» »

prenosnik 24/7

prenosnik 24/7

profii ::

odločam se za nakup prenosnika vendar sem skeptičen v vzdržljivost le teh. zanima me kako je z prenosnikom ki je užgan na dan minimalno 15ur. ste kdaj opazili kakšne težave? kaj najprej odpove?

L.P.

dxx ::

Vse to koliko časa bo prenosnik deloval brezhibno je odvisno od sreče, dela ki ga bo opravljal, ravnanja z njim, kvalitete.

Če misliš kupiti prenosnika za tako rabo, ti svetujem da ima garancijo tri leta(ponavadi se da doplačat), in da je prenosnik kvaliteten(tu odpadejo tronoti, acerji in podobne zadeve), kar pomeni da bo imel varčen(hladen) CPU, vzdržljivo baterijo(zadnje čase na veliko odpovedujejo),in dovolj rama za nemoteno delo(manj škrtanja po disku).

Tako, na take stvari bi JAZ bil pozoren če bi kupoval prenosnika za 24/7, ti se odloči po svoje.
Vedi pa da če računalnik ne rabi biti nujno prenosen, boš z namizno rešitvijo zelo poceni skoz prišel, in ponavadi je še bolj ergonomična za delo. Za prenašanje podatkov si kupi rajši malo slabši prenosnik, za delo 24/7 pa eno kištico za 50k, sicer pa kakor hočeš.

profii ::

nekako ne vidim smisla kupovat nov pc. če laptopi niso primerni za resno delo potem bom kar obržal zdajšni pc. razmišljam da bi si kupil dlančnik (za wlan na faxu, prebiranje dokumentov itd.). na laptopu bi tudi pogrešal tv-tuner. tako da bom verjetno ostal na tem računalniku. prenosnika bi si kupil bolše kvalitete, saj bi bil skos na poti.
kako je pa s temi tamalimi prenosniki ki? so tisto bolj igrače?

amigo_no1 ::

Tudi če prenosnik crkne, imaš tole:
Garancijska doba - zanimivo za marsikoga

Nakup ene kište z P II ali P III v rangu do 800 Mhz in 512 Mb rama z velikim diskov in grafično kartico ranga Nvidia riva tnt2 (32mb rama ; pasivno hlajenje)) ti bo ravno tako dobro služila za "server" (mula & torrenti :D )

dxx ::

Tudi če prenosnik crkne, imaš tole: tole


Ni se preveč dobro zanašati na garancije in take zadeve. Ko kupim eno stvar pričakujem da dela brezhibno do garancijskega roka in še kaki 2-3 leta čez ta rok.
Kaj ti pomaga da ima katerikoli artikel več let garancije če je potem vsak mesec na servisu?
Saj ne pravim da zdaj pa notesniki na veliko crkujejo, vendar za uporabo 24/7 pa mislim da niso namenjeni.

Lahko pa obdržiš trenutni PC, in si nabaviš en dokaj ugoden prenosnik, da ga boš lahko nosil okoli. Vzdržljivost prenosnika(baterija), je kar premosorazmerna s ceno-> varčnejši je prenosnik, dražji je.

IceIceBaby ::

Meni HP nx6125 laufa minimalno 15 ur na dan, včasih pa tudi po več dni skupaj (pustim čez noč kak download ali defrag itd). Od tega je vsaj 8 ur na dan v aktivni uporabi ostalo pa samo idla ali pa vrti kak film, glasbo, downloada maile in podobno. Veliko ga tudi prenašam in premetavam v avtu, na vlaku, v nahrbtniku...Sicer je star šele 10 mesecev ampak zaenkrat še ne kaže znakov utrujenosti.

Je pa dobro kupiti računalnik z dobrim hladilnim sistemom. Mojem sicer cca 50% časa laufa ventilator, ampak na minimalni hitrosti. Pri Applih se ventilator oglasi samo pri dolgotrajnih obremenitvah. Verjetno je tudi pri kakšnih IBMih podobno.

Tako, da lahko prenosnika brez skrbi uporabljaš za 24/7 delo. Samo kupi nekaj spodobnega.

bond007 ::

Meni poceni tronote laufa 24/7. Res da ponoči ni na polno obremenjen - uglavnem torenti, ampak čez dan pogosto zaigram kakšno igro in aktivo uporabljam prenosnik praktično cel dan. Upam, da mi ne bo crknil - star je 2,5 meseca. Time will tell>:D .

profii ::

gledu sem za sonyi ker niso glih najceneši, dokaj dobre sposobnosti za svoj dnar, majo že serisko veliko rama (2gb), dobr ekran in dober design. verjetno bom res obdržal zdajšni računalnik in z prenosnikom počakal kakšne pol leta. upam da pridejo kmalu kakšni telefoni z Wlanom da bo za silo internet v žepu.

XS!D3 ::

Wlan mislm da ma P990 od telefonov, uprašanje pa je uporabnost le tega in vzdržljivost baterije, drgač sm meu Qteka 9090 k ma WLAN, pa je drač kr ql zadeva, edin mal velk je za okol nost, P990 pa je pomoje bolj handy.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Padanje prodaje osebnih računalnikov traja že rekordno dolgo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Rezultati
11630286 (26031) jype
»

apple ali pc (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6911133 (9011) m0LN4r
»

Računalnik se ne prižge

Oddelek: Pomoč in nasveti
397642 (7235) Marilyn
»

Nakup prenosnika do 200.000 SIT

Oddelek: Kaj kupiti
404391 (3683) Jan987
»

Kateri prenosnik? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
705645 (4599) kingkong

Več podobnih tem