» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

«
1
2

kix ::

Torej odločitev je padla!
Kupil bom prenosnika in pika!
Toda kakega. Imel sem v ožjem izboru nekaj modelov!
1. NEON G556 PENTIUM M 1.8 GHz čisto spodnji na http://www.lancom.si/Ponudba/Prodajni_p...
2. Tronote
http://www.com-shop.com/article.asp?Art...
3. tronote
http://www.com-shop.com/article.asp?Art...

Prvi je sicer raketa sam me moti ker nima wifi in bluetooth integriran ter ima samo dva usb ja (jaz mam pa eksterni disk, pa fotoapatat, usb ključek....)!
Sedaj bolj niham med drugima dvema. Povejte mi ali je 15,4 ekran bolj požrešne narave glede grafike in baterije? A vzet večji ekran?

Če bo prenosnik več priklopljen na elektriko pol boljše, da vzamem kar 17 inčnega. Sam me moti ker so vsi brez centrino tehnologije. Je gretje res tak hud problem pri p4 procesorjih?
Kaj "atlonov" se za prenosnike res ne kupuje in zakaj ne?
Integrirana grafika - zakaj ne?
Kaj pa glede kakovosti matrice - wxga, sxga+... kaj naj tu gledam? Ali se na takih resolucijah sploh da gledat?

Vem da je veliko vprašanj sam prosim vas odgovorite mi!

Hvala!
Kix

mitjaje ::

Pozdravljen:

1) Grafika:
Grafika je pomebna ali pač ne, tako kot pri namiznem računalniku... Torej če boš igral najnovejše igre in boš želel imeti solitno sliko, potem moreš vsekakor vzeti ati radeon mobility od 9600 dalje ... Če pa iger ne misliš igrat, potem pa pride vpoštev tudi kakšna integrirana grafika, cena pada za cc. 30k SIT. Sam ti osebno predlagam raje kakšno šfoh grafiko od ati-ja in sicer, ati mobility 9000 ali 9200, ki niso integrirane, kar posledično pomeni, da ti ne žere sistemskega rama, saj ima grafična svoj memory.

2) Resolucija:
Resolucija je popolnoma odvisna od človeka do človeka... Nekateri ljudje imajo radi manjšo resolucijo nekateri pač večjo ... Pri prenosniku, resolucije ne boš mogel spreminjat, sej bo slika v vseh ostalih resolucijah, ki so na voljo meglena in ne ostra ...

3) Procesorji:
Popolnoma odvisno je, za kakšen namen boš uporabljal prenosni računalnik. Ali bo to za nadomestilo namiznega in ga ne boš prenašal, potem pride v poštev tudi kakšen P4 ali AMD..., če pa misliš uporabljati prenosnik pretežno za prenašanje naokoli po svetu, pol pa tu ni oklevanja... v poštev pride samo PM procesor.
Če boš imel prenosnika večino časa na štromu, potem je vredu tudi P4 in ne rabi biti PM. Kar se tiče pregrevanja: Je res, da se prenosnik mnogo bolj pregreva z P4 kot z PM. Sicer mislim, da to niti ni tako moteče ... Tudi ventilator dela ves čas, kar pomeni, da se sliši tudi brenčanje ventilatorja ... itd.
Zakaj ne mobilnih AMD-ovih procesorjev, zadeva je zelo preprosta: Procesorji ne dosežejo takšne moči in seveda porabijo dosti več energije, kar posledično pomeni, da prenosnik zdrži brez napajanja 2h, pri centrino tehnologiji z PM pa 4h!

PS: Glede na to, da si se odločil kupiti prenosnik od comtrona, ti raje predlagam, da obiščeš trgovino so-doo.si in si tam izbereš prenosnika. Po mojem mnjenju enako veliko reskiraš, s tem da boš tam imel boljšo ohišje, znamko HP, boljšo sledilno ploščico in boljšo tipkovnico. Mislim da so tudi akomulatorji za kar nekaj procentov boljši in življenjska doba le teh je dosti večja kot pri comtro-prenosnikih...



