Forum » Omrežja in internet » Povezava modem-računalnik
Povezava modem-računalnik
Mitch ::
Zdravo!
Kolega ima internet pri T-2 (dinamični IP) in se je odločil, da si poleg že dveh računalnikov priklopi še tretjega v svoje kletno stanovanje. Ker si je kabel speljal sam, sem nekako posumil v konektorje. Te sem na eni strani ponovno stisnil na kabel. Sedaj se v opravilni vrstici več ne pokaže ikona dveh računalnuikov s klicajem ampak ista ikona brez klicaja. Sedaj me zanima, če je to dovolj velik "argument", da so konektorji pravilno skrimpani ali pa to ni nujno. Problem je v tem, ker računalnik ne dobi dinamičnega IP-ja. Ker vem, da T-2 nudi samo dva, smo prenesli enega od gornjih dveh računalnikov v klet in probali z novim kablom, ampak kljub temu ni delovalo. Nobeden od treh računalnikov ni vtaknjen v LAN4 port, ki naj bi bil rezerviran za televizijo.
Ali mislite, da je problem v kablu, ali gre za programsko težavo?
Hvala!
Mitch
Kolega ima internet pri T-2 (dinamični IP) in se je odločil, da si poleg že dveh računalnikov priklopi še tretjega v svoje kletno stanovanje. Ker si je kabel speljal sam, sem nekako posumil v konektorje. Te sem na eni strani ponovno stisnil na kabel. Sedaj se v opravilni vrstici več ne pokaže ikona dveh računalnuikov s klicajem ampak ista ikona brez klicaja. Sedaj me zanima, če je to dovolj velik "argument", da so konektorji pravilno skrimpani ali pa to ni nujno. Problem je v tem, ker računalnik ne dobi dinamičnega IP-ja. Ker vem, da T-2 nudi samo dva, smo prenesli enega od gornjih dveh računalnikov v klet in probali z novim kablom, ampak kljub temu ni delovalo. Nobeden od treh računalnikov ni vtaknjen v LAN4 port, ki naj bi bil rezerviran za televizijo.
Ali mislite, da je problem v kablu, ali gre za programsko težavo?
Hvala!
Mitch
jan01 ::
Ce imas na voljo le 2 ipja, hoces pa imeti 3 racunalniku, bos potreboval router. Ne skopari pa kupi dobrega za 20k(linksys wrt54gL || asus wp500g premium || buffalo whr54gs in NIC drugega).
Ja saj bo kolega ziher nabavil ruter, samo me zdaj zanima, če je kabel dobro skrimpan skupaj, če v orodni vrstici ne pokaže ikone brez klicaja? Pa obe lučki (na modemu/switchu in mrežni kartici) svetita zeleno...
LP in hvala!
Mitch
LP in hvala!
Mitch
Supervisor ::
Raje naj da kakega jurja več pa si kupi res dober router.... Npr.
Ni nujno da je kabel dobro skrimpan...če ni klicaja, najbolje da si sposodiš kje tester...
Ni nujno da je kabel dobro skrimpan...če ni klicaja, najbolje da si sposodiš kje tester...
Smith & Wesson - the original point and click interface.
A ne pomeni to, da če lučki svetita zeleno in mrežna povezava nima rumenega klicaja, da je povezava računalnik - switch/router OK?
Aja, pa on ne rabi brezžičnega routerja, žični mu bo čist zadostoval saj je "tanek" na financah...
Hvala!
Mitch
Aja, pa on ne rabi brezžičnega routerja, žični mu bo čist zadostoval saj je "tanek" na financah...
Hvala!
Mitch
harvey ::
Če ima dinamični IP ne potrebuje niti routerja.
T-2 nudi 2 (dva) IP naslova za STATIČNI IP. Dinamični ni ovira! Pri kolegu sem brez težav videl delovati 3 računalnike priključene na switch. Res pa je, da ima T-2 svoje trike pri priklopu na tisti VDSL modem. Točno v kateri port ima vklopljen switch se sedaj ne spomnim. Mora pa biti točno tako kot je določeno, ker ti potem ne delujejo TV, telefon in internet tako kot je treba, če ni vklopljeno v ustrezni (predpisani) port na modemu.
Klic na njihovo pomoč marsikaj razjasni, kot pa tule brati neko hudo pametovanje....seveda pa je potrebno biti prepričan, da kabli štimajo.
edit:
sem gledal na njihovi strani FAQ pa je zmeda gleda števila IPjev. Tako da klic na njihovo pomoč bo razjasnil vse.
T-2 nudi 2 (dva) IP naslova za STATIČNI IP. Dinamični ni ovira! Pri kolegu sem brez težav videl delovati 3 računalnike priključene na switch. Res pa je, da ima T-2 svoje trike pri priklopu na tisti VDSL modem. Točno v kateri port ima vklopljen switch se sedaj ne spomnim. Mora pa biti točno tako kot je določeno, ker ti potem ne delujejo TV, telefon in internet tako kot je treba, če ni vklopljeno v ustrezni (predpisani) port na modemu.
Klic na njihovo pomoč marsikaj razjasni, kot pa tule brati neko hudo pametovanje....seveda pa je potrebno biti prepričan, da kabli štimajo.
edit:
sem gledal na njihovi strani FAQ pa je zmeda gleda števila IPjev. Tako da klic na njihovo pomoč bo razjasnil vse.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: harvey ()
Saj v tem je ravno problem! Kako se prepričati, da kabli štimajo! Ne poznam nobenega, ki bi imel kakšne testerje za kabel, z multimetrom pa ne gre, ker sta priključka v različnih nadstropjih...
