pri idle. Tak da samo ugibajo temperature kao.
Tak da cim vecji Distance to TJmax mas tem bolse je.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

Pesimist ::

alo decki. Danes sem instaliral Accelerota S1. U kaka tisina :) , anyway temperaturo graficne mi je zbilo iz 55C idle na 37C idle. Pod obremenitvijo pa gre samo malenkost gor, prej do 70C.

No nekaj me cudi. Stem se je tudi temperatura procesorja znizala na 32C idli iz 38-40 pri zaprti boxi, temepratura chpseta iz 39 na 35C. temepratura ohisja tudi neko malenkost.

Je to mozno, da mi je prej graficna drzala procesor visje al so spet senzorji v pizdi? Temperatura na posameznih jedrah je pa tudi padla za 1-2C napram prej sledeco po RealTempu 39,40,39,39. Ceprav avtor programa pravi da ti senzorji v jedrah niso nareti za monitoranje temperature in je napaka najvecja pri idle, ter se manjsa z visanjem temperature.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

gor13azd ::

danes sem nabavo q9300 - v idlu mam temp. 47 47 54 46 - stock cooler! - je to normalna temp za tak procesor=? prej sem mel e8200 pa sem mel cirka 10 stopinj nižjo temp!
gogi

Ted ::

2 jedri več pomeni praktično 80 - 100% več toplote. Štirijedrniki so pač vroči, jebat ga...
Mah...

Pesimist ::

skerim programom gledas? RealTemp ali kiri drugi? Cegledas z kerim drugim mas celo nizje kot jaz. Ce pa z realtemp pa priblizno tamtam z stock coolerom. Kaj ti pa HWmonitor pod CPUIN reporta?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

gor13azd ::

ja z real temp sem gledal te temperature - v pcprobe2(asus) pa mi kaže cpu 53 v idlu. cooler 2300rpm
gogi

Pesimist ::

Tak bi reko jaz sem tudi mel nekaj takega z stock coolerom kot vidis na vrhu. Drugace pa jaz mam se Asus plato pa tem temperaturam sploh nic nemorem zaupat.

HW monitor kaze temperaturo procesora 33-35C. Ko instalirall Asus probe ali AI suite pa naekrat ta temperatura skoci na 40C in negre vec dol. Neglede al znizam Vcore procesora cisto na minimum. Vedno je kot pribito na 40C. Edino temepraturo posameznih corov se ne spreminja. Zaj pa nevem ali ta AsusQ aktivira se kaki chip pod procesorjem ali blizu tega ki dodatno greje vse ali kaj za vraga je to.

batista ::

Da v tole temo napišem. Imam scythe infinity in slabe temperature zato sem si nabavil thermalright bolt-thru-kit če bo kaj pomagalo. (nekaj bi govora o tem tule...)U bistvu me sam to zanima če je treba dat kaj aj umes med pritrdilnim mehanizmom in plato? Tam ko pride šrauf skozi. Baje se da kao neke washerje, je to nujno? sem jih pozabu naročit zraven kita grrr

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: batista ()
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Temperature v računalniku

Oddelek: Strojna oprema
243031 (2810) _kuhi_
»

Pregrevanje procesorja

Oddelek: Strojna oprema
201367 (921) matejmesar
»

CPU cooler

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
442192 (1736) axee
»

Q6600 temp

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
412472 (1275) axee
»

Pomoč pri navijanju q6600

Oddelek: Navijanje
394862 (2697) alexa-lol

Več podobnih tem