Predlogi:
-Pavilion zt3462EA tega imam jaz in dela več kot odlično!!! Resolucija je 1280x800 in je kar nekaj večja od prenososnikov z 1024x748 (nekaj takega), za moje pojme, je zame ta resolucija odlična, ker 1400x??? prevelika resolucija za moje pojme. Grafika je glih toliko pač, da ni integrirana in ima svoj ram pomnilnik... Ne smemo še pozabiti BW zaslona (izgleda tako, kot da bi bil ekran steklen ... oz plast stekla preko, kar da ekranu dosti večji kontrast)
-Pavilion zd8020: Odličen prenosnik za nadomestilo namiznega domačega računalnika (baterija bi zdržala cc. 1h brez napajanja). Grafika kot sam vidiš je idealna za igranje iger (Ati radeon x600 mobility)...
-Presario nx7010: Prenosnik zelo podobenj mojemu, s tem da je iz prodajnega programa bussnes, moj pa home producte..., kar pomeni, da je zadeva še bolj kompaktno skupaj zgrajena... (ohišje bolj trdno, vloženi boljši materiali itd.)-glej onega z 1leto garancije ...-- ZELO PRIPOROČAM, če misliš uporabljat kot prensni računalnik!!

Problem je v tem, da HP-jovi prenosniki niso namenjeni za igranje iger, zato boš bolj težko najdo prennosnika z dobro grafiko....

Glede na to, da si pripravljen odšteti nekaj čez 300k SIT, pa hočeš igrat igre, potem je idealna rešitev kakšen ACER!! Cene se gibljejo z PM procesorji, 512MB ram, ati 9600 in več od 300k SIT dalje ... - Za to zadevo poglej še malo sam!!

Blah zdaj si mi za pir dužen!!! LP :))
www.ultrasplet.net

kix ::

To glede pira se lahko kar zmeniva! Si iz MB?

Ok glede grafike razumem. Integrirana ni glih fajn!
Resolucija pa me je šokirala. Nemorem verjet da pa potem pri manjših resolucijah ostrina ni ok. Torej gledam samo resolucije do 1200x? ker ostalo mi je premalo za gledat. Že zdaj mam očala!
Procesorji:
Ti centrinoti so baje ful tihi. Jaz si ne želim nekega kavnega mlinčka, ki mi bo mlel neprestano ko bom surfal ali kaj nezahtevnega delal. P4 so glasnejši?? Al jih ni slišat! Prenašal ga bom bolj po stanovanju. Pa selitev na morje ali kam drugam. sam ne bom ga pa vsakodnevno prenašal! V bistvu pa bi rad da vsaj v začetni fazi nadomesti desktop.

PS: Glede na to, da si se odločil kupiti prenosnik od comtrona, ti raje predlagam, da obiščeš trgovino so-doo.si in si tam izbereš prenosnika. Po mojem mnjenju enako veliko reskiraš, s tem da boš tam imel boljšo ohišje, znamko HP, boljšo sledilno ploščico in boljšo tipkovnico. Mislim da so tudi akomulatorji za kar nekaj procentov boljši in življenjska doba le teh je dosti večja kot pri comtro-prenosnikih...


Hm ja. Torej zakaj sem se odločil za varijanto pri nas sestavljenih računal. Ker majo frendi dobre izkušnje s tem. Prvo kar pa me moti je garancija pri SO doo. Pol letna. Jaz sem probaval tipkovnice pri Lancomu, Prestigiotu, Tronotu... in moram priznat da v tem cenovnem razredu ni nekih razlik. Vse je kompaktno. Kako deluje pa itak ne veš dokler ne daš sistema gor in stvarco sprobaš. Po čem sklepaš da so tolko slabši. Jaz sem v službi imel Compaqa in je šel dvd. To je takoj 100ksit. Pol kolegu je na Simensu šel monitor. Ker ni bil več v garanciji je dal pol cene prenosnika za novi ekran. Saj je res da računalnik kupujem za to da bom z njim delal in ne za to da ga bom dajal na srvis. sam vseeno 2 leti garancije je kar vleiko. razlika se mi pa ne zdi velika.

Razen če je kvaliteta tako vprašljiva pri teh sestavljenih?

nx7010 te so vse prodali, tak da trenutno ni nobenega.
17ke me pa v bistvu najbolj velečejo sam me skrbi da bo ves čas mlelo?! Tega si ne želim razen ko me ne bo zraven.

Kix
Kix

kix ::

Dajte mi prosim povedat kje lahko gledam primerjave med procesorji, grafičnimi,...