LP,
Mitch
LP,
Mitch
SasoS ::
klicaj samo pomeni da mrežna ni dobila IPja, konektorji so (najbrž) ok.
če hočeš sprobat, releasaj ip na enem od računal ki je na netu in renewaj na temu spodaj.
če hočeš sprobat, releasaj ip na enem od računal ki je na netu in renewaj na temu spodaj.
IgorGrozni ::
ASUS pri MB nudi SW za test LAN kablov:
AI NET2 aka Marvell Virtual Cable Tester
poGooglaj, ali poMulaj ali ?
AI NET2 aka Marvell Virtual Cable Tester
poGooglaj, ali poMulaj ali ?
No, da vam povem kako se je zgodba razpletla...
V nedeljo sva pri kolegu še enkrat skrimpala konektor na strani switcha (že pred tem na strani računalnika). Lučka na switchu sveti zeleno (check), lučka na mrežni prav tako (check). Winsi prav tako ne butnejo tiste ikone dveh kompov z klicajem (check). Se probamo povezati na net - ne deluje (bummer)! Probamo še z Linuxem (Ubuntu) in spet isto sranje (mrežna ne dobi IPja). No in na koncu, čisto iz obupa probava še Dr. No-jevo metodo: Kolega gre do jaška, kjer ima napeljan UTP kabel iz zgornjega štuka in ga zažne vlečt sem ter tja. Nekam skeptičen grem še enkrat probat štartat net in glej ga zlomka, zadeva deluje. In povrhu vsega, mu delujejo vsi tri računalniki istočasno, prek treh dinamičnih IPjev! Pa skoraj vsi na tem forumu meljejo, da T-2 podeljuje le dva dinamična IP-ja.
Meni ni več čisto nič jasno...
LP,
Mitch
V nedeljo sva pri kolegu še enkrat skrimpala konektor na strani switcha (že pred tem na strani računalnika). Lučka na switchu sveti zeleno (check), lučka na mrežni prav tako (check). Winsi prav tako ne butnejo tiste ikone dveh kompov z klicajem (check). Se probamo povezati na net - ne deluje (bummer)! Probamo še z Linuxem (Ubuntu) in spet isto sranje (mrežna ne dobi IPja). No in na koncu, čisto iz obupa probava še Dr. No-jevo metodo: Kolega gre do jaška, kjer ima napeljan UTP kabel iz zgornjega štuka in ga zažne vlečt sem ter tja. Nekam skeptičen grem še enkrat probat štartat net in glej ga zlomka, zadeva deluje. In povrhu vsega, mu delujejo vsi tri računalniki istočasno, prek treh dinamičnih IPjev! Pa skoraj vsi na tem forumu meljejo, da T-2 podeljuje le dva dinamična IP-ja.
Meni ni več čisto nič jasno...
LP,
Mitch
'FireSTORM' ::
sprašuješ če je konektor lahk problem če ni dobro gor namontiran
logično...
vzame svoje stare slušalke, prereži kabl, olupi in probaj tko čist malo skup dat...se kaj sliši? al bol hrešči?
potem pa nazj dobro skup kabl spoji in bo spet vse normalno...
glede teh skeptičnih rešitev je pa tko...
jaz sem bil v petek pri enemu, k mu net ni delal, v bistvu, lahk je skakal po netu(po nekaterih straneh)
nič pa ni mogel downloadad al uploadat
probam vse, eno drugo tretjo, celo drugo mrežno, za katero ugutovim da ji par pinov majnka
no potem pa probam nekako "usposobit" integrirano(v biosu bla vkloplena vse)
ampak ni šla, in iz obupa mal pocukam in strosim integrirano mrežno...in net je delal
sicer pa glede dinamičnih IPjev na t2, poklič gor na t2 al pa jim mail pošli :P
nevem zakaj bi sam 2 dinamična IPja ti ponujal...za mene je to glupost
logično...
vzame svoje stare slušalke, prereži kabl, olupi in probaj tko čist malo skup dat...se kaj sliši? al bol hrešči?
potem pa nazj dobro skup kabl spoji in bo spet vse normalno...
glede teh skeptičnih rešitev je pa tko...
jaz sem bil v petek pri enemu, k mu net ni delal, v bistvu, lahk je skakal po netu(po nekaterih straneh)
nič pa ni mogel downloadad al uploadat
probam vse, eno drugo tretjo, celo drugo mrežno, za katero ugutovim da ji par pinov majnka
no potem pa probam nekako "usposobit" integrirano(v biosu bla vkloplena vse)
ampak ni šla, in iz obupa mal pocukam in strosim integrirano mrežno...in net je delal
sicer pa glede dinamičnih IPjev na t2, poklič gor na t2 al pa jim mail pošli :P
nevem zakaj bi sam 2 dinamična IPja ti ponujal...za mene je to glupost
Those penguins.... They sure aint normal....
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | WRT54 GL v1.1 noče dobit IPjaOddelek: Omrežja in internet | 1112 (996) | Pro_moted |
» | Noče se mi povezat na internet preko mrežne in kabla v xpOddelek: Omrežja in internet | 1422 (1422) | Lisiček |
» | SwitchOddelek: Pomoč in nasveti | 1768 (1428) | amigo_no1 |
» | T-2 in Wireless routerOddelek: Omrežja in internet | 12684 (12216) | iro |
» | Switch ali router???Oddelek: Omrežja in internet | 3694 (2688) | Ursus |