» »

AXP 1600+ in moj novi vodni blok

AXP 1600+ in moj novi vodni blok

morphling1 ::

Po dolgem casu spet malo postam na s-t.
Vceraj sem dobil nov cpu Athlon XP 1600+ in ga seveda takoj vstavil v mojo staro dobro Abitko KT7a raid v1.1 in zadeva se je bp. zbudil (bios imam ver 64). Za hlajenje sem uporabil moj novi blok ter kot ponavadi sel takoj navijat. Uspelo mi ga je 100% stabilno naviti na 1620Mhz pri voltazi 2.1V .Temp ki jih imam pa so 35°C pri 100% Seti obremenitvi ter 1 do 2 stopinji vec ce uporabim programcek Toast ki najbolj prikuri cpu, temp. vode je 22°C . Zadeva leti , recimo seti paketek mi naredi v 3 in pol urah , in se zanimivost memory bench v Sandri mi vrze 740/750 Mb/s , kar posteno za sdram ki btw dela na 154 Mhz vse na full.
Se slikca bloka:
Slika1
Slika2

(popravu slike na povezave - nekateri imamo pač manjšo ločljivost zaslona in gre na živce, ko moreš ob branju scrolat levo in desno)
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)
  • spremenil: TESKAn ()

krucymucy ::

Glede seti-ja! to je bla text verzija...right???

morphling1 ::

Ja seveda text verzija, pa ce katerega zanima se op.sistem w2k SP2
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

krucymucy ::

Vprašam, ker men je naredu ta zadnji paketek v 3h in 34 minutah!!!!
Proc pa TB 1.33@1.55

morphling1 ::

To je pa full hitro, vcasih se najde sicer kak paket ki ga zelo hitro zracuna, pri meni je 3.5h zdaj nekako povprecje, prej ko sem imel navitega TB na 1560 je bilo to okoli 4.5h. A imas mogoce ddr, ali pa zelo visok fsb (seti je najbolj odvisen od tega)? Drugace imam pa seti bench paketek , ki ga lahko oba zracunava potem se pa vidi koliksna je prava razlika saj bi oba racunala isti paket.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

branko_bm ::

Vodno hlajenje se mi je do predkratkim se zdela zelo huda stvar (saj bi verjetno tudi bila ce bi imel temp vode nekje 10 st, ali pa ce uporabis peltier)
je pa malo draga zadeva 12k za bakren blok, pumpa, nekaj malega za ostale zadeve... (no saj gre) in se nekaj malega domacega dela in casa je potrebno, je tudi dokaj nerodno za prenasanje, je pa zato zelo tiho in ucinkovito

no omislil sem si zalmana 6000cu, ker kao ni casa za vodno (bo v poletnih pocitnicah - upam vsaj, pa se boeingovih bakrenih blokov se za 1x ni dalo dobit)

rezultat pa je zelo dober in to pri privitem ventilaturju - se pravi pri tihem sistemu (xp 1700+ @ 1644mhz dalje povejo slikice, pri eni mam malo odprto oknu pri drugi pa je v sobi 21 st in racunam setije)




ce racunam na 1680mhz zracuna seti paketek v 3h in 15min

burekar ::

morphling:
Zakaj je pa tak vroč procesor? A nisi enkrat napisu, da je mel TB 1200 navit na ne vem kolk točn max temp. 35°C? Mal se mi čudn zdi, glede na to, da naj bi bil nov blok dosti boljši plus to, da se XP-ji manj grejejo.
"The last 29 days of the month are the hardest."
- Nikola Tesla

morphling1 ::

35°C je vroc procesor? Takrat sem imel temp vode okoli 19°C kar je 3°C nizje kot zdaj, pa na termo sondi imam malo termalne paste zaradi cesar bolj natancno bere. Btw overclockan in overvoltan Xp ima v mojem primeru odda max 105W toplote, Tb 1550 @ 2.1V na katerem sem nazadnje testiral pa 117W, razlike je ~11% , bom pa se enkrat testiral moj stari blok, da vidim a prihaja do razlike pri merjenju temperature ali desinga vodnega bloka. Nisem pa rekel da bo ta blok dosti boljsi, saj ne more biti saj je ze stari bil bakren in zelo dober.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

krucymucy ::

Ja mam ja DDR in visok FSB - 155MHz!!!

morphling1 ::

Burekar, sem tudi sam postal malo sumljiv in sem dal blok dol in ugotovil da ni najbolje sedel na cpu-ju , tako da sem se enkrat tenko namazal AS zategnil blok in trenutno imam pri 1628Mhz in 2,1V , 29°C pri 100% seti loadu torej padec za 6°C , thanks da si me opozoril ceprav tudi 35°C ni veliko je pa 29 bolje ane.