Enkrat sem nekje videl da so take primerjave z grafi in podobno, pa nikjer ne najdem.

lp
Kix

Lualah ::

Ali tale prenosnik vreden 349k glede na njegovo ohišje in konfiguracijo

http://gericomp-slo.com/index.php?actio...

nodes ::

pri prenosnikih je zelo pomembna garancija (večino stvari integriranih) drag LCD

idealna bi bila tri leta

mitjaje ::

Sem iz MB in če te zanima moj prenosnik oz. če želiš ga lahko sprobaš... (seveda ob piru)
Kar se tiče testo grafike, procesorjev itd. pa stric google vse ve in najde...

Problem pri firmah kot so comtron compluters, prestigio, gericicom ... Je vložen material, ki je poplnoma nekakovosten oz. narejen iz min. stroškov. Tako ti bo plastika na prenosniku škripala, se hitro poškodovala (risi) v skrajni fazi, pa lahko tudi poči. Tipkovnice... blah tu sploh ni primerjave.. če se dobiva, potem boš lahko sprobal mojo tipkovnico, pa boš reko... da drugega sploh nočeš (no sped odvisno koliko tipkaš... ali samo z miško klikaš okoli...) Kar se tiče sledilnih ploščic, mene še dobene ni tako impresionirala, da bi lahko rekel, wauuu! (Tudi pri HP-ju ne). Zato ti recimo firma ki je v samem vrhu IBM, zraven tuchpada punudi še yoestik, ki ga večino ljudi hvali in dela samo z njim... (Iz mojih izkušenj ti povem, da sem si moral dokupiti miško, za dela, kjer je večinoma opravil z miško... Kakšni programi: Pinnacle, ResionalRose (IBM), ....

Gretje prenosnikov, s p4 ali amd procesorji, je res kar veliko. Glih danes mi je kolega rekel, da so kupili v enem športnem društvu prenosnik, namesto naiznega in so dali v njega INtel Celeron procesor... Rekel je, da po inštalaciji Winsow, je bil prenosnik tako segret (tudi tipke), da je mislil, da se bo vse skupaj stopilo ...

Če hočeš videt prenosnika: 031264642

LP
www.ultrasplet.net

Lualah ::

kak je s tem gerynote x6 ki sem ga omenil vzgoraj!

mitjaje ::

Lualah:
Blah... kaj te vem... za ta denar?!?! Stvari ki me motijo:
1) Cena glede na kvaliteto!!! (za 50k previsoka)
2)FIrma gericom, slovi po zelo .... :)) (kolega ga ima, sicer en že zelo star model, in ga ima vsakih 2meseca na popravilu, za povrh pa ge je še kupil v avstriji, tako da more vedno tja gor pošiljat itd... fuč pa mu je šlo: Ekran, disk, combp, ... sedaj pa ima težavo, da ko ga ima v štromu, se mu noče zagnat...)
3)Kvaliteta (glej gor)

Sam presodi, za ta denar dobiš marsikaj boljšega, pa naj še ti povem, da prenosniki niso za igranje iger... Če pa že hočeš eno levo firmo, potem pa vzemi Prestigio, vse kar je pač slabo je: Ohišje zelo občitljivo na praske, slaba tipkovnia, .... za kopomenete pa naj bi bil kar dober in ne crkuje, saj po mojih podatkih ne!!
LP
www.ultrasplet.net

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mitjaje ()

Lualah ::

hmm torej pravis da tale gerynote ni to kar naj bi bil. Torej se naj odločim za prestigio ali pa solonote ki je enak.

Samo a ni gerynote slovenska firma če imam jaz prave podatke, gericom pa avstrijska

Lualah ::

In ja kaka je razlika med TroNote in solonote ter kako je kaj z Packard Bell firmo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Lualah ()

nodes ::

hmm torej pravis da tale gerynote ni to kar naj bi bil. Torej se naj odločim za prestigio ali pa solonote ki je enak.
solonote se pa res ne more primerjat z gerynote

Lualah ::

in zakaj ne. Po netu sem iskal razliko med Tronote in Solonote pa še te razlike ni nikoder opisane. Torej naj bi bil gerynote boljši. Po ohišju zagotovo je po strojni opremi pa ne vem.

nodes ::

oprema je takšna kot jo kupiš..procesor, ram, grafična, disk
razlika je potem v kaj je vse skupaj dano...si že kdaj slišal zvok solonoteja..težko bi to opisal (hreščanje podobno škripanju)

XXL komot uporabljaš za poslušanje glasbe brez dodatnih zvočnikov

edit:
pa kaj je problem.... s tipom ze zmeniš za preizkus, konfiguracijo..garancijo (možno tri leta)........

