» »

pošiljanje maila preko Siola ne dela sploh

pošiljanje maila preko Siola ne dela sploh

Crimson_Shadow ::

Mam zelo čuden problem, da mi z siolovega mejla (tako z brskalnikom kot tudi skozi Express) sploh noče poslat mejla. Mejle še vedno lahko dobivam na siolov mejl, poslat pa ne morem nobenega. Gmail mi dela! Tako direkt iz Firefoxa kot tudi z Outlook Expressom.

Tudi bratu mejlov sploh noče poslat (preko prenosnika, ki je povezan na Linksys z DHCP-jem). Dobiva jih lahko še zmeraj, poslat jih pa sploh ne more. No, gmail mu seveda dela, službeni in še en drug s slovensko domeno pa sploh ne. Velja za pošiljanje mejlov.

Ko mojo mašino povežem direkt na Sagema in probam Siolov mejl .... pošiljanje dela! Ampak pazite to, predenj sva dobila tega Sagema (duo paket), je pošiljanje mejlov iz Sioloa, kot tudi bratovih accountov delovalo! Od približno takrat naprej pa mi pošiljanje preko Siolovega accounta sploh ne dela več.

Direkt mi dela, ko pa je povezano preko Linksysa pa pošiljanje ne dela. Probal sem že vse mogoče v nastavitvah routerja ampak pošiljanje preko Siol računa dela ne sploh. (kot tudi bratu ne).

Nakar vidim v Linksysu nastavitve za static routing. Vendar mi ni najbolj jasno kako bi lahko en račun (Siol) to tako motilo, medtem ko druge aacounte to sploh ne moti (Gmail, Hotmail)?

Gateway (Linksys) mam na 192.168.1.1, moja mašina je na x.x.x.25, bratov prenosnik pa na x.x.x.100 preko DHCP-ja. Zdaj pa me zanima, ali ima tudi v primeru, ko je vezava

internet >> Sagem >> Linksys >> oba računalnika

tudi Sagem vmesnik kak ip naslov?

Kaj za vraga je sploh narobe, da mi ne dela SAMO pošiljanje pošte iz Siolovega računa?

Sem preveril s "telnet mail.siol.net 25" pa mi kar lepo javi "ESMPT server ready" Sem zaprl okenski firewall, pa tudi to ne pomaga???

Nastavite za siolov e-mail mam pravilno nastavljene.

pop.siol.net | 110
smtp.siol.net | 25

Ni mi jasno zakaj mi v primeru, ko uporabljam Linksysa (Sagem kot bridge za ADSL) pošiljanje mejlov iz siol računa ne dela. Iz Gmaila, angleškega Yahooja in hotmaila, mi pošiljanje dela, iz Siola pa niti pod razno? :(

In to velja tudi v primeru, če probam webmail preko Firefoxa ali IE6. Preprosto ne gre! ;(( Niti to ne pomaga, da sklopim DHCP na Linksysu.

Če dam za router kar Sagema (in odklopim Linksysa) in samo popravim IP za mojo mašino, potem pa mi pošiljanje iz Siola dela. WTF? Kaj za vraga se sploh dogaja???

Pa ne pisat, naj vržem Linksysa v smeti, ker Sagem F@ast 3344 ima milorečeno obup dokumentacijo, kako sploh redirektat port.

Recimo za primer, da hočem redirektat port 2055 TCP in 2075 UDP na mojo mašino. Kaj je sploh potrebno naredit v tem je*** Sagemu, da bo dotični progam pravilno delal?
We create worlds

amigo_no1 ::

Kaj pa preko email.si (v Outlook Expressu) ti pošlje/sprejme mail (za test ga lahko pošlješ sam sebi) ?
Klik

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

Duhec ::

Poklič na 080 1000, povej uporabniško ime in naj fantič preveri, če so ti kaj blokirali. Navadno zaradi kakega trojanca ali črva, ki se širi navzven in dela promet. Pa na Siolu kar avtomatsko blokirajo pošiljanje.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Email, kje se hranijo kopije,ali se lahko preuredi vsebino emaila

Oddelek: Pomoč in nasveti
374726 (4059) Besna Glista
»

Sinope 568 in wireless

Oddelek: Pomoč in nasveti
2147748 (25170) Spajky
»

Novi SIOL-ovi "komunikacijski prehodi" (gateway-i) SAGEM F@st™3344 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Omrežja in internet
15543885 (19425) imallears
»

IIS se obesi

Oddelek: Izdelava spletišč
81047 (912) pivmik
»

Siol does it again (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
16317009 (17009) Bakunin

Več podobnih tem