Krucymucy tu je link Seti benchmark naredi ta paketek pa povej koliko casa ti racuna, brane_bm ti lahko naredis enako.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

zile ::

branko_bm: a te temperature maš ti zmerjene ob 00:00 pri odprtem oknu. Kakšna je napajalna napetost procesorja ? A mogoče veš kodo procesorja (npr:AGOGA, druga vrstica pa se začne s črko y) ?

Lp

branko_bm ::

nimam nic odprtega okna (okno sem odprl le ko sem ga navil na 1690mhz) lahko pa vklopim vse vente na ful in ga navijem na 1670 in dela stabilno pri zaprtem oknu (pri 1680 zablokira na zacetku oz koncu setija), drugace pa Vaskotovo vodno hlajenje ohladi v moji kisti xp-ja na 32 st 1680mhz racunanje setija (5min))

sedaj imam vse ventilatorje na minimum (tudi va napajalniku imam vezan en uporcek - da se ne dere) frekvenca 1622mhz racunam setije, temp proc 37, obrati na zalmanu so 1962 RPM (tako da poslusam tisino), ce izklopim seti pade temperatura na 33st C (v sobi je 20 - 21 st C), poleg zalmana je se en ventilator 8*8 cm ki ne belezi obratov (ce ga odstranim se temp povisa za nekaj stopinj 3-4)

Malecky ::

Jaz sem pa vodno podrl dobil sem pa KR7A in 1700+ :D



To je Sandra 2002 CPU je na 1.85V RAM na 2.85V pa najhitrejši settingi. Komaj čakam da sestavim vodno, pa nardim Vmod/Vmem.

morphling1 ::

Si imel pa sreco z cpu-jem, katero kodo imas,btw sandra 2002 pro memory rezultati so bolj za pokazat niso pa realni, zato folk se vedno uporablja starejso verzijo Sandre za ta bench. Kaksne imas tam rezultate?
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Malecky ::

stepping je AGNGA Y narjen v 50 tednu, zbudi se pri 1823mhz, rabim več voltaže package je pa zelene barve in ne rjave.


tole je pri 163mhz FSB, ker na 165 ni popolnoma stabilno. bom že spedenal sam RAM rabi 3V!!!

zile ::

Sweet, povej ko boš mel oba voltage moda. Pa kako jih boš naredu

Bane_ ::

Telebajsek: mene sam zanimajo nastvaitve v tvoji maticni plati mam isto KR7A pa me zanima ce si ze kaksne dobre pogruntov! Sej pis mi na moj mail!
Pa da ga izradim sa čekičem za intel pa se to ne pomaga!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Bane_ ()

Malecky ::

P.S. Mogoče bo še članek o optimizaciji KR7A (Raid) pa se bom poglobil v vse sam jaz jo moram še spoznat pa modifikacije nardit.

Wolverine ::

morphling1: v cem je fora, da ti dela Athlon xp na tej plati(abit kt7a-raid)? A ni blo o tem veliko govora,:| da te plate ne podpirajo Athlonov xp?
Wolverine-entertaining special effects masterpiece:)

zile ::

Fora je da se včasih ne prižge oz ni slike. V takem primeru, samo resetiraš računalnik.

kuglvinkl ::

KT7A V1.3 deja z Xp-ji. Nižje ne. Pošiči post med mojimi temami.
Your focus determines your reallity


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

zima je zakon za podirat oc rekorde

Oddelek: Navijanje
382111 (1204) schurda
»

SETI@Slo-Tech (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Slo-Tech
1257938 (5691) d0rK
»

OMG cez 2Ghz .. (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
604270 (2765) Boško
»

Nov test

Oddelek: Novice / Nova vsebina
271880 (1880) morphling1
»

Primerjalni test blokov KONCAN

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
191373 (850) Sergio

Več podobnih tem