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nodes ()

neoto ::

Ponavadi imajo v Metro-ju v Graz-u ful hude zadevce, tak da se ti splača tudi tam pogledat, če not prideš.
Za isti denar lahko pri nas o tisti konfiguraciji samo sanjaš:
Pavilion NB Dublin (1.0 zv6067EA)
AMD Athlon 64 3500+ (z cool'n'quiet)
15,4' zaslon
!100 GB disk
!1024 MB RAM-a
grafika je ATI Radeon Xpress 200M 128 MB (prvič slišim)
DVD-RW DL
4x USB, 1x firewire
wireless
bluetooth
IrDA
integriran 6 in 1 card reader

2 leti Pick up-Return garancije

vse skupi za 1100 EUR (z davkom)
nikjer sicer ne piše, kolk kej baterija zdrži...

mitjaje ::

Neoto:
O tej grafični si preberi v nekem postu, ki se je šel tudi o tej grafiki in sem dal par linkov z testi, kjer se grafična izkaže kot živ polom... Sploh ne vem, zakaj rabi toloko memory-a, če zadeva deluje tako slabo, da jih sploh ne izkoristi ....

link slo-net
link
www.ultrasplet.net

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mitjaje ()

neoto ::

Pol ga pa naj kar imajo... :D

Lualah ::

Torej kaj se od tega najbolj splača. še vedno ni konkretnih odgovorov. nagibam se k Gerynote XL ali Acer Aspire 1692WLMi ali TroNote M95Plus-MSD PenutiumM 1.73GHz 512DDR oz prestigio 157 sam ko naj bi imel take probleme z ohišjem in tipkovnico in naj bi bil zlo švoh narjen zato mi ne diši najbolj. Čeprav za Tronote pa pravjo da je kvaliteta na dnu. Crkuje vsepovprek.

Ker res ne vem kaj vzet. Igrc ne mislim špilat, le kdaj pa kdaj mel ga bom pa za obdobje garancije pol pa prodal.

hvala za odg.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Lualah ()

mitjaje ::

Lulah:
Mislim da od naštetih je najboljši acer TM. Glede na ceno in kvaliteto in znamko, je najboljša ponudba ta hip. SIcer pa če ne misliš igrat igerc, je brezveze takšna grafika notri. Zato ti predlagam kakšen HP iz nove serije, ki imajo zelo konkurenčne cene!!! Poglrj po nc6000 seriji!! DObiš ga za 300k SIT in je vreden vseh hval, izjema je pač integrirana grafika, ki malenkost poslabi delovanje sistema kot celoto, saj odžira sistemski ram pomnilnik. Sicer to ni tako moteče, ker ni opazno na oko... Prednost je vsekakor v novejši tehnologiji centrino (znano pod imeno Sonama in ima 533Mhz FSB...)
Karakteristike!! Sicer poglej še po drugih modelih, če si pripravljen dati več!! Malo seveda poglej še po netu, po cenejši ceni!! Sicer je to model nx6000 serija in njegova prednost je 3cm debeline!!! nc6000 serija je malenkost debelejša!

LP
www.ultrasplet.net

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mitjaje ()

Lualah ::

hvala bom pogledal za telim hp jem. Sam acer pa gerynote mata tudi ze ta nova centrino procesorja pod kodnim imenom Sonama notr.

ceprav HP je le HP, link pa ne obstaj aveč, zgelda da je prodan.

Samo vseeno ne bom igral iger gledammalo na grafiko, te integrirane grafike pozrejo ram pol pa vse steka pri normalnem delu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Lualah ()

mitjaje ::

www.ultrasplet.net

nodes ::

ne pozabimo na resolucijo, ki je pri HP 1024X762 probaj si nastavit na svojem monitorju in ugotovi če ti odgovarja...men sploh ne več

kix ::

Mama filing da je ta resolucija molo majhna!
Kix

mitjaje ::

Hmmmm... ni popolnoma podobno kot maš ti doma, je tudi odvisno od velikosti ekrana, razen če imaš doma 15inčni LCD zaslon, potem bo velikost primerljiva z prenosnikovim. Kar pa se tiče resolucije, pa cenovno cena pri fimrah kot so IBM, SONY, HP, itd. eksponentno narašča :) Tako da o prenosniku za 280k SIT ne moreš sanjat o resolucije kot je 1400x 1024 ali nekaj takega (ta resolucija je drugače, glih meja uporabnosti!!!) Sej pravim, da je resolucija popolnoma odvisna od človeka do človeka... nekarei imajo radi manjšo, da si ne naprezajo oči, drugi pa spet manjšo, da čim več spravijo na zaslon...

LP
www.ultrasplet.net

nodes ::

seveda je za stare taprava..sam žalostno je ko gredo gor samo orodne vrstice, prostora za delo pa ni.

še sedaj nisi povedal za kaj rabiš?
za filme, kakšne programe, GPS, internet?
za okol pšrenašat ali kot descop?

kix ::

Jaz ga bom uporabljal bolj kot nadomestek desktopa (ta stara 733ka bo še vedno laufala za net in word) sicer pa ga mislim met na morju dva meseca, predvsem pa doma iz sobe v sobo (ko te žena preganja).

Sicer se pa nagibam k vedno cenejšim napravam. Saj grafična tut če je zaj ok bo čez leto fosil. Diski 60 ali 80 bodo itak sčasoma samo še za sistem. Tak da bolj na 200ksit ciljam al pa še 50 zraven. Bom počakal naslednjo ponudob SOja.
Sicer pa se mpresenečen glede mnenja o Tronotih in Neonih saj se kolegi nič ne priožujejo! Al majo srečo al pa vae izkušnje niso imele srečne roke.

Glede sledilnih ploščic pa se mi zdi da so vse bolj za rabo v sili. Nujno se mi zdi imet zraven miša.

Hvala za enkrat ko pride ponudba od SO se javim! Sicer pa ka te 17ke imajo mobile procesorje?? Sonysony???

Bom ob wordanju in srfanju oglušel?
Kix

VASkO ::

Samo vseeno ne bom igral iger gledammalo na grafiko, te integrirane grafike pozrejo ram pol pa vse steka pri normalnem delu.


To sploh ni res. Ce imas laptopa za NEigranje, potem je ta grafika vec kot dovolj (GMA900). Pa se kaksno igrico lahko odigras s cisto spodobnimi FPSji.
Skratka, naj ta integrirana grafika ne povzroca prevec skrbi, ker sploh ni tako zanic, kot se enim zdi.

mitjaje ::

kix:

prenosniki z LCD monitorjem 17 inchov, ponavadi niso mobilni procesorji, sej iz preprostih razlogov to pač ne gre skupaj, tako kot en mali poceni avto in 20 inchne felne :)) . No resno k stavri!! Monitor je poglavitni odjemalec energije, kar pomeni, da 17 incni monitor požere toliko energije, da bi bilo brezzsmiselno uporabiti mobilni procesor!

Zdaj oglušel glih ne boš, pa tudi stopil se neboš zraven... a zadeva je res neskončno krat večja.... Ker pri mobilni procesorjih PM, se ob normalni uporabi prižge ventilatorček s klimo vsakih 5min (tu nikje, odvisno od gretja oz zahtevnosti aplikacij) in laufa 5-10s, ves ostali čas, prenonsnikovo delovanje sploh ne sliši, oz nimaš kaj za slišat. Disk se itak vrti na min obratih (ponavadi 4200 ali 5400), CD-rom oz DVD-rom pa itak laufa samo takrat ko ga uporabljaš... Pri meni je najglasnejši del CD/DVD-rom če ga le uporabljal ....
Tak da če te malenkost hripa in toplote pretirano ne moti, potem lahko kupiš tudi p4 procesor..., s tem da so prenosniki z p4 procesorji debeli cc. 4 cm!! Kar je nakoncu zelo veliko in uporabno res samo za nadomestilo namiznega compa.

Če boš kupoval pri so-doo, potem ti vsekakor priporočam nx7010, če jih bodo če dobili ali zt3300 serijo... oba imasta vseeno mobilni procesor in zelo dobre karakteristike... Meni niti malo ni žal, da mam centrino prenosnika (torej: mobilni procesor, wlan in nabor čipov) in prav vse karakteristike popolnoma odgovarjajo...

Sej pravim, če želiš mojega prenosnika sprobat, potem mi pusti zasebno sporočilo ... pa se domeniva za kakšen dan... pa ti tudi v živo raje svetujem če želiš

LP
www.ultrasplet.net

Juventus ::

Zakaj vsi sinfate Tronote in Solonote? Sta res tako slabsa ali kako.

neoto ::

jst ga nič ne šimfam. Sem čisto zadovoljen z mojim Solo-tom :D

Lualah ::

Kot sem ze rekel ne mislim uporabljat prenosnik za igranje iger, ampak za faks, no včasih se najde še tudi kaka igra.

Torej modelov je preveč in se nikakor ne morem odločit. Solonote in Tronote sta res malo čudna na otip ko sem tipkal po tipkovnici pa š ebaje vse tuli ko obratujeta p ada rado crkuje vse po vrsti. Prestigio naj bi bil Ok razen okvirja. Gerynote je pa ohišje ok samone vem kako je z deli. Če je gerynote == gericom pol je ze sraje kokr sem prebral po postih.

Torej katerega naj vzamem da bo najboljše cena inkvaliteta.

Hvala

VASkO ::

hp nx6110 (1.6ghz p-m, sonoma), notri fliknes se 512MB rama pa mas masino za faks, kot se spodobi.

nodes ::

ma kup Gerynote CINEMA za 220 ali 260Ksit
če res ne boš preveč igrce prbijal
še display je ravno pravšnji

kingkong ::

kaj je potem sploh možno dobit soliden nadomestek namiznega računalnika. sam tudi kupujem prenosnika, ker grem za nekaj časa v tujino in ne mislim vlačiti velike škatle s sabo:D
rabil bi pa kr zmogljivega prenosnika z centrino procesorjem, bluetooth, in ostala krama. ker mi včasih potegne zaigrat kak špil bi bila seveda dobra grafična kar dobrodošla. ponudba je velika in včasih se je kar težko odločit za pravo stvar:(
kaj je najboljše v rangu od 350-450k.

neoto ::

Solonote in Tronote sta res malo čudna na otip ko sem tipkal po tipkovnici pa š ebaje vse tuli ko obratujeta p ada rado crkuje vse po vrsti.

Tisto glede prvega se moram strinjati, ampak glede crkvanja in tuljenja ne meči Solonota in Tronota v isti koš. Solonote ima veliko bolje izveden hladilni sistem kot Tronote in ventilatorji so približno enako glasni, ko laufajo na polno pri vseh prenosnikih! Res pa je, da imam mojega Solonota tako nastavljeno, da se ventilator zažene šele ko kakšno igro odprem ali poženem kakšno procesorsko zahtevno aplikacijo! (ko igre igraš itak ne slišiš ventilatorja :D )
Glede crkvanja imam slabe izkušnje s Tronotom (pregrevanje), pri Solonotu pa še nisem imel kakšnih omembe vrednih težav!

billy ::

Recimo tole je soliden prenosnik:

http://www.com-shop.com/article.asp?Art...

manjka mu samo modri zob, ampak to se dokupi pač...

nodes ::

pa spet je 1024X762

neoto ::

kaj pa tole (nova zadevca):
Solo - 1559

mitjaje ::

kingkong:

V ponudbi za ta denar dobiš veliko in zelo kvalitetno. Glede na to da "hočeš" igrat igre, potem je cena/kakovost najboljša izbira Acer TM, a ker si pripravljen dati še malo več, potem ti svetujem kakšnega SONY-a, ki je vrhunec tvojih zahtev. Kakšen IBM pade na igranju igerc, tudi HP, ker pač ti dve firmi ne delata prenosnike za igranje iger ampak zgolj bussnes prenosnike... Sedaj pa je spet odvisno od tebe, kakšnega SONY-a potrebuješ in za kakšen denar, lahko pa ti povem, da nekakšnega dobrega za prenosnike v sloveniji ni!! Tako boš odštel kar veliko vsoto denarja ali pa kupil zadevo kje v tujini, kjer je cena SONYevih prenosnikov vsaj 25% nižja. Če pa kdo ve za kakšnega dobrega uvoznika, pa ti naj svetuje...

No upam da sem ti kaj pomagal.... LP

HP veliki strup, sicer predrag... (glede na tvoje zahteve)
Acer zelo ugoden in solidne karakteristike, grafika odlična

PS: Če želiš prišparati kaj na denarju in imeti soliden prenosnik, potem pa ti svetujem ACER kakšen taki model, kot sem ti ga predlagal, možno da ga kje dobiš še za kakšnih 10k SIT manj!!
www.ultrasplet.net

nurmaln ::

Senzacionale ::

najbolsi za svoj denar/ceno kolkr sem bral revije je bil vsepovsod ocenjen zelo dobro

http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

ACER TRAVELMATE 1692LWMI
http://www.dostavahrane.si

Zgodovina sprememb…

Senzacionale ::

sam najveca fora je da mas v avstriji dva ta tipa.

http://www.geizhals.net/a146897.html
in
http://www.geizhals.net/a133380.html

Eden ma x700 en pa x600 grafiko, samo da ima on z x600 grafo se bluetooth zraven. Zdej kaj se pa bolj splaca je pa spet vprasanje. Cena je pa skor identicna

Razlika med x700 pa x600 se pa kar pozna ce vprasas mene. x700 je primerljiv z 9700 x600 pa kar dosti zaostaja.
http://www.dostavahrane.si

nurmaln ::

Če prašaš mene je že X600 zlo dobra grafika za v NB, tale X700 katero pa ima tale Acer na enaa pa mora bit res hudobija.

Senzacionale ::

samo v avstriji kot sem napisla majo dve različici tega prenosnika. Z x600 in bluetooth, ter x700 brez bluetooth. Zdej je vprašanje kaj od tega se bolj splača. Odvisno je če rabiš bluetooth pol vzameš prvega drugače drugega.

Ja razlika med x700 pa x600 je kar velika. X700 ma 8 cevovodov jedro pa 350/700 in delan je v 0.11 tehnologiji.. X600 je pa kr počasnejši z 280/600:D

Sam kot semr eku če rabiš bluetooth pol itak vzameš prvega drugače se pa splača bolje drugega.
http://www.dostavahrane.si

Zgodovina sprememb…

nodes ::

no tale Acer Aspire 1692WLMi mi je pa res všeč... s hudo ceno (v Avstriji)

kix ::

Kaka je razlika med ATi Mobility Radeon 9700 high performance chip in
ATi M26 (X700) High performance graphic?!

Najverjetneje se bom odličil za tega tronotaali tega!

Danes sem srečal še enega uporabnika, ki je zelo zadovoljen s tronotovo prenosno sestavljanko!
Kix

kix ::

Kaj mogoče kdo ve kako je s tem pri nas. Jaz bi vzel mašino jo stestiral in če je ok obdržim, če ne vrnem. Baje bi to moralo špilat?! Teden dni vsaj!
Kix

mitjaje ::

Kix:

Točno tako, obstaja zakon o zaščiti potrošnikov, ki pravi, da lahko stvar vrneš v osmih dneh od dneva nakupa (mislim da je 8 dni), pri čemer pa moreš zadevo vrniti tako, kot si jo dobil... Kar pomeni, da si ne smeš privoščiti kakšnih prask, kaj nalagat na računalnik itd. Pri tem pa nastane drug problem, denarja ti seveda ne bodo vrnili (tako da boš primoran ali obdržati prenosnika ali kupiti kaj drugega za to vrednost).... zato je najbolje, da se odpraviš v kakšen BOF (mislim v MB, drugod ne vem!), kjer so prijazni prodajalci in jim rečeš da bi zadevo malo stestiral (seveda pred njim)...

PS: V BOF-u imajo tudi Acer-je, tako da to ni problem, imajo pa še prestigio, hp, ?! še mogoče kakšno firmo pa se trenutno ne spomnim..

LP
www.ultrasplet.net

kix ::

Halo sonysony sem te klical sam se nisi oglasil!?

Da se zmeniva za pir!
Kix

Senzacionale ::

sonysony niti ne bere zasebnih sporočil:D

zdiš se mi znani, preberi ZS
http://www.dostavahrane.si
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mobile x700 vs mobile 9700

Oddelek: Kaj kupiti
131172 (1016) billy
»

Težava z nakupom prenosnika!

Oddelek: Kaj kupiti
182197 (1651) samo112
»

kupujem prenosnika

Oddelek: Kaj kupiti
141537 (1244) rene
»

NUJNO: Kaj meniš o prenosniku TroNote T95-CWD ?

Oddelek: Kaj kupiti
312732 (2013) Utk
»

Nakup prenosnika, žnjtič

Oddelek: Kaj kupiti
402020 (1477) Wolfram

Več podobnih tem